INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Scandalul uriaș din Spania o atinge și pe Real Madrid » Un fost arbitru important îl acuză pe Florentino Perez: „M-a băgat singur într-o cameră”

Eduardo Iturralde Gonzalez îl acuză pe Florentino Perez. Foto: Imago Images
Eduardo Iturralde Gonzalez îl acuză pe Florentino Perez. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 13 martie 2023 11:48 / Actualizat luni, 13 martie 2023 16:36

Real Madrid se implică în „Cazul Negreira”, considerându-se ”parte prejudiciată” în dosarul în care Barcelona e acuzată de corupție. Dar fostul „central” Iturralde Gonzalez a dezvăluit că președintele Florentino Perez a făcut și el presiuni asupra arbitrilor: „Mi s-a părut foarte grav”.

Duminică, pe Camp Nou, se va juca El Clasico, meciul care ar putea decide LaLiga 2022-2023. Cu o victorie, Barcelona se va desprinde la 12 puncte de Real, cu 12 etape înainte de final.

Reacția presei spaniole: „Barcelona e încolțită”

Dar acum e război între marile cluburi spaniole. Madridul a anunțat că se implică în „Cazul Negreira”, considerându-se „parte prejudiciată”, după ce Parchetul a acuzat Barcelona și doi dintre foștii săi președinți, Rosell și Bartomeu, de corupție, considerând că Jose María Enriquez Negreira, ex-vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, a primit 6,7 milioane de euro între 2001 și 2018 pentru a favoriza echipa catalană „influențând rezultatele competițiilor”.

Pactul de neagresiune încheiat între forțele iberice, unite în proiectul secesionist al Super Ligii Europei, a fost încălcat. „Barça e încolțită”, a titrat Marca. „Pe picior de război”, a adăugat Mundo Deportivo. „Război Barça-Madrid”, a completat Sport.

Joan Laporta, liderul blaugrana care a scăpat de urmărirea procurorilor în „dosarul Negreira”, a răspuns, cerându-le fanilor să stea liniștiți: „Barcelona este nevinovată, e victima unei campanii contra onoarei sale”. 

Nu a uitat să atingă Realul: „Sunt toți acum împotriva noastră. Nicio surpriză”. A anunțat că „vom apăra clubul, vom demonstra nevinovăția și mulți vor trebui să-și ceară scuze”.

Scandalul uriaș din Spania o atinge și pe Real Madrid » Un fost arbitru important îl acuză pe Florentino Perez: „M-a băgat singur într-o cameră”
Joan Laporta (60 de ani), președintele celor de la FC Barcelona, spune că gruparea pe care o conduce este nevinovată, după ce zilele trecute formația de pe Camp Nou a fost pusă oficial sub acuzare de justiția spaniolă pentru corupție în cazul „Negreira”.

Eduardo Iturralde Gonzalez: „Reportajul e nedemn, josnic” vs „Și-a dat jos masca”

Pe acest fundal, furtunos, apare Eduardo Iturralde Gonzalez (EIG), fost arbitru, acum analist la postul de radio Cadena SER, care atacă Madridul, dezvăluind cum pune presiune pe arbitri președintele Florentino Perez.

EIG a ajuns la Florentino Perez după ce a intrat în conflict cu televiziunea clubului blanco. Mai întâi, a reacționat la un material critic făcut de Real Madrid Televisión contra lui Carlos Clos Gómez, ex-arbitru, actual director VAR în Spania. 

„Reportajul despre Clos Gómez e nedemn de un club care se numește cel mai bun din lume. E josnic, indecent. Îmi pun mâna-n foc pentru Clos Gómez, dar nu pentru cel care a realizat acest material, pentru că acela e vândut șefului. Clos Gómez e o persoană integră care a greșit de o mie, două mii, cinci mii de ori împotriva și în favoarea lui Real, însă i s-au evidențiat doar erorile când Parchetul tocmai a deschis ancheta. Încă o dată, josnic”.

RMTV a răspuns: „În sfârșit, Iturralde González și-a dat jos masca”. Potrivit televiziunii grupării madrilene, Iturralde a arbitrat Realul în 17 ani de 49 de ori, la 30 de victorii, 5 egaluri și 14 înfrângeri, cu 110 cartonașe galbene și 10 roșii.

Florentino Perez spre Eduardo Iturralde Gonzalez: „Îți cer doar să mă fluieri la fel ca pe Barcelona”

Fostul „central” nu a tăcut, a mers mai departe, oprindu-se la Florentino Perez. A povestit ce i s-a întâmplat după un Real - Deportivo 6-1, în sezonul 2010-2011. 

„S-a terminat partida, am ieșit de pe teren împreună cu asistenții. Atunci a apărut o persoană care m-a băgat într-o cameră și mi-a zis: «Îți cer doar să mă fluieri la fel ca pe Barça». Era de la Real Madrid. Am întrebat dacă e o glumă și am spus că discuția se oprește imediat”, a afirmat Iturralde, spunând că a informat imediat Comisia Tehnică a Arbitrilor. 

„Mi s-a părut foarte grav. Cine era? Să investigheze cei de la televiziunea lui Real, sunt jurnaliști, nu? Să vadă și ei cum fac presiuni anumiți oameni. Le ușurez munca, să înceapă ancheta de sus”.

În cele din urmă, a scos și numele la lumină. „Niciun președinte nu m-a mai împins singur într-o cameră. Cel care a făcut-o a fost Florentino Perez. Nu ascund”. 

Scandalul uriaș din Spania o atinge și pe Real Madrid » Un fost arbitru important îl acuză pe Florentino Perez: „M-a băgat singur într-o cameră”
Arbitrul Eduardo Iturralde Gonzalez a condus la centru derby-ul FC Barcelona - Real Madrid, pe data 29.11.2010. Foto: Imago Images

Suporterii lui Athletic Bilbao au aruncat cu fluturași: „Barcelona-Mafia”

Duminică seară, echipa lui Xavi a fost întâmpinată într-o atmosferă ostilă la Bilbao, pe „San Mames”. Suporterii lui Athletic au aruncat pe teren fluturași pe care era desenată emblema Barcelonei, alături de care scria „Mafia” și semnul dolarului. O reacție la „Cazul Negreira” și la acuzația de corupție a procurorilor împotriva clubului catalan. 

Fanii basci au scandat și „În Segunda”, cerând retrogradarea Barçei. „M-a surprins și întristat atmosfera de pe San Mames. Să judeci înainte de a avea o decizie nu e bine pentru societate”, a declarat antrenorul blaugrana după victoria cu 1-0.

Citește și:

Cristiano, ordin pentru angajați: „Faceți asta doar la 70 de ani după ce mor”

FCSB a făcut o nouă cerere să intre pe Ghencea! Ce meciuri vrea să joace în play-off pe noul stadion

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
carol_k
carol_k  •  13 Martie 2023, 20:42
Postat de FCUCraiova pe 13 Martie 2023, 14:11

Doamne ce prostovan esti

Stai calm ***! Esti unicat acasa s***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Controlezvantul
Controlezvantul  •  13 Martie 2023, 18:37

Singura diferență între Real și Barca este că pe Real nu i-au dovedit.Deocamdata...

catalinut111_2
catalinut111_2  •  13 Martie 2023, 16:30
Postat de elgabri pe 13 Martie 2023, 13:30

Nu ma mira se vedea clar cum e ajutata Barcelona nu trebuia sa fii mare specialist .

Anul trecut Real i-a măcelărit pe toti ....Bacelona este atacată în special acum deoarece Real era prea șifonată

Vezi toate comentariile (9)
Comentează