FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA 4-0

Exclusiv Două instrumente interzise pe stadioane au contribuit la atmosfera electrizantă creată de copii la România - Andorra » UEFA și-a dat acordul

Tineri percuționiști din Programul Național Cantus Mundi au condus galeria copiilor la meciul România - Andorra 4-0 FOTO: Facebook / Cantus Mundi Romania
Tineri percuționiști din Programul Național Cantus Mundi au condus galeria copiilor la meciul România - Andorra 4-0 FOTO: Facebook / Cantus Mundi Romania

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 17:03 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 17:59

Naționala României a fost încurajată admirabil la meciul cu Andorra (4-0) de peste 20.000 de copii cu vârsta mai mică de 14 ani. Adulții n-au avut acces, duminică seară, pe Arena Națională din cauza sancțiunii dictată de UEFA după incidentele provocate de ultrași la partida România - Kosovo (2-0).

FRF a apelat la tineri percuționiști din Programul Național Cantus Mundi, coordonați de renumitul muzician Zoli Toth, pentru a antrena tribunele cu tobele lor. Peste 20 de tobe au fost amplasate la tribuna a II-a și au răsunat pe tot parcursul jocului.

Mesajul FRF pentru copiii prezenți pe Arena Națională, la meciul cu Andorra: „Au arătat că uneori pot fi un exemplu pentru adulți”
ROMÂNIA - ANDORRA 4-0
Mesajul FRF pentru copiii prezenți pe Arena Națională, la meciul cu Andorra: „Au arătat că uneori pot fi un exemplu pentru adulți”

Întrucât spectatorii nu pot intra pe stadioane cu orice tip de tobe, potrivit regulamentului sunt permise doar tobele cu o singură față, FRF a obținut acordul UEFA ca grupul de tineri percuționiști să poată folosi pe Arena Națională tobe profesioniste cu două fețe, mult mai zgomotoase.

Observatorii au considerat că micuții toboșari nu au suficientă forță pentru a genera un zgomot foarte ridicat. 

De asemenea, oficialii UEFA au acceptat solicitarea FRF ca unii adulți să folosească portavocea în tribune pentru a se face auziți de către copii. În mod normal, portavocile sunt incluse pe lista obiectelor interzise, cu care se poate intra pe stadioane doar cu permisiunea UEFA sau a federațiilor gazdă.

Două instrumente interzise pe stadioane au contribuit la atmosfera electrizantă creată de copii la România - Andorra » UEFA și-a dat acordul
Galeria copiilor de la tribuna a II-a a fost condusă de o femeie cu ajutorul unei portavoci FOTO: Facebook / Cantus Mundi Romania

De ce sunt interzise pe stadioane tobele cu două fețe:

  • Volum și sunet amplificat: Tobele cu două fețe au capacitatea de a produce un sunet mai puternic și mai amplificat decât tobele tradiționale cu o singură față. Acest lucru poate fi deranjant pentru ceilalți spectatori și poate afecta experiența generală a evenimentului sportiv.
  • Riscuri de siguranță: Tobele cu două fețe sunt, de obicei, mai mari și mai grele decât tobele obișnuite, ceea ce le face mai greu de transportat și manevrat într-o arenă sau stadion. Acestea pot reprezenta un risc suplimentar pentru siguranța spectatorilor, mai ales în cazul unor situații de urgență.
  • Efectul asupra echipei adverse: Sunetul puternic produs de tobele cu două fețe poate avea un impact mai semnificativ asupra concentrării și performanței echipei adverse, ceea ce poate duce la tensiuni sau incidente pe teren.

Pentru aceleași considerente de zgomot excesiv sunt interzise pe stadioane și portavocile.

FRF mulțumește copiilor 

Potrivit FRF, au aplicat pentru bilete și au fost validate 468 de școli, 186 de cluburi sau asociații sportive și 64 de grădinițe, fundații sau alte instituții cu activitate juvenilă.

„Vă mulțumim, copii minunați! Sunteți cei mai frumoși suporteri! A fost o seară minunată, în care fotbalul a demonstrat din nou că este un fenomen social, iar copiii au arătat că uneori pot fi un exemplu pentru adulți. 

A fost din nou seara lor pe cel mai mare stadion din țară, la fix 4 ani de la meciul România – Norvegia, 1-1, când tot galeria copiilor a populat tribunele celui mai mare stadion din țară. Copiii, prin puritatea lor și printr-un repertoriu decent de susținere a tricolorilor, au creat aseară un model pentru iubitorii fotbalului, iar mesajul tricolorilor, afișat la ieșirea pe gazon, rămâne valabil și în viitor!”, se arată într-un comunicat FRF.

A fost minunat cu copii în tribune. A fost incredibil. Am încercat să vorbim între noi la încălzire şi în pauze, dar era imposibil, parcă erau 50.000 de oameni. Poate principalul motiv pentru care ne doream victoria au fost ei
- Nicolae Stanciu, mijlocaș România

21.723 de spectatori,copii cu vârsta mai mică de 14 ani și însoțitorii acestora au fost prezenți pe Arena Națională la meciul România - Andorra

VIDEO România - Andorra » Atmosferă frumoasă creată de copii pe Arena Națională

Citește și alte articole:

„Noi, românii, ne dăm la gioale între noi!” » Sprijin vocal pentru Iordănescu și „tricolori”: „Au parte de critici subiective”
ROMÂNIA
„Noi, românii, ne dăm la gioale între noi!” » Sprijin vocal pentru Iordănescu și „tricolori”: „Au parte de critici subiective”
Cornel Dinu, după România - Andorra: „Cel mai interesant joc din istoria naționalei”
ROMÂNIA - ANDORRA 4-0
Cornel Dinu, după România - Andorra: „Cel mai interesant joc din istoria naționalei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mishu_74
mishu_74  •  16 Octombrie 2023, 20:37
Postat de mr90 pe 16 Octombrie 2023, 18:53

Ai incercat sa te uiti la un meci al CSM la handbal ? Rasuna sala de vuvuzele, este imposibil sa te concentrezi acolo !

boss, ai incercat sa intelegi ce am scris eu? era vorba de tobe ce s-au dus pe stadioane, adica spatii deschise (helaauu) de zeci de ani si totul a fost ok. pana nu demult. ok, pot sa inteleg ca exista niste limite de decibeli intr-o sala (spatiu inchis, da?) se fac masuratori (da, da exista aparate) si se pune o limita avand voie doar cu un anumit tip de vuvuzea. eu m-am legat de motivele invocate. sa zici ca deconcentreaza doar echipa adversa e total ilogic si pueril. azi maine o sa dam tabelele de scor jos de pe stadioane pt ca incep sa planga aia care sunt condusi, cum se intampla deja in NA la toate competitiile de pana in 14 ani.

7kay
7kay  •  16 Octombrie 2023, 20:23

A fost cel mai plăcut meci vizionat la TV. Copii sunt îngerii pe pământ

mr90
mr90  •  16 Octombrie 2023, 18:56

Bietii copiii ... apropo, Protectia copilului nu se sesizeaza pentru ca au fost tinuti treji la o asa ora tirzie ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează