FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - AUSTRIA 0-1

Răzvan Lucescu, după încă o înfrângere a României: „Criză mare în fotbal! De asta avem nevoie”

Răzvan Lucescu (51 de ani), fostul selecționer al României, în prezent tehnicianul lui Al-Hilal, nu este surprins de rezultatele modeste înregistrate de „tricolori” în luna octombrie +47   FOTO
Răzvan Lucescu (51 de ani), fostul selecționer al României, în prezent tehnicianul lui Al-Hilal, nu este surprins de rezultatele modeste înregistrate de „tricolori” în luna octombrie

Articol de GSP - Publicat joi, 15 octombrie 2020 17:03 / Actualizat joi, 15 octombrie 2020 17:37

Răzvan Lucescu (51 de ani), fostul selecționer al României, în prezent tehnicianul lui Al-Hilal, nu este surprins de rezultatele modeste înregistrate de „tricolori” în luna octombrie, 3 înfrângeri în 7 zile cu Islanda (1-2), Norvegia (0-4) și Austria (0-1).

Cronica meciului România - Austria 0-1

Nu mă surprinde această situaţie, pentru că putem vorbi despre un fotbal în criză mare, aşa cum vorbim despre o societate în criză, iar fotbalul e oglinda societăţii. Avem jucători de talent, dar nu e suficient. E nevoie să evolueze, să aibă o educaţie profesională, pe care noi nu o avem. E nevoie să joace la echipe competitive.

Avem nevoie de fotbaliști care să evolueaze în afară la cluburi unde să joace, dar sunt puţini titulari afară. Mai e de reţinut un lucru: fotbalul nostru nu a fost niciodată constant, a avut doar momente determinante de anumite conjuncturi. Mă refer la Mondialul din 1970, Craiova din 1983, Steaua şi Dinamo în Europa, Campionatele Mondiale din anii 1990, dar perioada se încheie în 2000. 

Apoi, nu am mai avut nimic până în 2006, cu Rapid şi Steaua la un nivel important în cupele europene. S-a mai creat doar acea emulaţie cu Chivu, Mutu, Marica”, a spus Lucescu pentru Look Sport.

FOTO Cele mai tari imagini din România - Austria 0-1

+43 FOTO

Programul României din Liga Națiunilor:

  • 15 noiembrie, ora 21:45 » România - Norvegia 
  • 18 noiembrie, ora 21:45 » Irlanda de Nord - România

Clasamentul în grupa României

VIDEO Mirel Rădoi, la conferința de presă „Nu beau tărie, dar un pahar de vin accept”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ce îi reproșează Dorinel Munteanu lui Mirel Rădoi: „Trebuia să se adapteze!”

Ianis Hagi și Florinel Coman, la naționala de tineret pentru meciul cu Danemarca? Ce spune Mirel Rădoi

Playtech: Loredana Chivu s-a făcut de râs după ce a ajuns în Dubai. Toți fac mișto de ea: ”Prăjită ești, amărâto”


Comentarii (2)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  15 Octombrie 2020, 20:11

Avem nevoie ca selectia sa se faca din jucatori numai din campionatul intern renuntand definitiv la jucatorii transferati deja in strainatate. Acest criteriu de selectie ar fi foarte benefic deoarece jucatorii selectionati din fotbalul intern ar fi foarte bine monitorizati etapa de etapa in vazul obiectiv al intregii tari si forma lor la zi ar fi indubitabila si nemistificabila, interesul intregii mase de fotbalisti selectionabili ar face ca sa creasca consistent competitia noastra interna, spectaculozitatea ei, pretul ei de comercializare. Banii veniti in plus ar genera posibilitati financiare sporite pentru investirea in cresterea copiilor si junioriilor schimbul de maine. Aceleasi lucru ar fi cu vanzarea acestor jucatori, cei ce joaca acum la cluburi straine nu mai prezinta nici un interes de vanzare pentru cluburile romanesti ci numai pentru cele straine si pentru impresarii lor fapt ce fotbalul romanesc nu il avantajeaza cu nimic. Pentru aceasta si jucatorii ar trebui sa fie selectionati pana la 28 de ani la inceputul calificatilor deoarece peste 30 de ani, cand are loc turneul final e o varsta ce ii face sa nu mai fie o mare miza pentru transferare. Jucatorii din campionatul intern se pot reuni mult mai usor, rapid, fara diverse complicatii, nu se gandesc la familii la reunire deoarece in tara sunt permanent cu ele.Spiritul de lupta pentru culorile nationale,de reprezentare a lor e mult mai puternic, stilul de joc, chiar si sistemul de joc e mai bine insusit asa.

viforul
viforul  •  15 Octombrie 2020, 19:06

Și traducerea?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează