FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Discursul lui Burleanu, la centenarul „naționalei”: „Peste o sută de ani, se va putea vorbi despre momentul schimbării de mentalitate în fotbal și despre viziunea la care s-a lucrat cândva, în anii 2020”

Răzvan Burleanu/ foto: FRF.ro
Răzvan Burleanu/ foto: FRF.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2022 10:03 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 11:11

Pe 8 iunie, FRF a sărbătorit împlinirea a 100 de ani de la primul meci al echipei naționale.

  • Pe 8 iunie s-au împlinit 100 de ani de existență ai echipei naționale de fotbal a României.
  • Pe 8 iunie 1922, reprezentativa României juca primul său meci, 2-1 contra Iugoslaviei la Belgrad.
  • În această perioadă, naționala trece prin unul dintre cele mai negre momente din istorie: fără punct și gol marcat în ultimele două meciuri, „tricolorii” au ZERO puncte în grupa de Nations League.

Cu ocazia centenarului echipei naționale de fotbal a României, Federația condusă de Răzvan Burleanu a organizat un eveniment pentru a sărbători borna istorică.

Centenarul „naționalei”, sărbătorit de FRF departe de ochii lumii » Ministrul Novak, prezent la eveniment: „Îmi doresc ca statul să susțină financiar și fotbalul”
EVENIMENT
Centenarul „naționalei”, sărbătorit de FRF departe de ochii lumii » Ministrul Novak, prezent la eveniment: „Îmi doresc ca statul să susțină financiar și fotbalul”

Discursul lui Răzvan Burleanu la centenarul „naționalei”

Suntem astăzi la 100 de ani și aproximativ 700 de meciuri ale naționalei de seniori de la momentul Belgrad. Privim cu dragoste și respect ceea ce a însemnat fotbalul românesc, dar ne asumăm și responsabilitatea viitorului. Ce va fi peste 100 de ani, cum pregătim dezvoltarea fotbalului? Cum construim emoția și satisfacția în jurul unui joc ce nu mai seamănă mai deloc cu ce au inaugurat Regele Ferdinand și Regina Maria? Cum asigurăm finanțarea fotbalului pentru viitor? Acestea sunt întrebările pentru care Federația Română de Fotbal lucrează în zilele de azi.

Sunt convins că peste o sută de ani, se va putea vorbi despre momentul schimbării de mentalitate în fotbal și despre viziunea la care s-a lucrat cândva, în anii 2020. Le urăm urmașilor noștri să aibă grijă de cele 19 echipe naționale, sau și mai multe, pentru bucuria și mândria tuturor românilor!

-Răzvan Burleanu, președinte FRF

Echipa națională va sărbători centenarul cu ocazia meciului de Nations League cu Finlanda, programat sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45. La partidă au fost invitați în jur de 200 de foști internaționali.

Verdictul lui Edward Iordănescu, după Bosnia - România 1-0: „Responsabilitatea este pe umerii mei!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Presiune pusă pe Edi Iordănescu »Tavi Popescu, cerut titular: „Avem o națională mică, iar el trebuie exploatat! E singurul care face asta”

Cum să marcăm vreodată așa?! Analiza InStat a meciurilor cu Muntenegru și Bosnia furnizează cifre șocante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
brentford
brentford  •  09 Iunie 2022, 12:00

"Cum construim emoția și satisfacția în jurul unui joc" - Simplu,construim pe nepotisme si pierdem 30 de calificari "la mustata". "Omul" asta traieste intr-un univers paralel. Mai rau e ca el chiar crede ce spune,***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Braveheart.ro
Braveheart.ro  •  09 Iunie 2022, 11:45

Schimbare de mentalitate??? Viziune??? La FRF??? Orice a fumat Burleanu e de proastă calitate, dă halucinații. Doamne ferește, omu' e rupt total de realitate. Să vorbești de schimbare de mentalitate și viziune după două meciuri cu Muntenegru și Bosnia, ambele pierdute la zero, asta înseamnă să fii mafiot.

kostyca
kostyca  •  09 Iunie 2022, 11:17

Peste o suta de ani!!!Sa ne bucurăm cu toții .Ura,ura.Atunci o sa încep sa ma uit din nou la meciurile naționalei campioana mondiala și europeană ,vom avea 5-6 echipe in Interstelar league,Balon de aur etc.***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează