FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA

Bătăi de cap pentru staff-ul României! Ce arată datele InStat de la meciul cu amatorii din Liechtenstein

Ianis Hagi a fost printre puținii tricolori care s-au mai văzut în meciul cu Liechtenstein +42   FOTO
Ianis Hagi a fost printre puținii tricolori care s-au mai văzut în meciul cu Liechtenstein

Articol de - Publicat marti, 07 septembrie 2021 09:00 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 10:21

O perspectivă îngrijorătoare pentru meciul de miercuri cu Macedonia de Nord: în a doua partidă în trei zile după cea de la Reykjavik, chiar dacă au dominat copios cu amatorii de la Liechtenstein, jucătorii României au coborât nivelul de joc, dovadă și datele InStat.

  • Macedonia de Nord – România, meci din preliminariile CM 2022, se joacă miercuri, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pșa ProTV.

La mare modă și extrem de des invocate de selecționerul Mirel Rădoi, cifrele meciului cu Liechtenstein, o anonimă a fotbalului (locul 189 FIFA) nu arată deloc bine. 

Deși au avut în față o echipă de amatori, cu jucători din ligile inferioare, românii au învins doar cu 2-0, în condițiile în care în repriza secundă au scăzut ritmul de joc. Au dominat, dar fără rezultat, cu excepția unei bare a lui Razvan Marin nereușind să-și mai creeze mari ocazii de gol.

Deși, atenție, golaverajul general este primul criteriu de departajare după punctaj, în stabilirea ierarhiei finale a grupei! Germania a învins tot cu 2-0 în Liechtenstein, dar apoi a pulverizat Armenia cu 6-0.

Stăm rău și la cifre

La ultimul joc, indicele general InStat al "tricolorilor", cel care ia în calcul mai mulți parametrii (șuturi, pase, goluri, dueluri, etc) a fost de numai 240, al patrulea cel mai slab din mandatul lui Rădoi, care a adunat până acum 14 partide oficiale și amicale. 

A fost chiar sub indicii rezultați în urma eșecurilor cu Germania (270) sau cu Austria (249), ba chiar și cu Armenia (244). Cel mai jos am fost la înfrângerea cu 4-0 din Norvegia (228) și la barajul cu Islanda (236).

Markovici, Cordea și Stanciu, cei mai slabi

Fără alte soluții pentru poziția de vârf, după ce Drăguș și Alibec au părăsit lotul accidentați, selecționeruil l-a titularizat pe tânărul Jovan Markovici, care nu a avut o prestație deloc strălucită, având cel mai slab indice InStat. În condițiile în care cu Islanda, unde a jucat doar 15 minute, a avut 199, acum a avut 178!

A fost urmat de un alt debutant, Andrei Cordea, și de Nicolae Stanciu, și el extrem de neinspirat față de partida cu nordicii, unde fusese cel mai bun de pe teren. La modul general, fie că au fost rezerve sau titulari în ultimele două jocuri, cu Islanda și cu Liechtenstein, românii au avut indici mai mari la Reykjavik, cu o singură excepție: Ionuț Nedelcearu (246, respectiv 255).

Top 5 titulari cu Liechtenstein cu cel mai slab indice InStat

JucătorIndice
Markovici178
Cordea222
N. Stanciu 223
R. Marin243
Fl. Niță251

Top 5 titulari cu Liechtenstein cu cel mai bun indice Instat

A. Rus 290
Toșca 287
Cr. Manea 269
I. Hagi259
Olaru, Nedelcearu 255

Mă așteptam ca scorul să fie mult mai mare, dar aș fi vrut să înscriem măcar o dată și după pauză. S-ar putea ca golurile marcate cu Liechtenstein să facă diferența la final. Avem situații, dar ne pierdem concentrarea în momentul finalizării.
 - Mirel Rădoi, selecționer România

3este locul ocupat de Romînia în grupa J, același și la capitolele goluri marcate și golaveraj

25 de șuturiau tras „tricolorii" la poartă, dar numai 7, adică 23% au fost cadrate

VIDEO Naționala României a ajuns în Macedonia de Nord

Citește și: 

E praf! Probleme înainte de Macedonia - România: „E imposibil, n-are cum!”

O nouă problemă pentru Rădoi! Încă un jucător a părăsit cantonamentul României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  07 Septembrie 2021, 13:45

Ceva, ceva arata si Instat -ul,dar mai trebuie sa fie si specialisti care sa interpreteze nu doar contabili de date. Eu zic ca atacantii nostri au tinut pe 16 m advers mereu 7-8 jucatori(3-4 erau mereu pe Marcovici). In aceste conditii evident ca sarcina revenea fundasilor laterali si mijlocasilor sa dea goluri. S-a si intamplat asa, dar doar de 2 ori prin Tosca mingea venind prin ricoseu de la... Marcovici si Manea venind liber la putinele pase mai lungi de 4-5m(Hagi). Cand fiecare dintre mijlocasi dribla in van si suta in balarii vrand sa iasa in evidenta normal sa ramana sacul gol(ma rog cu 2 boabe).

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  07 Septembrie 2021, 11:04

Pentru Ratzoi: situatii are toata lumea cand adversarul se numeste Liechtenstein.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează