FOTBAL  »  NATIONALA  »  CLASAMENT FIFA

România a coborât în clasamentul FIFA! Pe ce loc suntem după rezultatele neconvingătoare din amicalele cu Grecia și Israel » Cum stau adversarele din Liga Națiunilor

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 16:24 / Actualizat joi, 31 martie 2022 16:24

Fără victorie în primele două meciuri cu Edi Iordănescu (43 de ani) selecționer, 0-1 cu Grecia și 2-2 cu Israel, echipa naționala a coborât un loc în clasamentul FIFA, până pe locul 48.

Forul mondial a contabilizat rezultatele din această pauză internațională și a publicat astăzi noul clasament FIFA. Naționala României a coborât de pe locul 47 pe 48, cu un bilanț de 1446,54 puncte.

Dușmanul lui Iordănescu
EDITORIAL
Dușmanul lui Iordănescu

România, locul 48 în clasamentul FIFA

România a fost repartizată în grupa B3 din Liga B a Nations League, alături de Muntenegru, Finlanda și Bosnia. Luna aceasta, Muntenegru a înregistrat o înfrângere, 0-1 în Armenia, și o victorie, 1-0 acasă cu Grecia, și a făcut un salt de două poziții, de pe locul 72 pe 70, în ierarhia FIFA.

Finlanda a disputat două amicale pe teren propriu, 1-1 cu Islanda și 0-2 cu Slovacia, și rămâne pe locul 57. La fel, Bosnia și Herțegovina își păstrează locul 59, după cele două meciuri de pregătire disputate pe teren propriu, 0-1 cu Georgia și 1-0 cu Luxemburg.

În fruntea ierarhiei s-a instalat Brazilia, care a reușit să o devanseze pe Belgia. Naționala pregătită de Roberto Martinez părăsește astfel prima poziție după 1253 consecutive, ceea ce înseamnă aproximativ trei ani și jumătate.

Mi-aș fi dorit să îi cunosc mai bine pe jucători. Au fost jucători pe care i-am văzut când au venit, apoi când am plecat spre aeroport, pentru că au stat în cameră, primeau mâncare la ușă și nu am avut interacțiune cu ei. 

În fiecare zi pregăteam antrenamentul, iar a doua zi trebuia să schimbăm totul, pentru că se modifica numărul de jucători. Am avut jucători cu probleme, COVID, viroză... nu a fost ușor. 

-Edi Iordănescu, selecționer România, după meciul cu Israel

Citește și alte știri despre echipa națională:

A dat-o în bară Edi Iordănescu? Surpriza selecționerului n-a luat notă de trecere: „N-are clasa echipei naționale, e din alt film”

Sfatul lui Dănuț Lupu pentru ca România să aibă iar rezultate: „Ar fi bine ca generațiile viitoare să facă asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
brentford
brentford  •  31 Martie 2022, 17:40

Felicitari baieti! Sunt DOAR meciuri amicale,v-ati miscat bine... de pe 47 pe 48

ripensistu
ripensistu  •  31 Martie 2022, 17:20

Felicitari Capitanului Cap de Minza!

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  31 Martie 2022, 17:01
Postat de vasileroaita pe 31 Martie 2022, 16:52

Un prim succes al lui Edi: ne-a dus pe locul 48!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează