FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „Boloni și Olăroiu pot fi accesați. Și Mutu ar fi o soluție” » Anunț dinspre FRF, în cazul în care Rădoi își menține decizia de a părăsi naționala

Cosmin Olăroiu e luat în calcul pentru banca naționalei
Cosmin Olăroiu e luat în calcul pentru banca naționalei

Articol de - Publicat marti, 12 octombrie 2021 17:54 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 19:09

Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, spune că Rădoi rămâne prima opțiune a Federației pentru barajul de CM 2022 și dezvăluie că dacă acesta refuză pot fi ofertați Loți  Boloni sau Cosmin Olăroiu. 

- Domnule Țicleanu, cum ați perceput anunțul lui Mirel Rădoi că renunță să mai pregătească națională la baraj, chiar dacă FRF îi va propune prelungirea contractul scadent la finalul preliminariilor? 
- Mirel a spus un lucru adevărat, că i se termină contractul în noiembrie. Să nu punem însă căruța înaintea cailor. Trebuie să batem mai întâi Islanda, apoi Liechetnstein, să terminăm pe locul 2. 

Abia după aceea se poate trece la un nivel superior, negocierea prelungirii contractului pentru baraj, apoi, să dea Domnul, și pentru turneul final. În concluzie, Rădoi rămâne prima opțiune pentru FRF, nu cred că va veni nimeni la masă pusă

Dezbaterea zilei, 12 octombrie » Ar trebui că Rădoi să continue la naționala și in 2022? » „FRF nu are niciun motiv să tragă de Rădoi” vs. „Olăroiu, Pițurcă și Boloni sunt soluții mai bune”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 12 octombrie » Ar trebui că Rădoi să continue la naționala și in 2022? » „FRF nu are niciun motiv să tragă de Rădoi” vs. „Olăroiu, Pițurcă și Boloni sunt soluții mai bune”

Țicleanu: „Rădoi e serios, nu poate lăsa lucrurile la jumătatea drumului”

 - Credeți că se va răzgândi? A spus clar că nu va accepta prelungirea. 
- Mirel e om serios și el își dorește calificarea, nu poate lăsa lucrurile la jumătatea drumului. A acumulat frustrare după ce a fost criticat în presă pentru înfrângerea din Armenia. Noi, ce din cadrul Federației, l-am susținut când alții îi cereau demisia. În urmă cu cinci luni nu mai visam la baraj, iar acum se prefigurează acest obiectiv. 

Nu va fi ușor însă în ultimele meciuri, cu Islanda și cu Liechtenstein. Sunt convins că Mirel are oferte și că își dorește să antreneze o echipă de club, pentru a fi zi de zi pe teren. Naționala României nu mai este ca pe vremuri, maximum pentru un antrenor. Lucrurile s-au schimbat, iar acum mai sus decât naționala României poate fi și o echipă din Liga 1. 

- În cazul în care Rădoi nu acceptă prelungirea, FRF poate accesa antrenori de talia lui Mircea Lucescu, Loți Boloni sau Cosmin Olăroiu? 
- Mircea Lucescu a declarat public că "pe mine nu mă mai interesează echipa națională". În schimb, Boloni și Olăroiu pot fi accesați atâta timp cât sunt liberi de contract. Dacă sunt însă sub angajamente, e imposibil ca ei să plece de la 3 milioane de euro și să vină la 300.000 de euro. Nimeni nu face asta. 

Țicleanu: „Loți Boloni e apreciat” 

- E adevărat că Boloni n-ar fi în grațiile conducerii FRF, din cauza unor comentarii critice?
- Nu e adevărat. Loți se bucură de aprecierea oamenilor de fotbal din România. Și în cadrul Comisiei Tehnice există puncte de vedere diferite, care îl ajută pe Mihai Stoichiță să aibă un tablou cât mai aproape de adevăr. Președintele FRF semnează în baza analizei Comisiei Tehnice. 

- Adrian Mutu poate fi și el o soluție pentru postul de selecționer? 
- Sigur că da. Mutu a confirmat la naționala U21, unde a reușit o performanță deosebită la EURO 2021, două rezultate de egalitate cu Germania și cu Țările de Jos, echipe din alt eșalon. Avem și alți antrenori tineri valoroși, precum Daniel Pancu, Florin Bratu, Bogdan Lobonț. 

Sondaj GSP.ro: Olăroiu, preferatul fanilor

După ce Mirel Rădoi a anunțat că va renunța la echipa națională în noiembrie, după ultimele meciuri din preliminariile CM 2022, iar FRF trebuie să caute un nou selecționer pentru barajul care se prefigurează, site-ul GSP.ro a lansat, astăzi, un sondaj cu întrebarea: „Cine ar trebui să fie noul selecționer al României”. 

Au votat până la ora redactării acestui articol 6.392 de cititori. Cosmin Olăroiu a adunat cele mai multe sufragii. Sondajul e în desfășurare: votează și tu!

Mi-aş dori să antrenez echipa națională, dar peste ani de zile. Nu acum. Am spus şi atunci când am făcut pasul să plec de la naţionala de tineret, pentru că îmi doream să antrenez o echipă de club. Să învăţ meseria asta bine şi, atunci când voi fi pregătit, să am o experienţă necesară pentru a putea fi selecţioner. Timpul îmi va spune acest lucru. 

-  Adrian Mutu, antrenor (6 octombrie 2021, la Antena 1)

VIDEO Pe cine recomandă Mirel Rădoi pentru preluarea primei reprezentative: „Doar el ar putea”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Marcel Răducanu nu înțelege decizia lui Mirel Rădoi: „Nu știu ce a fost în capul lui. Dacă ține morțiș să plece și nu vede loc de întors, nu trebuia să o spună acum”

FRF reacționează după anunțul lui Mirel Rădoi: „Asta ne dorim”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
coco1987
coco1987  •  13 Octombrie 2021, 10:25

De Gica Hagi sau Dan Petrescu a auzit dl Ticleanu?

persanu
persanu  •  12 Octombrie 2021, 23:58

Sa il pui pe Mutu intre antrenorii aia care au niste trofee castigate ca antrenori ... tre sa fi tare de tot. *** ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  12 Octombrie 2021, 22:13

Ionut Chirila poate fi o solutie viabila si pe termen lung pentru echipa nationala pentru directionarea tehnica a fotbalului romanesc.In ultimul meci al Clincenului cu Botosanul echipa lui a aratat un fotbal cu o filozofie tehnica, stil, cum noi aven nevoie fiindune potrivit cu caracteristicile specifice jucatorului, poporului roman. Pentru aceasta pana incheie contractul Radoi e necesar ca Ionut Chirila sa dovedeasca ceea ce in general, in ultimul timp nu i s-a permis sa arate ca are clasa, valoare ,e capabil de performanta. Apoi in cinci luni pana la baraj sa puna la punct o echipa competitiva cu stil specific romanesc latin capabila de frumoase performante mult asteptate.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close