FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Iordănescu și-a găsit secund: un fost antrenor de la Dinamo și FCSB! » Aduce în staff și un om de la CFR Cluj

Articol de , - Publicat marti, 08 februarie 2022 07:58 / Actualizat marti, 08 februarie 2022 08:29

Edi Iordănescu e aproape să-l aducă pe Mihai Teja ca secund și l-a convins deja pe Cristian Dragotă, preparatorul fizic de la CFR Cluj să vină în staff-ul echipei naționale.

Edi Iordănescu își completează schema din staff, după ce a negociat cu mulți în perioada aceasta. El l-a convins pe Cristian Dragotă, preparatorul fizic cu care CFR a câștigat campionatul în patru ani la rând. Edi a lucrat cu Dragotă timp de șapte luni la Cluj și a ajuns să creadă că e un specialist excelent. 

Cristian va lucra pentru națională într-un contract part-time, adică doar pentru acțiunile „tricolorilor", în restul timpului va continua să muncească la CFR. El i-a antrenat pe vișinii în toți acești patru ani în care Clujul a câștigat campionatul, a făcut parte din stafful fiecărui antrenor. 

Mihai Pintilii explică de ce a refuzat naționala și a rămas la FCSB: „Acest club mi-a făcut un nume în fotbal”
FCSB
Mihai Pintilii explică de ce a refuzat naționala și a rămas la FCSB: „Acest club mi-a făcut un nume în fotbal”

În afara experienței pe care a dobândit-o, Dragotă a studiat mult, mai ales în Franța, și e specializat în lucrul cu „Catapult", un sistem de monitorizare a efortului pe care îl folosesc toate cluburile importante. Edi îl vrea tocmai pentru analizarea nivelului la care se vor afla internaționalii, din moment ce nu o să existe timp pentru o pregătire fizică normală, ca la cluburi. 

A2 va fi Mihai Teja

Secundul lui Iordănescu va fi, probabil, Mihai Teja. Acesta este interesat de post și e pe placul lui Edward. 

Mihai are o experiență mare ca antrenor principal, dar a fost în trecut și secund, și preparator fizic, deci este familiarizat cu toate rolurile. Teja a condus ultima oară Gaz Metan, unde a fost schimbat cu Ilie Poenaru. 

Edi discutase inițial pentru postul de antrenor secund cu Mihai Pintilii, numai că fostul mijlocaș defensiv nu are nicio licență de antrenor, nu poate fi secund în mod oficial. Și ar fi fost nevoie ca Federația să își încalce regula proprie după ce i-a pedepsit pe antrenorii din prima ligă lipsiți de licența Pro: Croitoru, Poenaru, Prepeliță, Iosif. A mai fost propus dinspre FRF și numele lui Daniel Pancu, însă acesta nu e convins să devină secund din „principal". 

Boloni voia doi „principali" lângă el

Asistenții lui Edward vor costa mai puțin decât ar fi costat staff-ul lui Boloni, tehnicianul cu care a negociat Federația înainte să-l angajeze pe Iordănescu. Laszlo spusese că îi voia alături pe Ciobotariu și pe Săndoi, doi antrenori principali din prima ligă.

Ei ar fi putut fi atrași doar cu bani mulți, altfel ar fi continuat la Voluntari, respectiv la Chindia. Ciobotariu e pe val la trupa ilfoveană, fiind aproape de calificarea în play-off, cea mai mare performanță din istoria clubului.

VIDEO Edi Iordănescu: „E un mare avantaj că am lucrat cu mai mulți jucători, chiar din vremea în care eram secund”

Citește și: 

Grecii au anunțat numele noului selecționer, cu o lună înaintea amicalului cu România » A fost coleg cu Dan Petrescu la Chelsea

Boloni, noi precizări: „Burleanu s-a răzgândit în avion” + „Cu tot respectul, eu nu sunt Edi Iordănescu”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
creeperno115
creeperno115  •  08 Februarie 2022, 22:43

Asa staff, asa perfomante!

2851798574849396
Vlad Ciprian Flavius  •  08 Februarie 2022, 18:02

Deja eram ingrijorat si cu Teja o sa fim peste multe echipe)) Deja e panica in Europa si marile echipe incearca sa contracareze competenta si plysul de valoare adus de Teja

tororosso
tororosso  •  08 Februarie 2022, 14:39

Aduce în staff și un om de la CFR Cluj pe Dâncu .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează