FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Arbitru celebru delegat de UEFA la Macedonia de Nord - România

România - Macedonia, meci terminat 3-2 în favoarea „tricolorilor”
România - Macedonia, meci terminat 3-2 în favoarea „tricolorilor”

Articol de GSP - Publicat marti, 31 august 2021 12:35 / Actualizat marti, 31 august 2021 14:32

UEFA a comunicat brigada de arbitri de la meciul României de la Skopje, împotriva Macedoniei de Nord. Partida va fi condusă de Mateu Lahoz, „centralul” care a arbitrat ultima finală de Liga Campionilor.

  • 8 septembrie: Macedonia de Nord – România, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje), liveTEXT pe GSP.ro, transmis de Pro TV

Macedonia de Nord - România, meci crucial pentru „tricolori” în vederea calificării la Campionatul Mondial din 2020, va fi condus de o brigată în totalitate spaniolă, avându-l la centru pe Mateu Lahoz. 

Acesta va fi ajutat de Pau Norbert Cebrian Devis și Roberto Diaz Perez Del Palomar, iar al patrulea oficial va Jose Luis Munuera Montero.

Arbitru VAR a fost delegat Juan Martinez Munuera, iar arbitru asistent VAR, Diego Barbero Sevilla.

Pentru România va fi prima partidă în care este arbitrată de „centralul” spaniol care a condus anul acesta finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Chelsea, câștigată de londonezi cu 1-0.

Arbitru celebru delegat de UEFA la Macedonia de Nord - România
Mateu Lahoz

Lahoz a fost prezent și la Campionatul European, unde a bifat performanța de a fi singurul arbitru care conduce 3 meciuri în grupe:

  •  Belgia-Rusia 3-0
  •  Anglia-Scoția 0-0
  •  Portugalia-Franța 2-2

România, arbitrată în premieră de o femeie

România va fi arbitrată pentru prima oară în istorie de o brigadă feminină. Federația Română de Fotbal a informat că disputa din preliminarii cu Liectenstein va fi condusă de ucraineanca Kateryna Monzul, ajutată la cele două linii de Maryna Striletska și Svitlana Grusho. Al patrulea oficial va fi Liudmyla Telbukh.

Kateryna Monzul, 40 de ani, e pe lista FIFA din 2004. La începutul carierei, aceasta a condus exlcusiv meciuri din fotbalul feminin, iar ulterior a început să primească delegări și la meciurile masculine. 

Pe 3 aprilie 2016, după partida Chernomorets Odesa - Volyn Lutsk, Kateryna Monzul a devenit prima femeie care arbitrează un meci din prima ligă ucraineană. 

În schimb, partida dintre Islanda și România, primul al „tricolorilor” din preliminariile Campionatului Mondial, va fi condusă de o brigadă din Belarus, avându-l la centru pe Alexey Kulbakov (41 de ani).

Șanse minime să ne calificăm la Mondialul din 2022

Suntem în plină campanie pentru accederea la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc în noiembrie și decembrie 2022, adică peste un an și jumătate. 

Singura variantă prin intermediul căreia am putea să ne calificăm sunt preliminariile, dar am ratat startul în grupa din care facem parte. Ne-a bătut Armenia și după 3 etape suntem doar pe locul 4. 

Doar prima poziție merge direct la Mondial, în vreme ce ocupantele locurilor secunde vor fi la baraj. Tot la baraj mai au acces încă două echipe grație Ligii Națiunilor, însă România nu are nicio șansă fiindcă nu a câștigat grupa din care a făcut parte. 

De exemplu, Ungaria, care s-a impus într-o serie complicată, cu Serbia, Turcia și Rusia, poate prinde barajul pentru Qatar datorită Nations League. 

Dacă nu vom fi nici anul viitor la CM, atunci vom bifa nu mai puțin de 6 ediții consecutive la care nu luăm parte. Ultima a fost în 1998, în Franța, când am ieșit și din grupă.

Citește alte știri de actualitate:

Mirel Rădoi, criticat dur de Viorel Moldovan: „Naționala nu e laboratorul lui de experiemente!”

Protocol fără precedent în Liga 1: fotbaliștii, însoțiți de câini înaintea meciurilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează