FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

UPDATE Stop joc! Anunțul lui Burleanu privind noul selecționer, făcut în timpul CEx de azi + Stoichiță, pledoarie pentru Mutu

Răzvan Burleanu, alături de alți membri importanți ai FRF
Răzvan Burleanu, alături de alți membri importanți ai FRF

Articol de - Publicat marti, 14 decembrie 2021 15:35 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 17:48

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele FRF, i-a înștiințat pe membrii Comitetului Executiv al FRF că  a blocat negocierile pentru postul de selecționer până pe 20 decembrie, când va primi un răspuns final din partea lui Dan Petrescu (53), antrenorul ofertat de Federație la începutul lunii. În timpul ședinței, a luat cuvântul și Mihai Stoichiță, cel care a ținut să facă o pledoarie pentru Mutu. 

UPDATE 17:30 » Răzvan Burleanu, anunț categoric: „Până pe 20 decembrie 2021 singura variantă de selecționer cu care lucrăm este Dan Petrescu”

Burleanu a decis că singura variantă pentru postul de selecționer este Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj. Șeful Federației Române de Fotbal a spus că până pe 20 decembrie nu se ia în calcul niciun alt selecționer, așteptându-se un răspuns de la Dan Petrescu.

Citește aici declarațiile lui Burleanu

Răzvan Burleanu, anunț în timpul ședinței Comitetului Executiv: „Nu mai negociem cu nimeni până vine răspunsul lui Dan Petrescu”

În cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF de astăzi, ultima astfel de întrunire a anului, numărul 1 din Federație le-a transmis membrilor prezenți cum au decurs negocierile purtate cu antrenorii pe care i-a abordat până în prezent.

După ce i-a fost confirmat de către Mirel Rădoi că acesta nu va continua la cârma naționalei, președintele FRF a purtat, pe rând, discuții cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu.

A „scăpat” pe net poza care poate lămuri situația de la „națională”: „Fostul și viitorul selecționer”
SELECȚIONER
A „scăpat” pe net poza care poate lămuri situația de la „națională”: „Fostul și viitorul selecționer”

Ultimul i-a transmis că va oferi răspunsul definitiv pe 20 decembrie, după ce echipa sa, CFR Cluj, va juca ultimul meci al acestui an.

În cadrul ședinței de astăzi, Burleanu le-a transmis membrilor participanți că până va primi răspunsul din partea „Bursucului” nu va negocia cu niciun alt antrenor. În plus, președintele FRF a comunicat că în eventualitatea unui refuz al lui Dan Petrescu, va cere Comisiei Tehnice, condusă de Mihai Stoichiță, să vină cu o propunere nouă de selecționer.

Pentru ca Dan Petrescu să devină selecționer, ar fi nevoie ca CFR Cluj să renunțe la serviciile antrenorului fără pretenții financiare. Contractul celor două părți prevede o clauză de reziliere în valoare de 400.000 de euro, una pe care Federația nu o va plăti.

Decizia îl afectează pe Adrian Mutu + Stoichiță a pledat pentru „Briliant”

Jocul așteptării dintre Federație și Dan Petrescu îl afectează și pe Adrian Mutu, fostul selecționer de la U21. „Briliantul”, și el aflat pe lista FRF, s-a declarat dispus să preia prima reprezentativă, dar resimte presiunea timpului.

Mutu este așteptat să răspundă unor oferte din Ungaria și România. În țara vecină, fostul antrenor de la FCU Craiova este așteptat la Kisvarda. 

În cadrul ședinței CEx de azi, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, a făcut o pledoarie pentru aducerea lui Mutu la „națională”.

„Mutu e în vacanță, s-a întâlnit cu Marcelo Lippi și mi l-a dat la telefon. Italianul mi-a zis o chestie nemaipomenită: «La națională, selecționerul nu poate să înțeleagă tacticile cluburilor de la care vin 20 de jucători, Fotbaliștii toți trebuie să priceapă tactica lui!». Trebuie să avem încredere în tineri. Până la urmă, ei unde să capete experiență dacă nu avem încredere să îi angajăm?”, a spus Stoichiță în fața membrilor CEx. 

Mutu a admis public că așteaptă telefonul de la Federație, până să dea curs ofertelor de la cluburi: 

„Sunt și pe lista naționalei și până nu se va decide ce se va întâmpla, nu pot lua o decizie. Mai sunt în discuții cu alte două echipe, dar nu le pot da numele pentru că au antrenori. Una e din țară, cealaltă nu. 

Contează și interesul naționalei. E o onoare să fiu pe această listă. Am posibilitatea de a alege în liniște. Am trecut prin anumite experiențe și trebuie să fiu atent în viitor. E ceva diferit între a antrena o echipă de club și a fi selecționer”, a declarat Mutu, recent, la GSP Live. 

Dan Petrescu, locul 3 în preferințele fanilor

Într-un sondaj găzduit recent de GSP.ro, la care au participat peste 55.000 de respondenți, Dan Petrescu a ieșit pe locul trei în topul preferințelor fanilor, în spatele lui Edi Iordănescu (10.654 voturi, 19%) și Mircea Lucescu (9.678 voturi, 18%). 8.109 cititori, adică 14%, sunt de părere că „Bursucul” ar fi varianta potrivită pentru banca naționalei.

Mai multe știri despre națională: 

Gabi Balint știe cine va fi noul selecționer: „E instalat de multă vreme”

Comitetul Executiv e Burleanu! Negocierile cu Lucescu, Hagi și Petrescu, peste capul CEx

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
3080188748916954
Alexandru S. Galanton  •  15 Decembrie 2021, 15:16

Dar chiar, cat trebuie sa il mai suportam pe Stoichita, cum naiba a ajuns asta director tehnic FRF in 2017?!!!!... l-a dat afara pe Daum, acum pe Radoi.... next !

raul1985
raul1985  •  15 Decembrie 2021, 11:24

Daca se doreste intradevar un proiect pe 4 ani, Petrescu e cea mai nefericita varianta pt postul de selectioner. Chiar asa din 20 de milioane de antrenori cati sunt in Romania, doar Petrescu si Mutu sunt solutiile? Vad ca cei cu licente Pro sunt mai mult angajati de televiziuni. Au umplut studiourile. Pt ei e mai simplu sa critice din spatele pupitrelor. Mai bine sa caute un selectioner strain cu experienta. Ai nostrii au dat bir cu fugitii (ex. Hagi, Oli, Lucescu etc). Daca pun un Petrescu sau Piturca nici nu are rost sa mai vad vreun meci.

368023036732853
Iuga Mircea  •  15 Decembrie 2021, 06:25

Oare câți ani îi mai trebuie lui Stoichiță să se lămurească,la națională trebuie un antrenor cu experiență,nu ia ajuns experiența proastă și greșită cu Rădoi,în care până și Rădoi s-a lămurit că nu are experiență ptr. a conduce o națională!!!!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează