FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA 1-0

VIDEO EXCLUSIV Explicații pentru gafele lui Chiricheș » De ce tactica de la Sassuolo l-ar putea afecta la naționala României

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 10:18 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 12:16

În direct la GSP LIVE, după înfrângerea României din Liga Națiunilor, 0-1 cu Bosnia, Ionuț Badea a încercat să explice gafele pe care fundașul Vlad Chiricheș le-a făcut în meciul cu Muntenegru, 0-2.

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)

Fost antrenor secund la națională, Ionuț Badea crede ca fundașul central de 32 de ani greșește des ca urmare a tacticii de la Sassuolo.

Doar o minune
EDITORIAL
Doar o minune

VIDEO Ionuț Badea explică gafele lui Vlad Chiricheș

„În mod normal, la experiența pe care o are, aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple. În plus, faptul că joacă în Italia e un punct forte pentru el.

Cert este că toți antrenorii din Italia, indiferent de consecințe, cer fundașilor să construiască fără minge lungă. Apoi, intră în alt sistem, cu alte deprinderi.

Cred că s-a uitat prea ușor ce lucruri bune a făcut la națională. Evident că trebuie să apară critica atunci când lucrurile nu funcționează. El a fost primul care și-a asumat responsabilitatea. Mă rog, cum îți asumi nu știu... Acest final de sezon pentru unii înseamnă momente de lipsă de concentrare. În plus, există și această tendință de a construi indiferent de consecințe doar cu ieșiri scurte.

Deși nivelul jucătorilor a scăzut, așteptările au rămas la fel de mari. Unele așteptări sunt exagerate. Cu Bosnia, strategia a fost mai bună, iar atitudinea a fost total schimbată. Jucătorii mai aveau nevoie de puțin noroc. S-au luat decizii bune, dar poate că unele au fost luate târziu. Mă așteptam ca pe Alibec să-l văd prin minutul 60.

E posibil ca în acel context de la Sassuolo să aibă repere pe care nu le are la națională. Și de aceea mingea nu-și atinge ținta. Dar la experiența lui nu ar trebuie să fie depășit atât de ușor sau să greșească așa ușor”, a spus Ionuț Badea la GSP LIVE.

Clasamentul în grupa României

Echipă GolaverajPuncte 
Finlanda3:14 
Bosnia2-14 
Muntenegru2:23 
România0-30 

Toate echipele au două meciuri jucate

  • S-au jucat: Muntenegru - România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1, Bosnia - România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • Urmează: România - Finlanda, Muntenegru - Bosnia.

VIDEO Verdictul lui Edward Iordănescu, după Bosnia - România 1-0: „Responsabilitatea este pe umerii mei!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Cornel Dinu nu-l iartă pe Iordănescu jr., după eșecul din Bosnia: „Cred că Stoichiță i-a schimbat tactica, un sufleor bun!”

Scandal după meci: „tricolorii”, înjurați de ultrași! Tavi Popescu și Alibec, calmați cu greu » Chiricheș și-a trimis colegii la vestiare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
torque07
torque07  •  10 Iunie 2022, 10:21

A gresit pt ca s-a complicat. Nu pt ca la Sassuolo joaca nu stiu cum ci pt ca era min 86, eram condusi cu 1-0 si solutia simpla era sa dea in minge in corner. Asta insemna 5 minute pierdute din cauza ca adversarul tragea de timp cat putea si pierderea posesiei. A incercat o pasa la portar cu exteriorul dar nu i-a iesit. Asta e. Oricum pierdeam, macar a incercat sa tina mingea la noi. Da toti suntem antrenori, foste legende, fosti fundasi la nationala samd si ne permitem evident sa criticam SINGURUL FOTBALIST din echipa nationala, de 10 ani in doua din cele mai puternice campionate din Europa. Tipic romanesc.

Toty67
Toty67  •  08 Iunie 2022, 20:17

Asta ii bancul zilei? Cum poate fi de vina clubul unde joaca de antifotbalul arătat de Chiricheș de ani buni?

mal.
mal.  •  08 Iunie 2022, 12:49

Italieni nenorociți! Ne-au stricat bijuteria!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează