FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANDORRA - ROMÂNIA

UEFA l-a delegat la Andorra - România pe unul dintre principalii suspecți din „Cazul Negreira” » Real Madrid l-a acuzat direct

Carlos Clos Gómez // FOTO: Imago
Carlos Clos Gómez // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 11:46 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 15:22

Brigada de arbitri care va conduce meciul Andorra - România va fi supervizată de spaniolul Carlos Clos Gómez (50 de ani), acuzat de Real Madrid că ar fi unul dintre principalii suspecți în „Cazul Negreira”, care zguduie fotbalul din Spania.

Primele două meciuri ale României în campania preliminară pentru Euro 2024: 

  • Andorra - România (25 martie, ora 21:45) » liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Belarus (28 martie, ora 21:45) » liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Delegarea lui Carlos Clos Gómez a fost anunțată pe site-ul uefa.com. Meciul va fi oficiat de arbitri din Croația. La centru este Dario Bel, ajutat de asistenții Goran Pataki și Kruno Šaric. Rezervă va fi Ante Culjak.

3 fotbaliști pe care Dumitru Dragomir i-ar fi luat acum la națională, dar Edi „nu i-a văzut”: „Ce, te superi ca măgarul pe sat?”
GSP LIVE
3 fotbaliști pe care Dumitru Dragomir i-ar fi luat acum la națională, dar Edi „nu i-a văzut”: „Ce, te superi ca măgarul pe sat?”

UEFA a delegat la meciul Andorra - România un personaj implicat în scandalul momentului în Spania

Real Madrid s-a implicat în „Cazul Negreira”, considerându-se „parte prejudiciată” în dosarul în care Barcelona e acuzată de corupție.

Potrivit canalului oficial TV al lui Real Madrid, Carlos Clos Gómez, ex-arbitru, actual director VAR în Spania este unul dintre arbitrii care a defavorizat cel mai mult clubul blanco.

RMTV a difuzat în urmă cu 11 zile un videoclip în care a trecut în revistă greșelile pe care Carlos Clos Gómez le-ar fi făcut împotriva lui Real Madrid în perioada în care a fost arbitru profesionist.

Madridul reclamă că din cele 34 de meciuri cu Carlos Clos Gómez la centru a înregistrat 20 de victorii, 7 înfrângeri și 7 remize. Sub 60% procentaj de victorii. Mai mult, RMTV subliniază că Gomez i-a acordat lui Real Madrid 102 cartonașe galbene, o medie de trei pe meci, și opt cartonașe roșii.

Real Madrid a anunțat că se implică în „Cazul Negreira”, considerându-se „parte prejudiciată”, după ce Parchetul a acuzat Barcelona și doi dintre foștii săi președinți, Rosell și Bartomeu, de corupție, considerând că Jose María Enriquez Negreira, ex-vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, a primit 6,7 milioane de euro între 2001 și 2018 pentru a favoriza echipa catalană „influențând rezultatele competițiilor”.

În apărarea lui Carlos Clos Gómez a sărit un fost coleg arbitru, Eduardo Iturralde Gonzalez, acum analist la postul de radio Cadena SER, care a atacat Madridul:

„Reportajul despre Clos Gómez e nedemn de un club care se numește cel mai bun din lume. E josnic, indecent. Îmi pun mâna-n foc pentru Clos Gómez, dar nu pentru cel care a realizat acest material, pentru că acela e vândut șefului. Clos Gómez e o persoană integră care a greșit de o mie, două mii, cinci mii de ori împotriva și în favoarea lui Real, însă i s-au evidențiat doar erorile când Parchetul tocmai a deschis ancheta. Încă o dată, josnic”.

În 2009, Carlos Clos Gómez a arbitrat în Liga 1 meciul Dinamo - FC Vaslui

Carlos Clos Gómez a avut câteva contacte cu fotbalul românesc. În 2009, a arbitrat Motherwell-Steaua (1-3), din turul 3 preliminar al Ligii Europa, și un meci din Liga 1, Dinamo - FC Vaslui, scor 1-1 ( N'Doye '58, penalti / Wesley '48). 

În 2014, spaniolul a condus Lyon - Astra Giurgiu (1-2), meciul tur din play-off-ul Europa League.

VIDEO Dumitru Dragomir prefațează dubla României cu Andorra și Belarus: „Dacă există, ar trebui să ne lăsăm”

Citește și: 

Incredibil! Au mințit ungurii?! FRF a întrebat UEFA și a publicat răspunsul: „Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit”

Mai pierdem un „tricolor”? A refuzat să se prezinte la U20, după ce inițial fusese convocat de principiu la U21: „În viață mergi unde ești apreciat”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
1945sv0509
1945sv0509  •  22 Martie 2023, 13:59

Real Madrid TV ( RMTV in articol) este presul echipei care lanseaza pe piata aceste acuzatii. Pana la o hotarare definitiva in aceasta speta exista doar supozitii.

naxxar
naxxar  •  22 Martie 2023, 12:50

Așa, și? Pregătiți deja terenul psihologic pentru a scuza un eventual egal?

Jj23ab
Jj23ab  •  22 Martie 2023, 12:35

Sa ne asteptam la 3 penalty-uri pentru Andorra ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează