FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

Kosovarii se revoltă: „Aș fi rupt bannerul în fața românilor, apoi l-aș fi sfâșiat cu dinții!”

România a învins Kosovo, scor 2-0, în runda a 6-a a preliminariilor Euro 2024. Antrenorii kosovari Ismet Munishi (48 de ani) și Bylbyl Sokoli (64) au comentat incidentele de marți seară +36   FOTO
România a învins Kosovo, scor 2-0, în runda a 6-a a preliminariilor Euro 2024. Antrenorii kosovari Ismet Munishi (48 de ani) și Bylbyl Sokoli (64) au comentat incidentele de marți seară

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 13:04 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 15:07

România a învins Kosovo, scor 2-0, în runda a 6-a a preliminariilor Euro 2024. Antrenorii kosovari Ismet Munishi (48 de ani) și Bylbyl Sokoli (64) au comentat incidentele de marți seară. Duelul a fost întrerupt aproape o oră, din cauza bannerului „Kosovo e Serbia” afișat de ultrașii din facțiunea „Uniți sub Tricolor”.

  • România e pe loc calificabil în grupa I, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția
  • România mai are de jucat cu Belarus (deplasare), Andorra (acasă), Israel (deplasare), Elveția (acasă)
  • Israel mai are de jucat cu Elveția (acasă), Kosovo (deplasare), România (acasă), Andorra (deplasare)
Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României
PRELIMINARII
Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României

Kosovarii se revoltă: „Aș fi sfâșiat bannerul cu dinții!” 

„Dacă eram selecționerul lui Kosovo, aș fi încercat să iau bannerul și să-l rup în fața românilor. Apoi l-aș fi sfâșiat cu dinții!”, a precizat Munishi, tehnicianul lui KF Ferizaj, la RTV Dukagjini.

Se știe de unde provin aceste bannere (n.r. - se referă la Serbia). Dar Serbiei ar trebui să i se amintească crimele pe care le-a comis în statele din fosta Iugoslavie, ar trebui să numărăm crimele comise în Croația, Bosnia și Kosovo. Trebuie să le arătăm câți copii au murit”, a precizat și Bylbyl Sokoli, ultima dată A1 la FC Malisheva.

Context: România - Kosovo, întrerupt 49 de minute

Ultrașii radicali din „Uniți sub Tricolor” au scandat „Kosovo e Serbia” și au afișat două bannere care l-au făcut pe „central” să oprească meciul în minutul 18.

+32 FOTO

Scandalul era anunțat de la ora 15:47. „La meciul tur din Pristina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresați și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului”. A fost mesajul ultrașilor.

FRF, Jandarmeria și firma de pază n-au reacționat. Ultrașii au intrat pe stadion fără probleme, au fluierat copios imnul celor din Kosovo și au scandat de mai multe ori „Serbia, Serbia”. Apoi, în minutul 17, au afișat două bannere. Jandarmeria, la fel de pasivă.

„Basarabia e România” și „Kosovo je Srbija”, plus din nou scandări „Ole, ole, ole, ola, Kosovo e Serbia”. Și a venit momentul în care „centralul” francez Willy Delajod a oprit meciul.

A chemat echipele la marginea terenului, scandările au continuat și a decis suspendarea partidei! Degeaba s-a dus Stanciu să-i calmeze pe huligani, aceștia au continuat să scandeze.

Mai multe dispozitive de jandarmi au mers spre peluză, nici de această dată n-a existat o finalitate.

După 30 de minute, Răzvan Burleanu, Gabriel Bodescu și Radu Vișan au coborât pe teren pentru discuții cu oficialii UEFA. O delegație s-a dus din nou la ultrași, moment în care au început să scandeze „Ole, ola, reprezentăm România”, totul în corul de fluierături al întregului stadion.

După 40 de minute de la oprire, echipele au ieșit de la vestiare. A urmat o încălzire și după alte 9 minute s-a reluat partida.

VIDEO. Nicolae Stanciu a negociat cu ultrașii în momentul întreruperii meciului România - Kosovo

  • Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct la turneul final din Germania. Alte trei locuri sunt stabilite prin intermediul play-off-ului din Liga Națiunilor.

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Declarațiile zeflemitoare date de Moruțan au stârnit polemica între Edi Iordănescu și Mihai Stoica: „Îmi vine să o iau razna pe drum! Ce vrea omul ăsta de la noi?”
România - Kosovo 2-0
Declarațiile zeflemitoare date de Moruțan au stârnit polemica între Edi Iordănescu și Mihai Stoica: „Îmi vine să o iau razna pe drum! Ce vrea omul ăsta de la noi?”
Ionel Dănciulescu „mușcă” din ultrașii din peluză: „Echipa națională va suferi din cauza lor! Vom fi suspendați drastic”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Ionel Dănciulescu „mușcă” din ultrașii din peluză: „Echipa națională va suferi din cauza lor! Vom fi suspendați drastic”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (32)
istet10
istet10  •  14 Septembrie 2023, 17:20
Postat de grro pe 14 Septembrie 2023, 06:04

Ești de o naivitate și prostie incredibila. În vocabularul nostru sunt cuvinte care provin din limba turcă, sau din slavă. Asta înseamnă că strămoșii tăi au fost turcii? Băi prostalaule, tu vezi diferența? Ți-aș indica, gura mică, deschide o carte și încearcă să recuperezi. Nu vei reuși, fiindcă nu te ajuta mama natură, dar încearcă cel puțin, prostovane.

Ba prostalaule! Albaneza si romana sunt SINGURELE limbi care contin aceste cuvinte! Originea lor fiind limba vorbita de traci. Pe vremea mea se invata asta in gimnaziu.

Tulbure1
Tulbure1  •  14 Septembrie 2023, 11:32

totodata, referitor la galerie si la UST... aia abia stiu sa citeasca, dar au pareri puternice! probabil nici nu stiu unde e kosovo pe harta.

Tulbure1
Tulbure1  •  14 Septembrie 2023, 11:25

Suntem oameni mici. In loc sa ne intereseze sa ne dezvoltam si sa crestem personal si ca societate, revenim mereu la aceleasi *** (kosovo, ungurii, dacii, noi suntem cei mai cei, capra vecinului etc.). Cu ce ne ajuta polemica asta? Unii vor sa ajunga in spatiu si sa dezvolte cele mai noi tehnologii si pe noi ne intereseaza daca a existat sau nu kosovo! Vai de capu nostru.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează