FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS 5-3

România - Belarus 5-3. Aspectele pozitive punctate de Mirel Rădoi: „Aveau nevoie de o descătușare! Nu e o dezamăgire ce s-a întâmplat după 5-0”

România a câștigat meciul amical cu Belarus, scor 5-3. Selecționerul Mirel Rădoi a încercat să extragă aspectele pozitive din această partidă. +38   FOTO
România a câștigat meciul amical cu Belarus, scor 5-3. Selecționerul Mirel Rădoi a încercat să extragă aspectele pozitive din această partidă.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 20:36 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 22:04

România a câștigat meciul amical cu Belarus, scor 5-3. Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a încercat să extragă aspectele pozitive din această partidă. 

  • Cronica partidei România - Belarus, scor 5-3, e AICI!
  • Programul naționalei în luna noiembrie:
    15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București, Pro TV
    18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast, Pro TV

Mirel Rădoi a fost mulțumit de prestația din prima repriză și de faptul că Ionuț Nedelcearu și Răzvan Marin, fotbaliști prezenți la Europeanul de anul trecut, au purtat banderola de căpitan astăzi. 

Mirel Rădoi: „Aveam nevoie de o descătușare”

„În prima repriză, cât am insistat, ne-am creat multe ocazii de gol, am reușit să marcăm 5. Din păcate, repriza secundă nu a fost la același nivel. Per ansamblu putem să lucrăm în continuare pe baza acestei victorii, important e moralul jucătorilor, aveau nevoie de moral. Acestea sunt aspectele pozitive, aveau nevoie de un moment de descătușare. Mă bucur pentru primele 45 de minute. Nu e o dezamăgire ce a urmat, e o problemă evidentă. Golurile au fost luate în situații simple, cu minge descoperită. Au mai fost și alte situații.

Mă bucur că am văzut reacție din partea jucătorilor, după ce am pierdut mingea. Am avut momente de posesie prelungită. Luăm lucrurile pozitive, dar nu trecem cu vederea peste lucrurile negative. Va trebui să ne obișnuim cu lucrurile astea, știu că timpul e scurt. Dacă găsim mereu scuze, nu vom putea face nimic. Trebuie să ne obișnuim ca după ce marcăm un gol, să încercăm să marcăm și altele, să îi dominăm psihologic, să reluăm mingea rapid”, a fost analiza făcută de Mirel Rădoi, la Pro X. 

Mirel Rădoi, despre jucătorii convocați

Cu Belarus au evoluat jucători noi, cum e cazul lui Valentin Crețu (31 de ani) sau Bogdan Mitrea (33 de ani). Mirel Rădoi a vorbit despre selecția făcută.

Aici trebuie să analizați dumneavoastră. Dacă erau alți jucători mai tineri pe care îi puteam lua, vă las pe voi să judecați. E și un moment dificil, nu puteam lua mulți jucători de la U21. Ar fi o nouă mare performanță pentru ei dacă s-ar califica din nou la Euro. Căpitanii de echipă, Marin și Nedelcearu, au fost anul trecut la Euro. E un semn că încercăm să facem anumite lucruri, dar asta nu înseamnă că putem aborda o echipă doar cu ei
- Mirel Rădoi, selecționer România

Echipa folosită de Mirel Rădoi în meciul cu Belarus:

România: 16. Lazar – 5. Nedelcearu, 4. Mitrea, 3. Toșca – 13. Mogoș, 18. R. Marin, 8. Nistor, 11. Cr. Ganea – 20. Man, 9. Pușcaș, 19. Fl. Tănase
Rezerve: Bălgrădean, Tătărușanu,  V. Crețu, I. Cristea, Alibec, Al. Maxim, Al. Albu, Țîru, Bicfalvi, Cr. Manea, Camora, Al. Băluță 
Selecționer: Mirel Rădoi

VIDEO. Ce spune Mirel Rădoi despre o eventuală plecare de la echipa națională

Citește și alte știri despre România - Belarus: 

Decizia surprinzătoare luată de Pro TV pentru amicalul România - Belarus » Și-au pierdut românii interesul pentru naționala lui Rădoi?

Scoși din sărite de prima repriză a meciului România - Belarus: „11 clovni îmbrăcați în roșu. Aia se poate numi defensivă?”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
doardinamo1948
doardinamo1948  •  12 Noiembrie 2020, 00:47

Are dreptate comedianul ăla când spune ca suntem campioni mondiali la văicăreala. De când nu a mai înscris naționala 5 goluri într-un meci? Finlanda a bătut Franța cu 2-0 la Paris!!!! Hai sa ne oprim cu văicăreala și critica pentru ca nu ajungem nicăieri. Am marcat 5 goluri și am câștigat un meci! Bravo! Sa speram ca vom câștiga cu Norvegia măcar cu 1-0 dintr-o deviere norocoasa. Vă aduceți aminte cum au ieșit Grecia și Portugalia campioane europene?

vishnu
vishnu  •  11 Noiembrie 2020, 23:12

Suntem deja pregatiti ca sa incasam de la norvegieni.

deusdat
deusdat  •  11 Noiembrie 2020, 22:04

Man și Tase, anonimii de serviciu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează