FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Tricolorii”, testați înainte de meciul cu Germania » Rădoi a primit o veste bună

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 09:02 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 09:48

România se pregătește de duelurile cu Germania și Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg. 
  • Luni, 11 octombrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei. 
  • Partidele vor putea fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Federația Româna de Fotbal a anunțat în această dimineață că a primit rezultatele testelor de coronavirus efectuate de jucătorii care nu sunt vaccinați sau care nu au avut COVID în ultimele 6 luni.

Toate rezultatele sunt negative, astfel că selecționerul Mirel Rădoi se poate baza pe întreg lotul pentru partida de la Hamburg.

Lotul României pentru dubla cu Germania și Armenia

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
  • Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
  • Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).

Toate scenariile pentru echipa națională

România nu are decât o variantă pentru partida directă cu Armenia, pe 11 octombrie, în Ghencea, ca să poată spera să prindă prima manșă a barajului pentru Mondialul din 2020.

Varianta cu 9 puncte

România mai are de disputat 4 partide, din care, teoretic, ar putea scoate 12 puncte. Primul este însă în Germania și e greu de crezut că am putea emite pretenții la Hamburg, chiar dacă un precedent a existat în grupă, victoria nord-macedonenilor pe terenul nemților.  Simplificând lucrurile, dacă Mannschaftul ar câștiga toate partidele, iar „tricolorii” ar aduna 9 puncte din celelalte 3 meciuri, am fi calificați la baraj.

  • România: pierde cu Germania, învinge Armenia, Islanda și Liechtenstein - ar face 19 puncte
  • Armenia: pierde cu Germania și cu România - poate face maximum 17

Varianta cu 7 puncte

Dacă nu am reuși să adunăm maximum din partidele cu Armenia, Islanda și Liechtenstein, ci numai 7, lucrurile s-ar complica. După prima etapă (8 octombrie), armenii s-ar putea duce la 4 puncte distanță dacă noi pierdem în Germania, iar ei câștigă în Islanda.

Aici, pot exista două scenarii.

  • Armenia: Remiză cu România și pierde doar cu Germania - maximum 18 puncte
  • România: Egal cu Armenia și pierde doar în Germania - maximum 17 puncte

Ne calificăm și la un egal cu Armenia, dacă aceasta face doar remiză cu Macedonia de Nord. Dar dacă ar pierde, macedonenii ar putea urca pe doi, cu 18 puncte, Armenia putând aduna maximum 15.

  • Armenia: Pierde cu România și cu Germania, câștigă cu Macedonia de Nord și cu Islanda - maximum 17 puncte
  • România: Câștigă cu Armenia, pierde în Germania și face remiză cu Islanda sau cu Liechtenstein - maximum 17 puncte. Totul se decide la golaverajul general, al doilea criteriu de calificare, unde, deocamdată, stăm mai bine decât Armenia (-2), „tricolorii” având +3

Varianta cu 6 puncte

Dacă pierdem în Germania, dar și unul dintre meciurile cu Armenia sau Islanda, șansele scad dramatic. Chiar și în condițiile în care nemții i-ar învinge pe armeni, aceștia ar putea face chiar 20 de puncte, în timp ce noi am ajunge doar la 16. 

Dacă cedăm cu Germania și cu Islanda, am face tot 16 puncte, dar Armenia, chiar și învinsă de noi și de Germania, ar face 17, câștigând în Islanda și cu Macedonia de Nord.

VIDEO Dumitru Dragomir, supărat pe arbitrajele din ultima perioadă: „Nu face nimeni nimic, suntem nebuni!”

Citește și: 

Alexandru Mitriță s-a întors la națională! Optimist înaintea „șocului” cu Germania: „De ce să nu facem față? Ne batem cu oricine”

Kimmich peste toți „tricolorii" » Cifrele care ne strivesc înainte de preliminariile CM

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  06 Octombrie 2021, 16:45

Mitrita si Mihaila trebuie sa fie titulari cu Germania,avem nevoie de viteza lor...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează