FOTBAL  »  NATIONALA  »  JUCĂTORI

Goian i-a urmărit la treabă și le-a dat aprobarea: „E clar”

Drăgușin poartă numărul 3 la națională, Burcă joacă cu #15 // foto: Imago Images
Drăgușin poartă numărul 3 la națională, Burcă joacă cu #15 // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 08:20 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 11:05

Fost fundaș central cu peste 150 de meciuri la FCSB, Dorin Goian (42 de ani) consideră că Andrei Burcă și Radu Drăgușin sunt stoperii ideali pentru echipa națională a României.

În această campanie de calificare, la prima reprezentativă s-a „sudat” un cuplu nou de fundași centrali.

În contextul problemelor medicale constante ale lui Vlad Chiricheș, în centrul defensivei apare acum cuplul Andrei Burcă - Radu Drăgușin, unul pe care selecționerul Edi Iordănescu a continuat să mizeze și după transferul lui Burcă în Arabia Saudită, la Al Akhdoud.

Dorin Goian, fost fundaș central important al României, cu 60 de meciuri și 5 goluri la echipa națională, a aplaudat colaborarea dintre cei doi, despre care spune că „se completează” reciproc.

Florin Răducioiu simte că ultimul transfer l-a „stricat” pe internaționalul român: „Nu mai e rapid, percutant. Să nu se automulțumească”
JUCĂTORI
Florin Răducioiu simte că ultimul transfer l-a „stricat” pe internaționalul român: „Nu mai e rapid, percutant. Să nu se automulțumească”

Dorin Goian i-a urmărit la treabă pe Burcă și Drăgușin și le-a dat aprobarea

„Cât timp cât suntem echipa cu cele mai puține goluri primite din grupă, e clar. Cei doi se înțeleg foarte bine, se completează unul pe celălalt.

În primul rând, văd o comunicare foarte bună între ei. Au talie, forță. Vorbesc cu ceilalți coechipieri și se vede asta. Am văzut o fază la meciul cu Andorra... Eram cu linia cam sus și i-am văzut pe Burcă și Drăgușin că au remarcat asta și au coborât cam un metru pentru a-și relua pozițiile.

Ridică și tonul atunci când este nevoie, au deja o oarecare experiență. În special Burcă, chiar e un jucător care vorbește foarte mult”, a afirmat Goian, conform digisport.ro.

În vreme ce Burcă evoluează acum în Arabia Saudită, Radu Drăgușin (21 de ani) este titular incontestabil în Serie A, la Genoa, alături de care a promovat în elita Italiei și are evoluții apreciate etapă de etapă. Cota lui Drăgușin a ajuns să fie de 10 milioane de euro, cea mai mare valoare de piață a unui fotbalist român.

Eu cred că Burcă se va califica cu România la EURO, apoi se va transfera în Europa. Are o viteză bună de deplasare pentru un fundaș central.

- Dorin Goian

Mai multe știri despre echipa națională:

Sfătuitorul din umbră al lui Edi Iordănescu: „Am vorbit cu selecționerul de 3-4 ori, i-am spus ce cred. Am o îndoială vizavi de unii jucători”

Statistica ne ține pumnii » Pe ce se bazează „tricolorii” în lupta pentru primul loc în grupă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează