FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA 1-0

Analiza lui Ilie Dumitrescu, după victoria României în fața Armeniei » Ce detaliu din l-a impresionat: „Un lucu extrem de important”

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 08:06 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 10:50

România a învins Armenia, scor 1-0, și este la mâna ei în cursa spre barajul Mondialului din Qatar! Ilie Dumitrescu (52 de ani), a analizat prestația „tricolorilor” în partida de luni seară.

Toate detaliile despre România - Armenia 1-0

Fostul mare fotbalist a lăudat prestația din prima repriză a României, când practic elevii lui Mirel Rădoi au „sufocat” naționala Armeniei, dar a și ținut să puncteze problemele din cea de-a doua parte, când armenii au venit peste noi.

„O primă repriză foarte bună, cu posesie mare, am recuperat rapid balonul, nu le-am dat nicio șansă. Am avut ocazii de a marca, o repriză solidă prima. Am început ezitant repriza a doua, nu am mai reușit să controlăm jocul, ei au avut o prezență mai bună în terenul nostru, dar fără să-și creeze ocazii. 

Încet, încet, am reușit să echilibrăm, să controlăm. Un lucru este cert, a fost o presiune foarte mare, am văzut un efort fantastic depus. 

Au intrat foarte bine și Ivan, și Moruțan, apoi intrarea lui Nedelcu, pentru că era evident că Stanciu nu mai putea să ducă ritmul pe care l-a dus în cele două jocuri”, a spus Ilie Dumitrescu potrivit DigiSport.

Detaliu important remarcat de Ilie Dumitrescu

Ilie a observat o schimbare importantă în jocul „tricolorilor”: reacția jucătorilor când se pierde mingea, din punctul său de vedere, una care a cântărit enorm în victoria României.

„Am văzut un lucru extrem de important la această echipă: preocuparea când se pierdea mingea. L-am văzut pe Ianis Hagi cum cobora, Ivan, care cobora și el, să nu mai spun de linia de mijloc. Au fost momente când ne puteam desprinde, au fost situații. 

Dacă exista acolo puțină inteligență, se putea schimba jocul pentru Ianis Hagi în dreapta, care a rămas singur în câteva ocazii. După jocul din Germania, chiar aveam nevoie de un rezultat pozitiv. 

Băieții au dat dovadă de maturitate. Ca să obții un rezultat, trebuie să rămâi concentrat, să ai maturitate. Am văzut o echipă care știe să și sufere”, a spus Ilie Dumitrescu.

Programul în finalul grupei J:

  • 11 noiembrie: România - Islanda, Germania – Liechtenstein, Armenia - Macedonia de Nord
  • 14 noiembrie: Liechtenstein - România, Armenia - Germania,  Macedonia de Nord - Islanda

Ce îl așteaptă pe Mirel Rădoi la barajul pentru Campionatul Mondial

România ajunge într-o postură ideală în cursa spre baraj. Este la mâna ei înaintea meciurilor decisive, unele la îndemână, acasă cu Islanda și în deplasare cu Liechtenstein. Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. 

Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. În acest moment, pe configurația actuală, aceste două formații sunt Țara Galilor și Austria.

Video. Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește alte știri despre echipa națională:

Concluziile lui Basarab Panduru după România - Armenia: „Rădoi a înțeles în sfârșit asta! I-au trebuit trei ani și jumătate”

Pe cine așteaptă Mirel Rădoi în locul lui la națională: „În afară de el nu poate fi altcineva!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dan2010
dan2010  •  12 Octombrie 2021, 13:52

trebuie recunoscut ca in prima repriza Armenii ne-au si lasat in mare parte sa venim peste ei! cine nu a vazut asta nu prea stie ce se intampla prin teren!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează