FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

CORESPONDENȚĂ DIN ISLANDA România va juca meciul cu Islanda cu fani în tribune: „Speranță. Asta așteptăm de la ei”

România va juca meciul cu Islanda cu fani în tribune
România va juca meciul cu Islanda cu fani în tribune

Articol de , - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 09:52 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 23:45

Câteva sute de români stabiliți în Islanda îi vor încuraja pe „tricolori” pe stadion, prețul unui bilet ajungând și la 7.500 de coroane, echivalentul a 50 de euro.

  • Islanda - România se joacă pe 2 septembrie, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro TV

Românii din Islanda, plecați de mult timp din țară și stabiliți în Atlanticul de Nord, la 3.700 kilometri de casă, vor să vadă echipa națională. Și se bucură că „tricolorii" s-au întors la Reykjavik după un an, sperând să se revanșeze acum pentru eșecul din 8 octombrie 2020, 1-2 în semifinala barajului pentru Euro.

Mica galerie a României

Chiar dacă UEFA nu dă dreptul fanilor oaspeți să călătorească și să asiste la meciurile din septembrie, în preliminariile europene pentru CM 2022, noi vom avea o mică galerie pe „Laugardalsvöllur”.

„Vom fi 500 pe stadion”, spunea unul dintre compatrioți marți seară, la sosirea naționalei la hotelul Grand Reykjavik. Spunea că e serios, dar râdea șugubăț, nu știai dacă nu încearcă o farsă.

”Vom fi sigur câteva sute de români în tribune”

Felicia Pralea, jurist și translator la Reykjavik, aflată de 16 ani în Islanda și care e un fel de lider al comunității românești din Islanda, ne-a confirmat că mulți au cumpărat bilete online, de pe site-ul tix.is, cu prețuri care ajung la 7.500 de coroane, echivalentul a 50 de euro. 

„Nu pot spune dacă vom fi chiar 500, dar câteva sute sigur”, a spus ea. 

Toți vor fi pe stadion la Islanda - România

Marți au fost 50 de români la „Grand Hotel”. Le-au pregătit o primire frumoasă jucătorilor. Au cântat, au scandat, au fluturat steagurile tricolore, mulți îmbrăcați în tricourile galbene ale naționalei, unii venind cu copiii, câțiva foarte mici. Toți vor fi pe „Laugardalsvöllur”.

„Ce așteptați acum de la jucători?”, i-am întrebat. „Speranță, asta așteptăm, să ne dea speranță că putem face ceva”, a răspuns unul dintre ei. Vor să învingem în Islanda și să păstrăm șanse în această campanie pentru Mondial.

2.300 de românilocuiesc și trăiesc în acest moment în întreaga Islandă

Corespondență GSP din Islanda: Delegația României a ajuns în Islanda! Schimbare de plan pe aeroport

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Suma uriașă pe care Federația o plătește pentru meciurile echipelor naționale din septembrie

Arbitru celebru delegat de UEFA la Macedonia de Nord - România

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  01 Septembrie 2021, 16:23

Proasta crestere si lipsa de educatie adunate, au creat o imagine dezagreabila a Echipei Nationale de fotbal a Romaniei ajunsa in Islanda. La sosirea la hotel, autocarul "Tricolorilor" a fost asteptat de un grup de romani, cu mare bucurie, cu steaguri fluturande. Au apludat, au facut gesturi de bun venit si apreciere in directia jucatorilor. Acestia insa, total indiferenti, fie stateau cu spatele la geamurile autocarului, fie admirau ecranele telefoanelor, fara a face insa cel mai mic gest de salut catre suporterii respectivi. In acelasi timp, un oficial al Nationalei le cerea insistent suporterilor sa se departeze, sa nu stea prea aproape de autocar. Cred ca dorea sa-i apere pe "eroi' de stressul pe care l-ar putea crea bucuria celor prezenti, sa nu-i deranjeze din "adancurile gandurilor", sa nu-i distraga de la "intensa concentrare" asupra jocului de joi seara, sa nu cumva sa-i coboare din inaltele sfere in care se complac "reprezentativii"...!?! Si se mai intreaba burlanarii de ce Nationala nu e destul de apreciata, de ce nu e aplaudata si laudata non-stop pentru "imensele, neegalatele performante" realizate!

tristan
tristan  •  01 Septembrie 2021, 11:21

cea mai slaba nationala cu cel mai slab selectioner din istoria Romaniei...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează