FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA

VIDEO Selecționerul Edi Iordănescu și Deian Sorescu și-au făcut calculele: „Cu 6 puncte suntem 99,9% calificați”

Articol de , , , - Publicat sambata, 14 octombrie 2023 12:41 / Actualizat sambata, 14 octombrie 2023 13:43

Selecționerul Edi Iordănescu și fundașul Deian Sorescu au prefațat într-o conferință de presă meciul României cu Andorra și celelalte 2 meciuri care mai sunt de jucat în grupă

  • România - Andorra, următorul meci al „tricolorilor”, se joacă pe 15 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV.
  • În noiembrie, România mai are de jucat cu Israel în deplasare și cu Elveția acasă

Selecționerul a vorbit despre criticile primite din partea unor foști jucători și oameni din fotbal după 0-0 cu Belarus și a explicat că are în continuare încredere în jucători, punând accentul pe faptul că România are șanse de calificare la EURO 2024 și este neînvinsă în grupă.

VIDEO Ce au spus Edi Iordănescu și Deian Sorescu înainte de România - Andorra

Ce a spus Edi Iordănescu

  • „Trebuie să corectăm subiectul. Suntem la mâna noastră, depindem doar de noi, nu de jocul rezultatelor. Ar fi fost mult mai ușor dacă am fi câștigat cu Belarus. Ne făceam viața mai ușoară și poate ne calificăm mai repede”
  • „Mai sunt trei meciuri și e posibil să avem nevoie de 4 sau de 6 puncte, în funcție de rezultate. Primele puncte trebuie să le luăm duminică seară. După aceea vedem dacă ne mai trebuie un punct sau 3”
  • „Cu trei meciuri rămase, avem șanse importante și suntem neînvinși în grupă”
  • „Am văzut că după un joc nu foarte fericit, de multe ori am arătat mai bine în al doilea. Asta nu înseamnă că nu am făcut, din multe puncte de vedere, un joc corect la Budapesta. Am analizat meciul și concluziile sunt în favoarea noastră. Am controlat jocul și am avut posesia. Cifrele arată mai bine ca niciodată. Am arătat caracter și devotament. Ne-a lipsit golul, ne-a lipsit inspirația. Eu nu îmi pot schimba starea de spirit, cum o face multă lume. Sunt multe lucruri în favoarea noastră”
  • „Nu ne e frică de Andorra. Respectăm toți adversarii, dar nu ne-a fost frică de nimeni”
  • „Andorra a avut 0-0 cu Elveția la pauză, a blocat Kosovo. Suntem în gardă, dar nu avem decât o cale: să câștigăm”
  • „Cu 4 puncte suntem calificați, cu 6 puncte suntem 99,9% calificați”
  • „Le fac o promisiune copiilor care vor fi în tribune. Vom da tot ce putem. Sperăm să plece acasă cât mai fericiți”
  • „Fiecare dreptul la o opinie, eu am dreptul la o analiză. Eu analizez macro și profund. În contract scrie că trebuie să duc echipa la EURO. După meci am fost frustrat că nu am luat cele trei puncte, dar bucuros că echipa a răspuns bine. Am văzut jucători triști la final, ceea ce înseamnă că își doresc. Dacă aveam puțină șansă, luam cele trei puncte și atmosfera era alta
  • „Domnilor, suntem neînvinși, avem cea mai bună apărare. Încrederea mea e la cote maxime. Am câștigat spirit, unitate, jucătorii se pun în slujba echipei. E supărare, e frustrare, dar încrederea e la cote maxime”
  • „Echipa poate merge la un nivel mai sus. Am câștigat mult față de Liga Națiunilor, am schimbat un nivel. Am încredere că dacă mergem la EURO putem trece la următorul nivel. Asta înseamnă muncă și consecvență”
  • „Eu înțeleg critica și analizele, dar nu înțeleg neadevărul și de ce nu sunt tratat cu respect. De 15 ani, de când sunt în această meserie, am câștigat trofee, am făcut lucruri bune și foarte bune. Am oferit respect total opiniei publice  și presei. A fost respect necondiționat Am oferit maxim respect și așteptam minimum respect”
  • „În timpul meciului, atenția mea totală e la echipă și la ce facem bine și ce nu facem bine. Nu sunt atent la ce se întâmplă în tribună, nu pot să ascult. Am auzit «România, România». Ne-a bucurat, a ajuns la noi. Nu știu ce se întâmplă în tribună. Responsabilitatea e a mea. Eu iau deciziile. De când sunt la națională, nu mi-a fost sugerată nicio decizie. Un sfat de la domnul Stoichiță e binevenit, dar responsabilitatea e a mea”

Ce a spus Deian Sorescu

  • „Mister și staff-ul vor face analize și ne vor spune cum să abordăm meciul. Suntem motivați, suntem pregătiți. Suntem un grup foarte puternic. Suntem o familie și știm ce vrem”
  • „În tribune va fi gălăgie. Ne bucurăm să avem copii lângă noi. Sperăm să-i facem fericiți”
  • „Totul depinde de noi. Trebuie să intrăm și să ne facem treaba pe teren”
  • „Trebuie să fim mai concentrați. Împreună vom reuși să trecem peste alte obstacole”
  • „După meciul cu Belarus toți am fost supărați. Voiam să luăm cele trei puncte. Nu am fost atent la ce s-a întâmplat cu Mihăilă la final. Din ce am înțeles, tricoul lui a fost rupt de adversar în timpul jocului”

România - Andorra, echipe probabile

România: Moldovan – Sorescu, Drăgușin, A. Burcă, Bancu – Olaru, Cicâldău, Stanciu – Moruțan, Alibec, Mihăilă
Rezerve: Fl. Niță Târnovanu Rațiu Racovițan A. Rus Borza R. Marin M. Marin Screciu I. Hagi Fl. Coman D. Man D. Drăguș Bârligea
Antrenor: Edward Iordănescu

Andorra: Alvarez – Rubio, M.Vales, Ortega, San Nicolas, Cervos – Alaez, Rebes, E. Vales, Fernandez - Cucu
Rezerve: Josep Gómes Marc García Marc Pujol Márcio Vieira Aarón Sánchez Kiko Pomares Jordi Rubio Ot Remolins Èric de Pablos Josep Gómes Aleix Viladot Víctor Bernat
Antrenor: Koldo Álvarez

Clasamentul live din grupa României

Citește și: 

Adrian Ilie e îngrijorat înainte de România - Andorra: „Seacă și Dunărea dacă nu batem” » Ce probleme vede la națională
ROMÂNIA - ANDORRA
Adrian Ilie e îngrijorat înainte de România - Andorra: „Seacă și Dunărea dacă nu batem” » Ce probleme vede la națională
Plecare de ultimă oră din lotul României! Ce a decis Edi Iordănescu
ROMÂNIA - ANDORRA
Plecare de ultimă oră din lotul României! Ce a decis Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
io.s_ge.
io.s_ge.  •  15 Octombrie 2023, 12:57

„Nu ne e frică de Andorra. ” Pe bune?, că nu inteleg. Ar fi trebuit sa ne fie frica dar noi suntem viteji si nu ne e frica de colosul numit Andorra! Vai de noi, vai de echipa noastra nationala, ce sa mai vorbesc de un antrenor cu un asemenea mesaj.

danny_l
danny_l  •  15 Octombrie 2023, 00:20

Dacă mai facem 6 puncte, facem egal cu Andorra la modul fericit, restul meciurilor le vom pierde sau facem încă un egal și e gata.

adyy25
adyy25  •  14 Octombrie 2023, 21:53
Postat de laur_gr pe 14 Octombrie 2023, 18:26

Mentalitatea corecta este sa joci cu gandul la joc, sa cauti sa surprinzi adversarul curent si sa profiti de fiecare ocazie, nu sa joci cu gandul la puncte. Cu gandul la puncte a jucat Elvetia contra noastra si de aia s-a relaxat si a fost egalata pe final. Ca sa facem 6 puncte ar trebui sa batem Israel in deplasare (pe care nu l-am batut acasa) sau Elvetia (care este mult peste noi ca valoare si ca joc). Cam greu.

Cum a calculat el ca suntem calificati in proportie de 99,9% cu 6 puncte? Sunt convins ca i s-a spus ca avem nevoie de 6 puncte in urmatoarele 2 meciuri. Altfel spus, cele 6 puncte NU inseamna victorii cu Andora si Elvetia. Practic, Israelul ar avea nevoie de victorie cu Elvetia sau cu Kosovo, alaturi de cele 3 puncte cu Andora. Iar sansa ca sa obtina 2 sau 3 puncte in cele 2 meciuri, este peste 0,1%. Asadar, noi nu avem voie sa pierdem in Israel. Pt ca in acest caz, as spune ca sansele noastre vor fi cam 20%. Asta, inainte de a juca ultimul meci, cu Elvetia, cand dk am bate, cred ca am ajunge la....80% sanse. Dar nu 99,9%

Vezi toate comentariile (25)
Comentează