FOTBAL  »  NATIONALA  »  CLASAMENT FIFA

România a căzut în urna a treia după luna de coșmar » Șansele de calificare la Cupa Mondială scad dramatic

România va pica pe locul 25 în clasamentul UEFA +47   FOTO
România va pica pe locul 25 în clasamentul UEFA

Articol de , - Publicat vineri, 16 octombrie 2020 08:12 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 00:19

Conform siteului football-ranking.com, după ultimele 3 înfrângeri la rând, România a picat de pe locul 20 din Europa, ultimul care ne menținea în urna a doua valorică pentru preliminariile Mondialului din 2022, pe locul 25.

În ultimul clasament FIFA, actualizat pe 16 septembrie, după ce câștiga la Klagenfurt cu Austria (3-2), România ocupa locul 34 în ierarhia mondială și 20 în cea continentală. Eram, astfel, pe ultimul loc din urna a doua valorică pentru preliminariile Mondialului din 2022.

În octombrie, „tricolorii” au pierdut însă toate cele 3 meciuri disputate, barajul pentru Euro 2020 din Islanda (1-2), dar și partidele din Liga Națiunilor, cu Norvegia (0-4) și cu Austria (0-1). Și conform unui site de specialitate, football-ranking.com, România e în picaj: locul 44 FIFA și locul 25 UEFA. Adică am căzut în urna a treia valorică pentru viitoarele preliminarii mondiale. Oficial, noul clasament FIFA va fi actualizat pe 22 octombrie.

Ne-a costat scump barajul

Formula de calcul pentru stabilirea ierarhiei mondiale, în baza căreia se formează grupele valorice UEFA, este extrem de complicată, depinzând de foarte mulți factori. Căderea abruptă a României are la bază în principal eșecul din barajul cu Islanda, din două motive: am pierdut în fața unei echipe mai slab clasate decât noi la ora jocului, iar unul dintre coeficienți la acel meci era foarte mare, 25, față de 15 cât este la un meci de Liga Națiunilor sau 10 pentru un amical.

FRF îl vrea, dar Mirel Rădoi zice „adio”! Motivele pentru care selecționerul e decis să renunțe

Irlanda ne-a luat locul

Surprinzător, în urma partidelor din octombrie, Irlanda ar urma să ia locul 20, cel pe care fusese România. În plus, ne-ar mai depăși Slovacia, Islanda, Irlanda de Nord și Norvegia. De pe locul 25, România are șanse minime să revină în primele 20, având în vedere că mai are de disputat doar 3 partide în acest an: un amical în ziua finalelor barajului pentru Euro 2020, plus ultimele două partide din Liga Națiunilor, acasă cu Norvegia și în deplasare cu Irlanda de Nord. 

Singurul avantaj e că acum cele două vor fi peste noi în clasamentul FIFA, astfel că orice succes va puncta mai bine în ierarhia finalului de an.

Dacă va rămâne în urna a treia, România va avea o misiune mult mai grea, urmând să aibă în grupa preliminară cel puțin două adversare tari.

Variantă de grupă grea

  • Franța 
  • Polonia 
  • ROMÂNIA 
  • Finlanda 
  • Feroe 
  • Moldova

Variantă de grupă ușoară

  • Croația 
  • Irlanda 
  • ROMÂNIA 
  • Albania 
  • Andorra 
  • San Marino

1.445 de puncteva avea România în clasamentul FIFA pe octombrie, față de 1.483 câte avea în septembrie, conform football-ranking.com

10 locuriva pierde România în ierarhia mondială, cea mai mare cădere după meciurile din octombrie

VIDEO. Mirel Rădoi: „În noiembrie ne punem la masă și vedem dacă putem continua sau nu”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ionuț Lupescu, un nou atac la Răzvan Burleanu: „Știa de 6 ani asta și nu a făcut nimic”

Adrian Porumboiu, dezamăgit de un titular al naționalei: „Se întâmplă ceva cu el. O surpriză neplăcută!” + verdict pentru Rădoi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
kyil
kyil  •  16 Octombrie 2020, 16:54

Eu cred ca nationala ar fi aratat mai bine cu Coman si Man. Sincer ,fata de Deac si Mitrita sunt macar mai bine fizic si au viteza. TAta-Manea,Chiri$,Nede,Bancu-Olaru,Marin,Stanciu- Maxim,Coman,Man. Fara varf ,ca si asa mari valori nu sunt nici Puscas,nici Alibleg

853246084756615
Marcel Popa  •  16 Octombrie 2020, 16:34

Pacat ca sa ajuns ,aici dar liga 1 e tot mai slaba.Cata vreme nu jucam ceea ce se joaca afara nu ne calificam nicaieri.Jucatorii daca vor sa se califice trebuie sa se sacrifice.Sant 24 de ani o viata de adolescent de cand nu am mai fost la CM.

10203695746785863
Florea Stefan  •  16 Octombrie 2020, 14:11

Am mai fost in urna 3 si nu s-a prapadit lumea! Daca esti bun, esti bun. Probabil ca asta ne este acum valoarea. Au ajuns ungurii mai bine ca noi, sa nu spun de Ukraina...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează