FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENOR

Duckadam crede că l-a „citit” pe Rădoi: „Nu vrea să aibă în CV două calificări ratate”

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 11:20 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 12:25

Helmuth Duckadam (62 de ani), fost președinte de imagine la FCSB, a comentat situația selecționerului Mirel Rădoi (40), care a anunțat după România - Armenia 1-0 că nu va rămâne pe banca echipei naționale după meciurile din luna noiembrie.

La conferința de presă ce a urmat duelului din Ghencea, câștigat la limită de „tricolori”, scor 1-0, Mirel Rădoi a șocat. El a anunțat că nu rămâne pe banca primei reprezentative după meciurile din noiembrie, cu Islanda și Liechtenstein, deși România are șanse bune de a încheia pe locul 2 în grupa J și de a lua parte la primul baraj de calificare la Cupa Mondială.

Helmuth Duckadam a opinat că Mirel Rădoi nu crede în șansele României de a trece de cele două meciuri de baraj, acesta fiind motivul principal din spatele deciziei sale de a renunța la postul de „principal”. După ce a ratat calificarea la EURO 2020, fiind învins în primul baraj de Islanda, scor 1-2, Rădoi nu ar vrea încă o pată neagră pe CV, consideră fostul mare portar.

Helmuth Duckadam: „Rădoi își dă seama că avem șanse foarte mici să trecem de baraje”

„Nu cred că se răzgândește. Fiecare antrenor ține la CV-ul lui. A ratat calificarea la EURO la barajul cu Islanda, iar acum cunoaște echipa și probabil își dă seama că avem șanse foarte, foarte mici să trecem de două baraje și să ne calificăm la Mondial. Un antrenor tânăr să aibă în CV două ratări de calificare la turnee finale nu cred că sună prea bine. 

În schimb, clasarea pe locul 2 și calificarea la baraj reprezintă o mică performanță. Probabil mai sunt și dedesubturi pe care nu le cunoaștem.

Am zis că Federația ar trebui să regândească aceste contracte pe care le-a făcut până acum. Prea mulți antrenori, și de la echipele de tineret, au plecat după 2-3 luni, atunci când au primit o ofertă serioasă. Viitorul antrenor cred că trebuie să fie unul cu experiență, care nu mai are nevoie de acel plus în CV, pe care foarte mulți îl au. 

Cei care îmi trec prin minte sunt Olăroiu, Hagi și Boloni. Îl trec și pe Pițurcă, dar nu știu ce relație mai are cu Burleanu. Dacă nu ești dorit de președintele FRF, nu ai nicio șansă”, a spus Duckadam la Pro X. 

DEZBATEREA ZILEI » Ar trebui că Rădoi să continue la naționala și în 2022?

Citește mai multe știri despre Mirel Rădoi: 

Îl întoarce FRF din drum pe Rădoi? Trei apropiați de-ai selecționerului sunt convinși: „Gata, s-a decis!”

„O nenorocire!” » Marica, despre decizia lui Rădoi: „Incredibil! Cum să faci așa ceva?!”

Cum au aflat jucătorii naționalei că Mirel Rădoi nu mai continuă pe banca României: „Nu-mi venea să cred”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează