FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1

5 concluzii după România - Irlanda de Nord: „tricolorul” care încântă, dar care se ascunde + Unde sunt marile probleme și cum ne păcălește Superliga

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 19:20 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 20:32

Calificați la EURO 2024 de pe primul loc, fără înfrângere, „tricolorii” au jucat vineri primul meci oficial din acest an, 1-1, cu Irlanda de Nord.

Naționala a avut o prestație modestă, mulți dintre jucători fiind sub nivelul adversarilor, ceea ce dă de gândit cu 3 luni înainte de EURO 2024.

Cine a dezamăgit? Cine a impresionat? Unde suferă naționala? Iată concluziile Gazetei Sporturilor după România – Irlanda de Nord.

Jucătorul cu 57 de selecții refuză să vină la meciurile naționalei: „E ca și cum ai merge la teatru, tu nu mai faci parte din piesă, dar joacă fosta nevastă și voi v-ați despărțit”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1
Jucătorul cu 57 de selecții refuză să vină la meciurile naționalei: „E ca și cum ai merge la teatru, tu nu mai faci parte din piesă, dar joacă fosta nevastă și voi v-ați despărțit”

5 concluzii GSP după România – Irlanda de Nord

Nicolae Stanciu e liderul naționalei

Nu degeaba poartă banderola de căpitan. E liderul naționalei și cel mai bun jucător din lot. De departe. Mijlocașul de 30 de ani este cel mai implicat „tricolor”. Și cel care iese ce mai mult în evidență. Caută să joace orice fază, nu se ascunde de minge. Iar când e în posesia balonului e mereu cu capul sus, gata să inventeze o pasă de geniu.

Aleargă mereu, atât în apărare cât și în atac, încearcă să tragă de la distanță și caută să-și surprindă adversarii. E o încântare să-l vezi jucând.

Păcat că în ultimii ani „s-a ascuns” în China și Arabia Saudită. Pentru că Nicolae Stanciu e genul de fotbalist pe care vrei să-l vezi jucând weekend de weekend în Europa și în cupele europene. Iar el merită și ar face față.

49de pase precise, din 56 a avut Nicolae Stanciu în amicalul cu Irlanda de Nord

Ce facem cu atacul?

Edi Iordănescu a mizat în acest meci pe George Pușcaș, dar atacantul de 27 de ani a fost pe teren doar că să fie la număr. Fotbalistul lui Bari continuă să dezamăgească. Nu s-a simțit deloc pe teren, primind cea mai mică notă din partea GSP, 4.

Nu a avut niciun șut pe poartă, a dat unul spre poartă, și nu a creat pericol la poarta adversă în niciun moment. Poate ar fi momentul ca selecționerul să ia serios în calcul posibilitatea de a nu se baza pe el la EURO. Asta dacă nu cumva Pușcaș se transformă în următoarele luni și devine atacantul care părea să fie după Europeanul de tineret din 2019.

Poate Denis Alibec și Denis Drăguș, care probabil vor juca în amicalul contra Columbiei, vor da un randament mai bun. Mai slabi, cu greu pot fi.

Mijloc moale

În partida de vineri seară, Iordănescu a mizat la mijloc pe Nicolae Stanciu, Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Darius Olaru și Adrian Șut, acesta din urmă fiind la debut.

Dintre ei, doar Stanciu a ieșit în evidență. În timp ce restul nu au prins o zi bună. Răzvan Marin și Alexandru Cicâldău au început meciul ca titulari, dar nu au părut pierduți la mijloc. Cu greu au apărut pe faza de atac, în timp ce pe faza defensivă au ieșit în evidență. Și nici Darius Olaru și Adrian Șut nu au adus un plus. Iar Edi Iordănescu trebuie să găsească soluții pentru a avea un mijloc solid la EURO.

Superliga ne păcălește: Florinel Coman, șters

Florinel Coman, zmeu în Superligă, a fost inexistent în cele 62 de minute petrecute pe teren. Și s-a văzut încă o dată că dacă un jucător e sclipitor în România, nu înseamnă că poate face față în duelurile internaționale.

Deși fanii așteptau multe de la Coman, acesta a părut incapabil să le facă față adversarilor, care au părut mult mai puternici pe lângă el.

Vedeta de la FCSB l-a avut adversar pe Conor Bradley (20 de ani), de la Liverpool, și a fost anihilat complet. Iar cifrele o arată. Un șut trimis spre poartă, 6 dueluri câștigate (din 13) și 9 mingi pierdute.

Nicușor Bancu a ajuns indispensabil

Selecționerul a fost nevoit să improvizeze în apărare. Și l-a folosit pe Cristi Manea, fundaș de picior drept, pe partea stângă, după ce Nicușor Bancu s-a accidentat, iar Raul Opruț nu a avut suficient timp de acomodare.

Iar apărătorul de la CFR Cluj a arătat că nu se simte în apele lui. A fost depășit ușor de multe ori, inclusiv la faza golului, și nici pe faza ofensivă nu a fost de folos. Sunt șanse ca în meciul contra Columbiei să-l vedem pe Raul Opruț, dar meciul cu Irlanda de Nord a arătat că naționala depinde de Nicușor Bancu.

Fără fundașul de la Universitatea Craiova, România nu are soluții pe partea stângă. Cristi Manea nu se descurcă, Deian Sorescu e și el o soluție de avarie, iar Superliga nu oferă variante prea multe. Raul Opruț joacă la Hermannstadt și nu are parte de multe dueluri tari care să-l călească pentru EURO, iar Andrei Borza nu impresionează la Rapid, unde nu e sigur de locul de titular.

VIDEO. Edi Iordănescu: „Ne doream să câștigăm, chiar dacă am ajuns la 12 meciuri fără înfrângere”

Citește mai multe știri despre naționala României:

Spioni pe Arena Națională la amicalul României » Informații dinspre FRF: „Am fost anunțați oficial”
ROMÂNIA
Spioni pe Arena Națională la amicalul României » Informații dinspre FRF: „Am fost anunțați oficial”
Florin Niță, titular la EURO 2024? Ce spune Edi Iordănescu despre bătălia dintre portarii naționalei + Votează în sondaj: cine ar trebui să apere în Germania?
EURO 2024
Florin Niță, titular la EURO 2024? Ce spune Edi Iordănescu despre bătălia dintre portarii naționalei + Votează în sondaj: cine ar trebui să apere în Germania?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
grassu_46
grassu_46  •  24 Martie 2024, 09:14

Coman si Olaru nu au valoare de titulari la natinala ,*** spune despre Ianis ca nu joaca mai mult la Alaves dar si asa este mai bun decat astia doi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează