FOTBAL  »  NATIONALA  »  MOURINHO NU SE DEZMINTE

Răzvan Lucescu şi Jose Mourinho au reacţionat diferit după ce au fost umiliţi cu 0-5 de Serbia, respectiv Barcelona. Vezi ce-au declarat cei doi antrenori

Articol de - Publicat marti, 30 noiembrie 2010 00:00

Răzvan Lucescu mai are de ieri încă un lucru în comun cu "The Special One" Jose Mourinho. În  afara stilului  vestimentar  asemănător şi a faptul că ambii l-au pus la punct pe Adrian Mutu, cei doi antrenori au de acum în palmares şi cîte o înfrîngere umilitoare cu scorul de 0-5.

 

Asemănările se opresc însă aici, Răzvan şi Mourinho au reacţionat diferit după catastrofele cu Serbia, respectiv cu Barcelona. Lucescu jr. a recunoscut că s-a simţit umilit la Belgrad :S, iar "The Special One", în stilul său caracteristic, a încercat să minimalizeze succesul categoric al catalanilor ;).

Declaraţia lui Jose Mourinho după 0-5 cu Barcelona: "Am fost dezamăgit pentru că mă aşteptam la mai mult. Şi jucătorii se aşteptau să joace mult mai bine. Este o victorie foarte meritată a Barcelonei, nu prea mai am ce să spun. Va fi un campionat echilibrat pînă la final, avem două puncte mai puţin, dar nu contează, trebuie să mergem mai departe. Diferenţa de cinci goluri nu contează. Că pierzi cu 1-2 sau cu 0-5 e acelaşi lucru".

Selecţionerul Răzvan Lucescu a făcut următoarea declaraţie după 0-5 cu Serbia: Este o umilinţă, una dintre cele mai mari. În situaţii ca astea, nu are rost să mai discuţi cu jucătorii. Tot dezastrul a pornit după golul al doilea. Prima repriză a fost echilibrată, în care Serbia a jucat cu o ambiţie totală. Nu mă aşteptam să reacţionăm în halul acesta după golul doi. Am pierdut cu mare uşurinţă mingea la centrul terenului, a fost vorba de indisciplină tactică, parcă am înnebunit. În ultimele cinci minute făceam presing la centrul terenului, de parcă puteam să mai egalăm. A fost o noapte tîmpită din toate punctele de vedere. În ultimele cinci minute, în condiţiile în care eram în zece, noi făceam presing la centrul terenului, de parcă am fi putut să marcăm trei goluri. Acestea sunt momente în care îţi pierzi capul, dar trebuie să învăţăm din astfel de momente. Nu mă interesează pe mine de contestatari”.

Răzvan l-a cunoscut personal pe Jose Mourinho, în 2008, pe vremea cînd selecţionerul era antrenor la FC Braşov, iar portughezul l-a primit la antrenamentele fostei sale echipe, Inter Milano.

 

Presa germană l-a comparat pe Răzvan cu Morinho

Înaintea meciului dintre Hamburg şi Rapid, disputat în 2006, în "optimile" Cupei UEFA, Răzvan a fost comparat cu Jose Mourinho de presa germană: "Are părul negru şi dat cu gel. Şi paltonul este tot negru. Atunci cînd e frig, obişnuieşte să poarte mănuşi. Descrierea ar putea să-l vizeze pe Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea. Nu este însă aşa. Mai există în Europa un antrenor cu o ţinută asemănătoare cu a portughezului şi care, cu echipa sa, a reusit să bage spaima în formaţiile germane participante în Cupa UEFA: Răzvan Lucescu", a scris Die Weit la vremea respectivă.

 

 

Playtech: BREAKING: Ce a descoperit Marian Vanghelie în telefonul Oanei Mizil. E motivul pentru care a bătut-o


Comentarii (6)
edwardt1988
edwardt1988  •  30 Noiembrie 2010, 21:02

"pentru stelistu", tu ai mentalitate de roman, el de invigator. E adverat, daca nu este un meci tur/return NU COTEAZA cu cat pierze. A pierdut 3 puncte, si ar fi pierdut tot 3 daca lua bataie cu 5-4, 1-0, 3-2, 8-0 etc. La fel si la victorie. doar victoria conteaza

petru_stelistu
petru_stelistu  •  30 Noiembrie 2010, 20:17

Daca portughezul gandeste astfel(2-1 sau 5-0 e acelasi lucru),inseamna ca habar nu are ce inseamna competitie.Aseara,Morinho,si-a demonstrat clasa.El are doar un stil de joc,contratacul.Daca nu-i merge bine,totul e pierdut.Cel mai important e sa nu te enervezi cand joci impotriva lui,datorita declaratiilor date de el inaintea partidei,adversarul poate cadea usor in plasa.Aseara,indiferent de scor,Real Madrid nu a schimbat nimic tactic,fiindca, el, nu stie altceva.Acest antrenor e un negativ pen

sibelius
sibelius  •  30 Noiembrie 2010, 18:10

Mou nu si-a atacat jucatorii. A fost umilit, dar nu a recunoscut-o public

Vezi toate comentariile (6)
Comentează