FOTBAL  »  NATIONALA  »  PANDURII

Reacții în lanț după ce Steaua a refuzat naționala » Două cluburi de top din Liga 1 pornesc revoluția: "Asta nu e «echipa națională preferențială a României!»"

Articol de GSP - Publicat luni, 25 ianuarie 2016 11:16

Naţionala a plecat azi în cantonament în Turcia, unde va sta pînă pe şase februarie şi unde va juca trei partide amicale, contra celor de la Kutaisi, Zimbru Chişinău şi a naţionalei Turkmenistanului.

Cantonamentul "tricolorilor" coincide cu cel al echipelor din Liga 1 şi a iscat un scandal. Steaua, la insistenţele lui Reghecampf, nu îi va lasa pe stelişti la naţională

Şi Pandurii, echipă aflată pe locul cinci, se gîndeşte să îşi cheme jucătorii de la lot, dacă FRF nu sancţionează clubul Steaua.

"Pentru Pandurii este o onoare să aibă jucători convocaţi la echipa naţională. Considerăm că reprezentarea României la Campionatul European constituie o prioritate naţională. În condiţiile în care urmează un play-off foarte echilibrat, este fair-play ca toate echipele să respecte decizia Comitetului Executiv cu privire la acest cantonament.

Dacă una dintre formaţii nu o face, cerem o reacţie pe măsură a FRF. Dacă nu va urma o reacţie pe măsură, ne rezervăm dreptul de a ne chema jucătorii înapoi la club", a spus Narcis Răducan, preşedintele gorjenilor, potrivit site-ului oficial al echipei.

Săpunaru, Răduţ şi Ioan Hora sînt cei trei jucători chemaţi de Iordănescu de la Pandurii.

Iordănescu jr. îşi este de acord să îşi "saboteze" tatăl

Narcis Răducan a vorbit şi despre poziţia lui Edi Iordănescu, antrenorul celor de la Pandurii, în scandalul iscat de cantonamentul naţionalei.

"Este o decizie a Comitetului Executiv şi cine nu o respectă mertiă o suspendare. Noi aşteptăm reacţia Federaţiei. Eu am vorbit Edi Iordănescu şi este de acord să chemăm jucătorii înapoi, dacă cei din conducerea clubului vor asta.

El se află într-o poziţie dificilă, pentru că este vorba de tatăl lui. Cu toate acestea, Edi este un profesionist şi se gîndeşte la club, nu la familie", a spus Răducan la televiziunea sportro.

ŞI DINAMO AMENINŢĂ

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, a vorbit pentru GSP.RO despre situaţia naţionalei şi spune că şi clubul alb-roşu ia în calcul chemarea jucătorilor.

"Pentru Dinamo au primat întotdeauna interesele echipei naționale, dar vrem să fie egalitate. Vrem ca pentru toate echipele din România să primeze interesele naționalei. Acum vedem că unele echipe nu mai trimit nici un jucător la națională și dacă Federația nu ia măsuri în acest caz, ne rezervăm dreptul să ne chemăm jucătorii.

Nu vrem ca echipa nationala să fie «echipa națională preferențială a României». Și noi am discutat cu selecționerul posibilitatea de a ne păstra unii jucători pentru amicalul de mîine, dar pentru Dinamo nu s-a facut nici un fel de concesie. Aşteptăm reacţia Federaţiei, altfel ne rezervam dreptul sa ne chemam jucatorii", a spus Dănciulescu pentru GSP.RO.

Steliano Filip, Ionuţ Nedelcearu şi Dorin Rotariu sînt cei trei dinamovişti chemaţi de Iordănescu la naţionala României.

Citeşte şi: Iordănescu ameninţă Steaua: "Trebuie o decizie dură împotriva clubului! Boicotează naţionala"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (185)
zecs93
zecs93  •  26 Ianuarie 2016, 01:16

Chiar e *** turneu asta, bine ca facem cantonamente doar de dragu de a da bani pe geam, daca jucam cu niste nationale puternice sa stiti ca se merita, dar asa, ce draqq sa joci un amical cu zimbru chisinau, aiurea, iar daca fcsp-ul isi retrage jucatorii propun ca si Dinamo sa-si retraga, pai ce, fraierii sa vina la lot si smecherii sa stea acasa ?? Plus ca exista riscu de accidentare si nu vrem treaba asta, mai bine nea puiu ar chema jucatorii care nu au prins niciun minut, din ligile 2,3......... m lucescu cand a descoperit nationala de aur a testat ogramada de jucatori.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

orlick
orlick  •  25 Ianuarie 2016, 22:39
Postat de bill pe 25 Ianuarie 2016, 20:33

Vi se pare in regula ca la o actiune organizata de FRF la nivel de reprezentare a tarii echipele de pe locurile 1,2,3 si 5 sa puna jucatorii la dispozitia selectionerului iar echipa de pe locul 4 sa nu le permita jucatorilor sai participarea? Privind inapoi realizez ca e vorba de aceeasi echipa al carui patron, in disperarea de a pune mana pe banii din Champions League, umbla acum ceva timp in urma cu valizele de bani prin Bucuresti, pe la Cluj SI numai Dumnezeu stie pe unde, ca deh, "premierea nu e mita" (lucru recompensat de instanta cu cativa ani de inchisoare in care se pare ca nu a inteles nimic!). Privind in prezent inteleg ca pentru ei nu conteaza daca antrenorul nu are scoala de antrenor si nu are voie sa antreneze ("zicem ca e director sportiv si gata") sau ca Federatia ia o hotarare pentru pregatirea unui turneu final la care nu am mai participat de atata amar de vreme si toti ar trebui sa tragem macar acum la aceeasi caruta (in conditiile in care nu mai avem de luni de zile nicio echipa calificata in cupele europene!) - "important este doar sa luam tot noi la vara banii din UCL". In fine, privind catre viitor, conducatorii aceluiasi club pregatesc reintroducerea in circuit a lui MM Stoica la eliberarea din penitenciar, in cadrul clubului, pe o functie fictiva (poate duhovnic al jucatorilor!), sfidand hotararea instantei care interzice acestuia sa lucreze in domeniul in care a savarsit faptele pentru care a fost condamnat penal min

Dar tie nu ti se pare ciudat ca la selectionata asta divizionara echipa de pe locul 4 trebuia sa trimita mai multi jucatori la lot decat echipele de pe locurile 1,2,3? Sau ca la ultimul meci serios al nationalei, Father Chicken convocase doar un stelist?

simptomulzero
simptomulzero  •  25 Ianuarie 2016, 21:39

Toti se dau suparati ca nu e corect ce face Steaua, dar sa nu uitam ca de la Dinamo,Pandurii si Astra, Iordanescu a chemat cate 2-3 jucatori, nu 6-7 cati voia de la Steaua(apoi poate a inteles ca subtiaza lotul Stelei si a cerut 4)...ciudat ca nimeni nu se gandeste la ideea asta . Sunt sigur ca Reghe i-ar fi lasat 3 jucatori in cantonamentul nationalei. Tata Puiu incearca sa decimeze lotul Stelei bazandu-se pe un moft de pe vremea lui Ceasca si apoi apar acuzatii ca face favoruri Stelei. Cat despre suspendari si amenzi pentru ca nu si-ar lasa Steaua jucatorii la nationala...P.E.N.I.B.I.L. Daca s-ar intampla asta, FRF-ul ar putea fi dat in judecata pentru abuz. Toate astea se rezuma in urmatoarele cuvinte: S-a intors Reghe, s-au intors si morcovii in dosul adversarilor Stelei.

Vezi toate comentariile (185)
Comentează