FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPECTATORI

Răzvan Burleanu, declarații îndrăznețe: câți spectatori vrea la meciurile de la Euro 2020 + tribune închise la România - Germania?

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 martie 2021 18:26 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 19:23

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a discutat într-o conferință de presă despre subiectul revenirii specatorilor pe stadioane în perspectiva Europeanului din această vară, unde Capitala va găzdui patru meciuri.

Chiar dacă cifrele pandemiei cresc alarmant de la zi la zi, iar Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, Burleanu speră că cele patru partide la Euro 2020 s-ar putea desfășura cu Arena Națională deschisă la 50% din capacitate.

„După cum ştiţi, acum o săptămână am avut o întalnire la nivel guvernamental, în care am intrat în acest scenariu - ca pentru meciurile de la Campionatul European de la Bucureşti să avem cel puţin 25% din capacitatea stadionului deschisă spectatorilor. 

Acesta este scenariul în care ne aflăm în momentul de faţă. Pe acest scenariu lucrăm în momentul de faţă. Dacă situaţia de la nivel naţional ne-o va permite, ne putem îndrepta şi spre 50% din capacitatea stadionului”, a spus Burleanu, potrivit TV Telekom Sport.

12 orașear trebui să găzduiască meciurile de la Euro 2020: Londra, München, Roma, București, Bilbao, Amsterdam, Glasgow, St. Petersburg, Copenhaga, Dublin, Budapesta și Baku

Euro 2020: ce meciuri se joacă la București 

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie. Austria o va întâlni pe Macedonia de Nord. Partida urmează să aibă loc de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00. Ultimul duel din faza grupelor care se va disputa pe Arena Națională - 21 iunie, între Ucraina și Austria, 18:00. 

De asemenea, Bucureștiul a primit a șasea „optime”, cea în care se vor întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în „optimi”. Meciul se va disputa la 21:00

Răzvan Burleanu: „Șanse reduse să avem spectatori la meciul cu Germania”

Meciul echipei naționale a României cu Germania din preliminariile pentru Cupa Mondială ar fi putut fi primul de la startul pandemiei în România cu suporteri în tribune. Totuși, șansele ca acest lucru să se întâmple au devenit aproape inexistente, din moment ce Bucureștiul a reintrat în scenariul roșu.

„Planul nostru inițial a fost să demnstrăm autorităţilor că avem capacitatea de organizare şi nu punem în pericol sănătatea şi siguranţa spectatorilor. Asta trebuie să se întâmple chiar la meciul cu Germania. În momentul de faţă, şansele ca meciul cu Germania să se desfăşoare pe un stadion cu spectatori sunt foarte reduse. 

De la săptămână la săptămână, avem acest dialog cu Ministrul Sănătăţii şi cu Ministrul Tineretului şi Sportului, astfel încât să găsim să găsim această fereastră de oportunitate, să testăm un meci cu spectatori şi după să-i regăsim pe spectatori pe stadioane”, a mai declarat Burleanu. 

Meciul dintre „tricolori” și reprezentativa Germaniei se va juca pe 28 martie, de la ora 21:45, pe „Arena Națională”.

VIDEO PANDEMIA A PUS STOP! Un an de la ultimul meci cu spectatori disputat pe un stadion din România

Citetște și alte știri de actualitate:

Ruptură totală în Generația de Aur! Gică Popescu îl face praf pe Răducioiu: „L-aș da în judecată! Și eu pot spune că a făcut multe!”

EXCLUSIV Verdict în scandalul cu Magaye Gueye: „A folosit cocaina ca drog recreativ” + se cere reformă la nivel înalt!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
110146613198286
Gabi Simon  •  11 Martie 2021, 11:50

Fiinta asta de Burleanu ar trebui sa lase nationala asta care e foarte slaba, si chiar nu are rost ca spectatorii sa fie pe stadion ,pentru ca ,cu o asa echipa ne facem de ris de ani de zile, si baniii pe astea se duc aiurea la astia si nu vad sincer rostul pieredea de timp. Normal e ca acest specimen de Burleanu sa satisfaca toate conditiile pentru a avea un campionat intern cu toate facilitatile de care e nevoie in perioada asta, sa aloce finantarea Varului caci e foarte necesar . Nu sa invirta banii alocati Federatiei pe tot felul de prostii si salarii enorme pentru eii, ca la alegerile urmatoare garantez ca isi va lua ADIO de la aceasta functie, unde trebuie sa ajunga Presedinte un personaj care a jucat fotbal de performanta la viata lui. Cu siguranta va spun ca avem cea mai slaba echipa de nationala de cind sa infiintat fotbalul si Federatia la noi. Acum nu avem nimic bun acolo, nici conducere dar nici jucatori, asta trebuie sa retina toata lumea care isi ia segeaba salariile la Federatie.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  10 Martie 2021, 23:48

Trebuie să scadă serios numărul de cazuri ca să se poată juca cu spectatori. Bucureștiul e pe cod roșu până pe 22 martie. Atena națională are 55634 de locuri. Ocuparea a 25% din locuri ar însemna 13908,5 spectatori pe stadion ori restaurantele abia dacă vor avea dteptul să funcționeze la 30% din capacitate, și alea au până la 100 de locuri capacitate.

994021670631744
Valentin Puica  •  10 Martie 2021, 20:02

Pai ba milogilor daca la Euro se pot juca meciurile cu spectatori pina la 50% din capacitatea stadionului de ce Romania-Germania nu se poate juca cu 25-30%. Vreti voi sa aratati europei ca sunteti in stare dar cind vine vorba de noi nu se poate. Sclavi la toate nivelurile. Cind a fost cazul cu Coltescu in loc sa-l sustineti va-ti facut ca ploua

Vezi toate comentariile (3)
Comentează