FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV VIDEO Roberto Ayza, despre subiectul „Camora la echipa națională”: „Prea multă răutate. La golul doi cu Norvegia, tot Camora a greșit?”

Mario Camora
Mario Camora

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 octombrie 2020 14:58 / Actualizat miercuri, 14 octombrie 2020 17:16

În această dimineață, Roberto Ayza (39 de ani) a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP Live. Atacantul brazilian are o poveste specială de viață. A venit în România la 23 de ani, devenind apoi un fotbalist important al echipei CS Mioveni, s-a căsătorit cu o voleibalistă româncă și a decis să se stabilească definitiv aici.

În 2010, atacantul Roberto Ayza a fost desemnat cel mai bun jucător din Liga 2. El a bifat 350 de meciuri și a marcat 68 de goluri în primele două ligi din România între 2007 și 2019. Acum e antrenor la grupele de juniori ale clubului argeșean și joacă, de plăcere, în Liga 4, la Real Bradu. 

5 echipe româneștiși-a trecut Roberto Ayza în CV de când este în România: Cetatea Suceava, Ceahlăul, FC Bihor, CS Mioveni și Gloria Bistrița

Roberto Ayza, despre subiectul „Camora la echipa națională”: „Prea multă răutate. Trebuie învinovățit tot grupul”

Întrebat despre convocarea lui Mario Camora la echipa națională, Ayza este de părere că trebuie ca susținătorii României să își schimbe mentalitatea și să accepte că și jucătorii străini pot ajuta la atingerea obiectivelor: „L-am înțeles pe Camora în săptămânile trecute când toată lumea zicea să nu joace la națională, că nu e român. Omul s-a naționalizat pentru că iubește această țară și s-a căsătorit cu o româncă. E rău să vrei să fii cetățean român? Eu zic că nu e rău. Dacă antrenorul consideră că ești bun pe acel post și poți ajuta naționala, care e motivul ca el să refuze? Până la urmă, e român. După părerea mea, putea să îi naționalizeze în trecut și pe Wesley și pe Eric. Și ei puteau să ajute naționala României, să îi schimbe nivelul.”

„La golul al doilea cu Norvegia, tot Camora a fost de vină?”

Ayza îl apără pe Camora pentru criticile venite după meciul cu Islanda, când mulți suporteri ai naționalei l-au acuzat că a greșit la golurile lui Sigurdsson, comparând evoluția fundașului de la CFR cu cea a lui Bancu din meciul cu Norvegia: „Eu m-am bucurat ca l-a convocat pe Camora, pentru că pe postul acela nu prea se găsesc jucători. Bancu e mijlocaș stânga, el are un profil mai ofensiv. Mie mi s-a părut că a jucat bine cu Islanda, nu cred că a greșit la ambele goluri. La următorul meci, Rădoi a schimbat 7 jucători și l-a băgat pe Bancu fundaș stânga. La golul al doilea cu Norvegia, tot Camora a fost de vină? N-a fost. (râde) Trebuie învinovățit tot grupul, nu au jucat nimic”.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ:

Citește și alte știri despre echipa națională: 

ANALIZĂ GSP. Mirel Rădoi i-a sfidat pe Iordănescu și Pițurcă, dar a dat greș

EXCLUSIV Cine e fotbalistul din lotul României U21 care a acuzat simptome de COVID-19 înaintea meciului cu Malta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
10156568321649937
Marius Caseanu  •  14 Octombrie 2020, 22:10

Din nou se persista asupra "greselii" lui Camora! Dar te poti uita de 1000 de ori, fa stop cadru pe fiecare jumatate de secunda si vei vedea ca fundasul central era mai aproape de linia lui Gulfy, nu Cam,ora. Camora a tinut perfect linia, nu era el cel mai din urma aparator! Atacantul islandez era in pozitie de ofsaid incontinuu. Am facut stop cadru inainte de pasa, in momentul pasei si imediat dupa pasa si in nici un moment n u a fost Camora cel ami aproape de linia atacantului islandez. Era cu 1/2 m in spatele lui si intre ei era inca un fundar roman! Ce naiba, facem vanatoare de vrajitoare? Incercam sa dam vina pe Camora pentru lipsa de valoare a lotului nostru? Doar fiinda "e strain", nu? E mia convenabil sa zicem ca-i vina l;ui, asa suntem noi ghinionisti, am pierdut din cauza "veneticilor", nu? Oricand Camora ii da clase lui Bancu, care de fapt e mijlocas!

petre47
petre47  •  14 Octombrie 2020, 19:52

Am spus imediat dupa inlaturarea lui Daum: n-ai cu cine, domnule, n-ai cu cine!

petre47
petre47  •  14 Octombrie 2020, 19:51

Am spus imediat dupa inlaturarea lui Daum; n-ai cu cine, domnule, n-ai cu cine!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close