FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

VIDEO Ce spune Răzvan Burleanu despre acuzațiile lui Mirel Rădoi la adresa lui Mihai Stoichiță: „Acesta este rolul directorului tehnic”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF

Articol de , - Publicat marti, 23 mai 2023 18:26 / Actualizat marti, 23 mai 2023 20:16

Răzvan Burleanu (38 de ani), președintele FRF, a fost întrebat azi, la conferința de presă, despre ultimele acuzații lansate de Mirel Rădoi. În podcastul „Profu de Sport”, realizat de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor, Mirel Rădoi a dezvăluit că la meciul cu Islanda a vrut să plece de pe bancă după ce l-a auzit pe Mihai Stoichiță dând indicații din tribune. 

Președintele FRF a transmis un mesaj de susținere pentru directorul tehnic și crede că pentru Mirel Rădoi „vorbește” orgoliul. 

Situație delicată pentru internaționalul intrat în dizgrația lui Becali » Nu-l mai vrea nimeni!
FCSB
Situație delicată pentru internaționalul intrat în dizgrația lui Becali » Nu-l mai vrea nimeni!

„Cred că e o discuție care ar trebui să aibă mai degrabă între ei doi, între Mirel și Mihai. Știu foarte bine că se apreciază reciproc. Cât timp Mirel Rădoi a lucrat în cadrul FRF, relațiile între cei doi au fost foarte bune. E un subiect care ar trebui discutat între cei doi”, a zis Răzvan Burleanu la conferința de presă. 

Reporterul GSP a insistat apoi asupra întrebării legate de o discuție între Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. 

- Dar dumneavoastră ați discutat cu domnul Stoichiță? E un subiect care afectează imaginea echipei naționale...
- E un subiect cunoscut. Relația dintre cei doi e un subiect care a fost rezolvat la momentul respectiv.

- Repet, dumneavoastră ați discutat cu domnul Stoichiță pentru ca pe viitor să nu mai apară astfel de probleme la echipa națională?
- Trebuie să înțelegeți foarte bine rolul directorului tehnic. În sensul în care Mirel Rădoi a beneficiat de susținerea lui Mihai Stoichiță încă din primul moment. Moment în care Mirel a început ca director sportiv al naționalei de tineret. Dar și după acel moment. Rolul unui director tehnic e acela de a interveni atunci când simți că unele lucruri nu merg bine. Cu siguranță poziția noastră, ca federație, e să nu o faci în timpul unui joc, dar trebuie să înțelegeți și poziția lui Mihai. Mai ales ca fost antrenor, care a cunoscut succesul. E în tribune, vede anumite lucruri cu caracter tactic, de unde și intervențiile. Ca urmare a faptului că nu erau spectatori, la meciul din Ungaria mă refer, s-au și auzit. Și suporterii s-ar auzi. Cred că subiectul acesta a fost clarificat de atunci.

Apoi, președintele FRF a fost întrebat ce-ar fi fost dacă Mirel Rădoi ar fi plecat de pe bancă în timpul meciului cu Islanda, așa cum a spus:

„Relația cu Mirel Rădoi a fost foarte bună pe toată durata mandatului lui. Și e în continuare la fel. Are toată aprecierea noastră, nu uităm performanța istorică de a califica naționala la Olimpiadă. Nici eu nu sunt deloc calm la meciuri, dar nu mă exteriorizez. Referitor la plecarea sa de pe bancă, de ce trebuie să ne punem în această situație. După acel meci a avut discuția între cei doi și s-a liniștit această situație. Mirel doar a reamintit. Toate s-au rezolvat. 

Trebuie să înțelegem că și un selecționer n-ar ajunge în această poziție (n.r.-  să fie selecționer) dacă nu are un anumit orgoliu. Altfel nu ar putea să fie un spirit competitiv, de care ai nevoie să conduci o echipă spre performanță. Insistăm foarte mult pe acest subiect. Pot să vă asigur că are cele mai bune intenții directorul tehnic, la fel relația cu toți selecționerii”.

Mirel Rădoi, la „Profu' de Sport”: „Am vrut să plec de pe banca naționalei în timpul meciului”

Invitat la o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, realizată în Arabia Saudită, fostul selecționer Mirel Rădoi (42 de ani) a dezvăluit un moment incredibil petrecut în timpul mandatului de la prima reprezentativă. Deranjat de comportamentul lui Mihai Stoichiță (69 de ani), directorul tehnic al FRF, a vrut să plece de pe bancă în timpul meciului.

- Care e acum relația cu Federația? 
- Eu și acum mă înțeleg foarte bine cu cei din conducerea Federației. Nu am plecat certat cu nimeni. Dar și acum îi reproșez lui nea Mihai. Când văd că directorul tehnic al Federației iese și țipă de sus „Urcă, urcă, urcă!”, eu nu accept. Accept de la un spectator. E liber să spună ce vrea. Dar nu de la directorul tehnic. Pentru că directorul tehnic m-a pus pe mine să fac lucrul ăla. Dacă tu începi să vorbești înseamnă că nu ai încredere. Și nu trebuie să mai fiu acolo.

- Vorbim despre Mihai Stoichiță? 
- Da, da.

- A fost un meci la Voluntari? Sau unde? 
- Nu, ăla a fost primul meci la tineret. Și după aceea s-a întâmplat la meciul cu Islanda, 0-0, acasă. (n.r- 11 noiembrie 2021, în preliminariile CM 2022). Noi aveam mingea și el țipa „Urcă”. De parcă noi, la 0-0, nu știam că trebie să câștigăm meciul ca să terminăm pe locul 2.

- Dar după primul episod l-ai temperat și i-ai spus să nu se mai întâmple asta? 
- Da. I-am zis că dacă se mai întâmplă a doua oară, plec.

- Și s-a întâmplat.
- S-a întâmplat. Și drept dovadă, am plecat. Am așteptat să se termine meciul. Dacă noi conduceam, plecam de pe bancă în timpul meciului. Am vrut să-l las pe Dică. Serios!

- Pe bune? 
- Da, da. Și după aceea, eu nu mai... nu mi pare normal! De ce mai sunt acolo? Care e rolul meu? Rolul meu e doar să vin să antrenez? Atunci trebuie să cobori lângă mine. Dacă nu mai ai încredere, atunci coboară pe bancă lângă mine. Și avem discuții în timpul meciului, că poate tu vezi anumite lucruri mai bine decât mine. Măcar vino, asumă-ți și vino lângă mine pe bancă. Dacă tu țipi de acolo de sus, cum eu te-am auzit, păi cei de lângă? Sau voi din presă? Nu l-ați auzit? Era clar, îl aude toată lumea. Și era un meci fără spectatori. Îl auzeau și la televizor. Și atunci?- Crezi că a făcut-o cu intenția de a te zgândări pentru că știa primul episod? - Nu, nu, nu. Nea Mihai nu are lucrurile astea. Ori vine și spune, ori tace. Te lasă să greșești și apoi te-a dat afară. Sunt ferm convins că nu de asta a făcut. Dacă-l vedeți la un meci de U15, el stă 4-5 minute liniștit. Eu la toate meciurile juniorilor eram în spatele lui.

- Crezi că a făcut-o cu intenția de a te zgândări pentru că știa primul episod? 
- Nu, nu, nu. Nea Mihai nu are lucrurile astea. Ori vine și spune, ori tace. Te lasă să greșești și apoi te-a dat afară. Sunt ferm convins că nu de asta a făcut. Dacă-l vedeți la un meci de U15, el stă 4-5 minute liniștit. Eu la toate meciurile juniorilor eram în spatele lui.

- Ca să-l temperezi. 
- Altfel nu se poate abține. La un meci cu Cipru, țipa în engleză la antrenorul ciprioților. El trăiește ca și cum ar fi antrenor.

- Dar totuși nu e OK. Poziția lui e alta. 
- ...

Citește mai multe știri:

Mesajul lui Răzvan Burleanu pentru FCSB și CFR după ce Farul a câștigat titlul: „Sunt povești diferite”

Mihai Stoichiță, reacție după acuzele lui Mirel Rădoi de la podcastul „Profu' de Sport”: „Eu nu am fost niciodată deranjat de strigătele oricui din tribună”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 Mai 2023, 20:32

burlene nimeni nu te mai vrea la FRF...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează