FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA

Naționala lui Iordănescu, lăudată de un titular al Columbiei: „România este puternică, rapidă și disciplinată tactic”

Portarul Camilo Vargas (numărul 12) / Foto: Getty Images
Portarul Camilo Vargas (numărul 12) / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 15:10 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 15:23

Camilo Vargas (35 de ani), portarul Columbiei, nu subestimează România, chiar dacă „tricolorii” nu au avut o prestație convingătoare în egalul de pe Arena Națională, scor 1-1, cu Irlanda de Nord. Vargas a descris succint prima reprezentativă a țării noastre în termeni laudativi.

  • Columbia - România are loc pe 26 martie, pe Metropolitano din Madrid. Meciul se va juca de la 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Calitățile „tricolorilor”, în opinia lui Camilo Vargas

Goalkeeperul cu 20 de selecții pentru Columbia a caracterizat naționala României drept o formație solidă, care se remarcă prin viteza jocului și disciplina tactică.

Daniel Niculae, declarații pentru presa portugheză despre Rrahmani: „Au întrebat de el”
RAPID
Daniel Niculae, declarații pentru presa portugheză despre Rrahmani: „Au întrebat de el”

„România este o echipă puternică, rapidă și foarte disciplinată tactic”, a fost comentariul lui Camilo Vargas la adresa elevilor lui Edward Iordănescu, potrivit AS, la conferința de presă premergătoare amicalului Columbia – România.

Reprezentativa sud-americană a ajuns la Madrid și a început pregătirile pentru meciul împotriva României de marți, 26 martie.

Edward Iordănescu ia în calcul să schimbe masiv echipa de start

După 1-1 cu Irlanda de Nord, România se pregătește de al doilea amical al anului, contra Columbiei. Iar selecționerul Edward Iordănescu se gândește să facă mai multe schimbări în formula de start.

„Am vrut să vedem anumiți jucători, să-i revedem pe alții care nu au jucat de ceva timp. Am făcut un prim «11» pentru a testa, pentru a căuta soluții și a primi răspunsuri, dar în același timp raportat și la următorul test, cu Columbia, unde veți vedea destul de multe schimbări”, a spus Iordănescu după partida contra Irlandei de Nord.

Iar pentru amicalul de pe „Metropolitano” are în plan o serie de nume noi.

Ce schimbări pregătește Edward Iordănescu pentru România - Columbia

Din formula de start aliniată în meciul cu Irlanda de Nord vor ieși cu siguranță Vasile Mogoș, accidentat în primul amical, dar și Florin Niță, care-i va lăsa locul lui Horațiu Moldovan, ce va bifa astfel primul meci pe „Metropolitano”, stadionul lui Atletico Madrid.

În centrul defensivei vor rămâne Drăgușin și Burcă, iar pe stânga ar urma să fie titular tot Cristi Manea, fiind preferat în locul lui Opruț, pentru calitățile defensive, dar și pentru experiența internațională.

Și în atac ar putea apărea schimbări. George Pușcaș și Florinel Coman au jucat slab și au șanse mici să intre din nou în echipa de start, mai ales că Denis Drăguș și Denis Alibec abia își așteaptă șansa.

Modificări vor fi și în linia de mijloc, acolo unde doar Nicolae Stanciu e sigur de un loc de titular. Șanse mari să apară din primul minut are Marius Marin, care poate profita de forma slabă arătată de Cicâldău cu Irlanda de Nord. Iar Darius Olaru, cel mai în formă mijlocaș din Superliga, ar urma să aibă și el ocazia de a începe ca titular.

Cum ar putea arăta România contra Columbiei: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Cr. Manea - Olaru, M. Marin - Moruțan, Stanciu, Drăguș - Alibec
Cum a arătat România cu Irlanda de Nord: Fl. Niță - Mogoș, Drăgușin, Burcă, Cr. Manea - R. Marin, Cicâldău - D. Man, Stanciu, Fl. Coman - Pușcaș

VIDEO ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1 » Conferința de presă a selecționerului Edi Iordănescu după meci: „Ne doream să câștigăm, chiar dacă am ajuns la 12 meciuri fără înfrângere”

Citește și:

Renunță Nelu Varga la Cristi Balaj? Dezvăluiri din culise de la CFR Cluj
DEZVĂLUIRI
Renunță Nelu Varga la Cristi Balaj? Dezvăluiri din culise de la CFR Cluj
Vlad Chiricheș, în avionul către Germania? S-a refăcut și e hotărât: „Nu mă ascund, vreau la națională!”
OBIECTIV
Vlad Chiricheș, în avionul către Germania? S-a refăcut și e hotărât: „Nu mă ascund, vreau la națională!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
berlicot
berlicot  •  24 Martie 2024, 15:47

"o formație solidă, care se remarcă prin viteza jocului și disciplina tactică". Disciplina tactica, inteleg. Asa s-au calificat la Euro. Dar solida si rapida nu mai inteleg. Nu vad solizi in afara de Burca (cel pe care Iftime l-a luat peste picior, numindu-l taietor de lemne) si nici rapizi in afara de Mihaila. Avem antrenor, extrema dreapta cu ceva calitate si cam atat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează