FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA

ANALIZĂ GSP: Germania șchioapătă înainte de meciul cu România! Ce probleme are Low + cum poate arăta primul „11”

Joachim Löw a anunțat că renunță după turneul final din vară, așa că la meciul retur din Germania tricolorii vor da piept cu un alt selecționer // FOTO: Guliver/GettyImages
Joachim Löw a anunțat că renunță după turneul final din vară, așa că la meciul retur din Germania tricolorii vor da piept cu un alt selecționer // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 08:21 / Actualizat joi, 11 martie 2021 08:46

Germania, adversara României din 28 martie se află într-un proces de reconstrucție ce decurge extrem de anevoios. Joachim Low nu mai are la dispoziție o generație la fel de talentată ca aceea care a câștigat CM 2014, mai ales în defensivă, iar el însuși susține că a bătut pasul pe loc în ultimul an, din cauza COVID-19. De altfel, el și-a anunțat plecarea după Euro 2021.

  • România - Germania, în preliminariile Campionatului Mondial 2022, se joacă duminică, 28 martie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV

Spre finalul acestei luni, în deschiderea preliminariilor Mondialului 2022 jucăm cu Macedonia de Nord (25 martie), cu Germania (28 martie) și cu Armenia (31 martie). Vedeta acestui „pachet" este fără îndoială duelul cu nemții, de la București. Unul care ne-ar putea da aripi pentru tot restul campaniei în cazul unui rezultat bun.

Echipa lui Joachim Löw este marea favorită a grupei. Însă ceea ce se întâmplă de mai bine de-un an în curtea cvadruplei campioane mondiale arată un trend negativ. După CM 2018, pe care l-a părăsit încă din faza grupelor, Germania a intrat într-un amplu proces de reconstrucție. Însă primenirea echipei decurge mult mai anevoios decât se așteptau suporterii „Mannschaftului”.

Löw a renunțat la mulți dintre campionii mondiali din 2014, cele mai proeminente cazuri fiind mijlocașii ofensivi Thomas Muller, Mario Gotze, marcatorul golului din finala CM 2014, cu Argentina (1-0), sau fundașii centrali Jerome Boateng și Mats Hummels.

Germania, o generație mediocră

Problema? În locul lor n-a putut pune jucători de valori măcar apropiate, pentru că generațiile din urmă n-au mai scos. Și când mizezi în apărare pe-un Rüdiger, mai mult rezervă la Chelsea, Ginter (Mgladbach), Koch (Leeds), Tah (Leverkusen) sau Max (Augsburg/Eindhoven), fotbaliști de nivel mediu, la cluburi de linia a doua, nu e de mirare că iei 16 goluri în 8 meciuri, în 2020.

Acel 0-6 cu Spania, din 17 noiembrie 2020, în Liga Națiunilor, a declanșat o veritabilă undă de șoc și apoi de mânie în rândurile suporterilor. 

„Nu e o rușine să pierzi în fața Spaniei, dar nici chiar așa", scria tabloidul Bild, portstindardul nemulțumiților, la vremea respectivă. Fanii l-au vrut înlocuit imediat pe Löw, presa la fel. Însă Federația a decis să-i acorde credit până la Euro 2021, turneu la finele căruia își vor strânge mâna după aproape 17 ani de colaborare.

Cel mai bun „11” al Germaniei: Neuer (Bayern) - Ginter (Mgladbach), Sule (Bayern), Rüdiger (Chelsea), Max (Eindhoven) - Kimmich (Bayern), Goretzka (Bayern) - Sane (Bayern), Gundogan (Man. City), Werner (Chelsea) - Gnabry (Bayern)

Aceleași probleme pentru Germania

Oricum, situația nu arată cu nimic mai bine nici în 2021. Recent, într-un amplu interviu acordat bisăptămânalului Kicker sportmagazin, selecționerul a admis că „s-a pierdut un an din amplul proces în care ne aflăm. Ca să pot închega o echipă funcțională am nevoie de trei, patru săptămâni de pregătiri comune, pentru a exersa scheme de joc, pentru a crea automatisme, ceea ce nu s-a putut din cauza COVID-19".

Nici forma jucătorilor nu-i dă motive de satisfacție. La „exemple pozitive", Löw i-a nominalizat doar pe Rüdiger și Gündogan (Man. City). 

La polul opus sunt însă foarte mulți a căror formă a fluctuat în ultimul timp: Sule, Sane (ambii Bayern), reveniți după lungi perioade de inactivitate, Brandt, Reus (ambii Dortmund), Draxler (PSG), Havertz și Werner (ambii Chelsea).

Fără cât mai multe antrenamente împreună nu putem îmbunătăți nimic. Totul este încă foarte fragil. Se clatină. Sper ca în cele trei meciuri până la Euro să stabilesc un ax al echipei
- Joachim Löw, selecționerul Germaniei

Germanii, focusați pe EURO

Este și motivul pentru care tehnicianul de 60 de ani le-a transmis un avertisment public. Și-i „amenință" cu un Amir Younes (Eintracht) sau Jamal Musiala, puștiul minune de la Bayern, 18 ani, pe care tocmai l-a convins să aleagă Germania în detrimentul Angliei.

Și încă ceva. În interviul din Kicker, selecționerul Mannschaftului a spus că-și dorește victorii pe linie în „tripla" de la sfârșitul lunii. Dar, în același timp, a lăsat senzația că acestea nu reprezintă decât o etapă în pregătirile pentru Euro 2021. Și că va continua să experimenteze, pentru găsirea celei mai bune formule.

Scăpăm de Muller, Boateng și Hummels

Iar când a fost întrebat despre o posibilă revenire a lui Muller, Boateng și Hummels, ceruți insistent de suporteri și de media, Low a devenit evaziv. I-ar vrea înapoi, în special pe Muller, însă doar la nevoie. Și mai degrabă la turneul final din vară. Deci nu acum, împotriva noastră. 

E clar că la ora actuală nu avem individualități de nivelul unui Mbappe. Ca să compensăm acest handicap, la turneul final din vară ne trebuie unitate și o mentalitate bună
- Joachim Löw, selecționerul Germaniei

2victorii, 3 remize și 8 înfrângeri au înregistrat "tricolorii" în duelurile cu Germania. Acasă, bilanțul e 2-0-2, în deplasare, 0-3-6

5-1e cea mai consistentă victorie obținută de naționala noastră împotriva nemților, pe 28 aprilie 2004, într-un amical pe "Giulești"

0-7e cea mai severă înfrângere suferită de "tricolori" în fața Germaniei, pe 16 august 1942

2 întâlniriam avut cu nemții la turnee finale: 1-2 la Euro 1984 și 1-1 la Euro 2000

VIDEO Răzvan Burleanu a anunțat când s-ar putea disputa Supercupa României

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Radiografia dureroasă a stranierilor convocați de Mirel Rădoi pentru preliminariile CM 2022: 50% dintre jucători se zbat în mediocritate!

Răzvan Burleanu, declarații îndrăznețe: câți spectatori vrea la meciurile de la Euro 2020 + tribune închise la România - Germania?

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
bbd18
bbd18  •  11 Martie 2021, 22:30
Postat de dante69 pe 11 Martie 2021, 10:18

Domnule Aurelian Botezatu înainte de face jurnalistică de știri familiarizați-va cu limba romana in care verbul a focusa nu exista. Este un implant din engleza care suna ca naiba și folosit abuziv de țoapele cu ifose și mult botox. Dar e inadmisibil ca un jurnalist care se presupune că are macar ceva studii acolo sa apeleze la artificii lexicale discutabile. Chiar nu sunt redactori acolo care sa vă atragă atenția sau mediocritatea e cuvântul de ordine ?

Domule jurnalist ce inseamna focusat? Te cam doare limba româna.

balaur
balaur  •  11 Martie 2021, 21:01

Asa schiopatand, Germania ne da 5!

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  11 Martie 2021, 16:47

Naționala Germaniei nu șchioapătă pentru că nu-i dă voie DOOM; în cel mai rău caz șchiopătează.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează