FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

„O nenorocire!” » Marica, despre decizia lui Rădoi: „Incredibil! Cum să faci așa ceva?!”

Ciprian Marica, 36 de ani, fost internațional, nu e de acord cu hotărârea lui Mirel Rădoi (40), care a anunțat că se va despărți de echipa națională chiar înainte de barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial.
Ciprian Marica, 36 de ani, fost internațional, nu e de acord cu hotărârea lui Mirel Rădoi (40), care a anunțat că se va despărți de echipa națională chiar înainte de barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 21:40 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 21:40

Ciprian Marica, 36 de ani, fost internațional, nu e de acord cu hotărârea lui Mirel Rădoi (40), care a anunțat că se va despărți de echipa națională chiar înainte de barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial.

„Hai să luăm exemplul unei naționale mai bine organizate. Când Germania a anunțat din timp că Low va pleca, a urmat o nenorocire! Cred că din această cheie ar putea fi condamnat Rădoi. Să nu uităm că el a venit, a ratat barajul cu Islanda, dar s-a spus că nu e obiectivul lui Euro 2020, era al lui Contra. Apoi, Mirel a trebuit să califice naționala la Mondial. Dar nici acum nu stă până la sfârșit. E incredibil!

Dacă iubești naționala, nu poți să lași România așa... Tu ți-ai făcut mâna pe banca României! Au fost momente când n-ai știut cu ce se mănâncă meseria asta. Primul impact a fost unul dezastruos, pentru că n-avea experiență, venea de la tineret, și-acum, când se pare că ai pus echipa pe roate, ne lași cu fundul în baltă!”, a declarat Marica la „Digi Sport Special”.

Mandat cu bune și cu rele » Radiografia parcursului României cu Mirel Rădoi pe bancă

Mirel Rădoi se află în cel mai bun moment al perioadei petrecute ca selecționer. În cele 13 luni, el a ratat calificarea la EURO 2020, iar în această toamnă a reușit să redreseze naționala și să o aducă în pragul barajului pentru CM 2022.

Mirel Rădoi a fost numit selecționer pe 27 noiembrie 2019, în locul lui Cosmin Contra, care și-a dat demisia după ce naționala a fost învinsă de Spania, la Madrid, 0-5, în preliminariile EURO 2020.

Din cauza pandemiei, Rădoi și-a început mandatul abia în septembrie 2020. În cele 13 luni de când a început să dispute meciuri în calitate de antrenor principal al primei reprezentative, Rădoi a susținut 18 partide, dintre care doar trei au fost amicale. Bilanțul său este 7 victorii, 3 egaluri și 8 înfrângeri. Golaveraj 26-25.

În toată această perioadă, Mirel a convocat un număr uluitor de mare de fotbaliști: 63.

Bile negre pentru Mirel Rădoi pe banca României

  • A ratat barajul pentru CE, după ce a pierdut în semifinale, 1-2 cu Islanda, în deplasare 
  • A ratat obiectivul din Liga Națiunilor, terminând pe locul 3 într-o grupă cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord 
  • Are 4 meciuri pierdute la rând: 0-1 Germania, 2-3 Armenia, 1-2 Georgia, 0-1 Anglia, ultimele două amicale. Cea mai neagră serie de rezultate din ultimii 37 de ani
  •  Până în această toamnă, a schimbat aproape de la meci la meci nu doar echipa, ci și sistemul în care a evoluat echipa

Bilele albe pentru selecționerul Mirel Rădoi

  • A reușit să redreseze în această toamnă soarta calificării în barajul pentru CM 2022, ce părea compromisă după startul campaniei, doar 3 puncte după primele 3 meciuri, în care ne-a învins până și Armenia (2-3). În septembrie și octombrie, a câștigat 10 puncte din 5 meciuri
  • A ales tactica potrivită și a făcut un meci foarte bun cu Germania, la Hamburg. "Tricolorii" au condus cu 1-0 la pauză, dar au pierdut în final din cauza unei mari erori de marcaj comisă de Andrei Ivan
  • A promovat mai mulți jucători de la naționala de tineret, pe care a condus-o până în semifinale la EURO 2019 U21

Nu consider că las o muncă neterminată, pentru că și eu, la rândul meu, am luat o muncă ce nu era terminată. Am luat echipa de pe locul 2, la un baraj la EURO, trebuie să o las un pic mai sus, la un baraj de Mondial
Mirel Rădoi, selecționer România

VIDEO. Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește și: 

EXCLUSIV „Boloni și Olăroiu pot fi accesați. Și Mutu ar fi o soluție” » Anunț dinspre FRF, în cazul în care Rădoi își menține decizia de a părăsi naționala

Gabi Balint se ia de Mirel Rădoi: „E doar în capul lui că ne-a plătit polițe! Ne demonstrează altceva”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
c23665
c23665  •  14 Octombrie 2021, 07:54

Diferenta dintre catastrofa si nenorocire... Daca Radoi ar ramane si pentru eventualul baraj, ar fi o catastrofa. Nenorocirea este ca... va fi convins sa ramana!!

380912830348081
Gogu Steriade  •  14 Octombrie 2021, 07:25

Cine vorbea, " investitorul" de la Farul!

c23665
c23665  •  14 Octombrie 2021, 05:46
Postat de craiova007 pe 14 Octombrie 2021, 02:10

Degeaba ii tot dati inainte ca Radoi a re-introdus echipa in lupta pentru baraj - este complete fals. Suntem in prezent pe locul doi doar gratie rezultatelor indirecte. In afara de Germania celelate echipe sun slabe spre medii (mai mult slabe) - e trist ca ne zvarcolim in lupta cu aceste echipe. Sunt curios ce ar fi facut vecinii nostri ungurii in grupa asta.

Ungurii ar fi jucat fotbal!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează