FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA 1-0

Reacția presei din Armenia după eșecul selecționatei lui Joaquin Caparros în fața României :„Au avut un avantaj evident”

România - Armenia 2-1
Foto: GSP
România - Armenia 2-1 Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 10:26 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 11:19

România a învins Armenia, scor 1-0, și este la mâna ei în cursa spre barajul Campionatului Mondial din 2022, din Qatar. Presa armeană a comentat meciul de luni seară, fiind dezamăgiți de rezultatul echipei lor.

Armenii au remarcat și ei problemele mari din apărarea echipei lui Caparros în prima repriză, când România a fost net superioară, dar laudă prestația naționalei lor în repriza secundă, când fotbaliștii armeni au avut câteva situații bune de a egala.

„În prima repriză românii au avut un avantaj evident, despre care vorbesc și statisticile. România a transformat avantajul în gol în minutul 26, când Mitriță a înscris după o lovitură de colț. 

În a doua repriză, elevii lui Joaquin Caparros au luat inițiativa, dar căpitanul Henrikh Mkhitaryan a avut câteva ocazii bune, dar nu a găsit golul. În cele din urmă, cursul meciului nu a putut fi rupt, echipa armeană a pierdut la limită”, au scris cei de la armenpress.am.

„Echipa Armeniei a pierdut la limită în fața echipei României, la București, după un gol cu capul marcat după un corner de Alexandru Mitriță. La pauză, Caparros a făcut trei schimbări și jocul naționalei s-a îmbunătățit vizibil. 

Henrikh Mkhitaryan a ratat două ocazii mari de a restabili egalitatea și în final Armenia nu a putut evita înfrângerea ajungând pe locul 4, în timp ce românii au urcat pe 2”, au notat și cei de la armsport.

Selecționerul Joaquin Caparros rămâne încrezător: Noi, România și Macedonia de Nord suntem egali valoric. Ar fi fost corect să egalăm”

După această partidă, Armenia rămâne în continuare fără victorie în preliminarii de 5 meciuri iar șansele de a termina pe locul 2 sunt minime. 

Chiar și așa, selecționerul Joaquin Caparros rămâne încrezător. La conferința de presă ce a urmat meciului cu România, el a cerut răbdare și a apreciat că cele 3 echipe care luptă la locul 2, România, Armenia și Macedonia de Nord, sunt egale valoric.

Foto. Cele mai tari poze de la România - Armenia

+17 FOTO

„Nu am jucat bine în prima parte. Schimbările pe care le-am făcut au avut scopul de a schimba cursul jocului. Nu am putut avea mingea în prima repriză, a fost o problemă. Nu am jucat bine, iar adversarii au înscris din acel corner. Trebuie să muncim pentru a evita să încasăm astfel de goluri pe viitor. 

Am fi putut egala în partea a doua, iar dacă asta s-ar fi întâmplat, cred că ar fi fost corect. Jucătorii trebuie felicitați pentru eforturile făcute în repriza a doua. Sunt mulțumit de jocul lui Mkhitaryan, precum și de comportamentul său pe teren. A depus un efort mare. 

Situația noastră a devenit complicată, dar vom continua să luptăm atât timp cât avem șansa matematică de a trece de grupă. Echipele naționale ale Armeniei, României și Macedoniei de Nord sunt egale. 

Norocul sportiv a fost cu noi în Armenia, dar astăzi nu a existat. Detaliile mici contează mult pentru victorii. Trebuie să avem răbdare până la final, lupta va continua până atunci”, a declarat Joaquin Caparros.

VIDEO România - Armenia » Pe cine recomandă Rădoi la națională: „Doar el ar putea”

Citește alte știri despre echipa națională:

5 antrenori gata să-i ia locul lui Rădoi la naționala României » Pe ce variante surpriză ar putea merge FRF

Cornel Dinu, încântat după România - Armenia: „După doi ani de căutări, avem un lot cu care se pot construi diferite concepții de joc”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
je__
je__  •  12 Octombrie 2021, 12:18

Daca Romania, Armenia si Macedonia de Nord sunt egale valoric si antrenorul lor declara ca ar fi fost corect sa egaleze, atunci inseamna ca in meciul tur ar fi fost corect ca si noi sa egalam. Am fi avut azi fiecare cu cate un punct mai putin, iar Macedonia ar fi fost pe locul doi. Tot corect ar fi fost?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează