FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GEORGIA 1-2

Mirel Rădoi, tras la răspundere după înfrângerea cu Georgia: „De asta te numești selecționer! Adaptează-te, ai principii utopice”

Mirel Rădoi, selecționer România // foto: Cristi Preda +49   FOTO
Mirel Rădoi, selecționer România // foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2021 08:07 / Actualizat joi, 03 iunie 2021 09:16

Marcel Pușcaș (60 de ani), directorul general de la FC U Craiova, a comentat înfrângerea României din „amicalul” cu Georgia, scor 1-2. 

Încă de la începutul mandatului pe banca echipei naționale, Mirel Rădoi și-a asumat că „tricolorii” vor juca un fotbal ofensiv, indiferent de adversar. Rădoi a reiterat această idee și la conferința de presă ce a urmat înfrângerii usturătoare cu Georgia: 

„Indiferent de naționala cu care vom juca, eu îmi păstrez aceleași principii. Niciodată nu-mi voi schimba principiile, indiferent de când se va întâmpla să mă las de antrenorat”.

Marcel Pușcaș: „Problemele sunt de la copii și juniori”

Marcel Pușcaș consideră că Rădoi trebuie să se adapteze realității fotbalistice din România, în loc să insiste cu ideile sale. Deși îl vede un antrenor cu potențial, oficialul de la FC U Craiova afirmă că Rădoi nu este selecționerul potrivit.

„Am văzut meciul și discursul lui Rădoi. Pot spune că indiferent cine ar fi selecționerul României la această oră, nu ar avea mai multe de făcut. Dar sunt niște principii general valabile în fotbal pe care cred că actualul selecționer nu le cunoaște sau nu le respectă.

Rădoi are principii ideale, uneori utopice în opinia mea. Nu sunt racordate la fotbalul real. Faptul că te bat Armenia, Georgia, ai probleme cu Belarus, nu e în regulă. Indiferent cine e selecționerul României, problemele sunt de fond, de la copii și juniori. Selecționerul preia un ansamblu, oricine ar fi el. 

Problemele sunt reale, dar tu nu poți veni ca selecționer cu niște lucruri pe care le ai doar tu în minte, și să le aplici. Trebuie să fii racordat în permanență la realitatea fotbalului din țara ta, de aia te numești selecționer”, a declarat Pușcaș la Pro X. 

Marcel Pușcaș: „Mirel Rădoi nu poate fi selecționer”

„Mie chiar mi-e simpatic Mirel, l-am susținut când a fost la Steaua (n.r. - FCSB). Dă-l naibii de BAC, dă-o naibii de licență, are calități. Dar nu poți aborda așa! Nu poți să experimentezi, lumea nu așteaptă, nu are răbdare. Trebuie să își pună un semn de întrebare. 

Rădoi este un posibil viitor bun antrenor, dar nu poate fi selecționer. A selecta înseamnă a avea sinteză, logică, a cunoaște ansamblul de tradiție, istorie, stil

Se adaptează ceea ce gândesc eu, Mirel Rădoi, despre fotbal, cu ceea ce îmi oferă realitatea românească? Nu! Atunci adaptează-te, Mirel Rădoi, vezi ce e în fotbalul românesc și ce posibilități ai. Contrapune ceea ce ai cu ce îți oferă adversarul, nu poți inventa la nivel de selecționată națională, nu creezi stiluri!”, a adăugat Pușcaș, fost candidat la șefia FRF. 

Degeaba se sfătuiește cu Olăroiu. Olăroiu a câștigat bani mulți, dar într-o altă zonă! Mentorul lui Mirel este Olăroiu. Dar Olăroiu ar avea vreo ofertă din vreo țară vestică din Europa? Atunci ce sfat îi dă? Cosmin e un băiat extraordinar, de pe altă zonă!
- Marcel Pușcaș

România - Georgia: doar 500 de suporteri în tribune

România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
+45 FOTO

Deși s-au pus în vânzare 3.800 de bilete, în tribunele de pe „Ilie Oană”, au fost doar vreo 500 de fani, printre care și o mână de gruzini. Aceasta a fost prima reîntâlnire a suporterilor cu naționala, acasă, de la partida cu Suedia (0-2), din 15 noiembrie 2019.

Într-o atmosferă destul de molcomă, încălzită de tribune rareori, „tricolorii” au intrat pe teren cu un banner pe care scria: „După 565 de zile, cea mai frumoasă oră: împreună în peluza tricoloră!”.

VIDEO. Mirel Rădoi a răbufnit după o întrebare primită de la reporterul GSP

Citește mai multe știri despre România - Georgia 1-2:

Mihai Stoichiță a mai găsit 5 scuze pentru dezastrul cu Georgia » De la viteza adversarilor, la „naționala olimpică”

Mirel Rădoi a răbufnit după o întrebare primită de la reporterul GSP: „N-am cum să mă schimb! Poate vine cineva care să vă mulțumească”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (42)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  03 Iunie 2021, 21:58

Radoi are, totusi, o scuza. Meciul cu Georgia a fost abia al doilea "amical" de cand a preluat echipa, pe care a trebuit s-o conduca in meciuri oficiale, fiecare cu miza lui, fara a avea timp de pregatire. P.S. De ce este atat de des bagat in seama aceasta "zana maseluta" a fotbalului romanesc, Marcel Puscas?!? A fost vreo "mare scula" in fotbal? Sa-i aflam si noi realele performante, nu alea pe care si le lauda singur in cartea "autobiografica"!

123933885588721
Con Dasca  •  03 Iunie 2021, 19:27

Îmi plac toate comentariile . Sunteți minunati. Eu ce pot spune . Sunt mândru ca sunt Roman și doresc ca toți sa fim mai umili sa muncim mai mult sa putem fii ce am fost o data .

remarque
remarque  •  03 Iunie 2021, 15:49

Petrescu face la orice ora o echipa doar cu jucatori romani din campionatul intern care matura pe jos cu nationala lui Radoi. Si care le da mai mult decat un gol peste cate goluri da echipa lui Radoi cu jocul ei ofensiv cu tot. Impostura mult laudata de ziaristii aflati in simbria lui Gigi ne-a adus unde suntem. Si vom continua sa fim penibili pentru ca lucurile nu au cum sa se schimbe. Cine sa le schime? Radoi? Asta nici macar nu realizeaza cum stau lucrurile. Imi amintesc de privirea lui ratacita din finalul meciului cu Midlesborough. Cand efectiv nu intelegea ce se intampla. E fix acelasi film

Vezi toate comentariile (42)
Comentează