FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD

De ce nu a fost convocat Bălgrădean la națională? Dică a explicat totul + detalii despre situația lui Mirel Rădoi

Nicolae Dică, antrenorul secund al României, a susținut o conferință de presă înainte de meciul contra Macedoniei de Nord
Nicolae Dică, antrenorul secund al României, a susținut o conferință de presă înainte de meciul contra Macedoniei de Nord

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 martie 2021 11:33 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 12:38

Nicolae Dică, antrenorul secund al României, a susținut o conferință de presă înainte de meciul contra Macedoniei de Nord, primul din preliminariile CM 2022.

  • Partida România - Macedonia de Nord, debutul în preliminariile Campionatului Mondial 2022, se joacă joi, 25 martie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV.
  • România face parte din Grupa J în preliminariile CM, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. La turneul final din Qatar se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

Dică a explicat absența de la lot a portarului lui CFR Cluj, Cristi Bălgrădean (32 de ani) și susține că nu există probleme, deși GSP a dezvăluit că între goalkeeper și staff-ul naționalei s-a produs o ruptură din cauza atitudinii pe care jucătorul a avut-o la ultima acțiune a naționalei, în noiembrie 2020.

„Între noi și Bălgrădean nu a fost niciun conflict. Când am făcut convocările el era accidentat. L-am chemat pe Radu pentru că cei din Italia au ridicat restricțiile. E tânăr, de perspectivă și vrem să fie în angrenajul naționalei. Florin Iacob m-a impresionat prin atitudine. Mă bucur că l-am adus la națională. Cu Tătărușanu am vorbit când a luat decizia de a se retrage. Nu a putut fi convins și de atunci nu s-a mai luat legătura cu el”, a spus Nicolae Dică la conferința de presă.

Nicolae Dică: „Cineva va vorbi mereu cu Rădoi la meci”

Dică va conduce naționala de pe bancă, dacă Rădoi nu va avea două teste de COVID-19 negative până la ora meciului, și a vorbit despre cum decurge comunicare cu selecționerul și ce se va întâmpla în timpul partidei.

„Depinde de testele pe care le face. Dacă azi și mâine va avea două teste negative e posibil ca el să fie pe bancă joi seară. Avem o comunicare bună cu Rădoi, orice decizie o luăm împreună. Chiar dacă nu va fi fizic lângă noi, va fi cineva care va comunica mereu cu el. 

Noi suntem un staff unit. Am comunicat în fiecare zi cu el Mirel, poate asta ne-a unit și mai mult. Eu și Mirel stabilim împreună primul «11». Mereu s-a făcut așa. Fiecare vine cu argumentele lui. Cu toții răspundem.  Vorbim de foarte multe ori pe zi.  Nu știm dacă în pauza meciului vom face o conferință cu Mirel. Vom stabili în curând”, a spus Dică la conferința de presă.

Pe Ovidiu Popescu l-am adus ca fundaș dreapta, dar poate fi folosit oricând pe altă poziție. L-am antrenat și îl știu foarte bine
 – Nicolae Dică

„Elmas e cel mai periculos jucător, nu Pandev”

Nicolae Dică a vorbit și despre așteptările de la confruntarea cu Macedonia de Nord: „Trebuie să avem ambiția de a merge la un Campionat Mondial. Trebuie să avem o ambiție în plus față de Macedonia. Pandev e unul dintre jucătorii importanți ai Macedoniei de Nord, dar Elmas e cel mai periculos. Joacă la Napoli, iar în ultimii 30 de metri poate face diferența. Trebuie să ne gândim că vom câștiga acest meci. 

Mi-aș dori să luăm maximum de puncte, dar având în vedere adversarii, 7 puncte ne-ar fi la îndemână. Dar mergem cu gândul de a lua 9 puncte și ca să jucăm. Vrem să jucăm frumos, să avem o posesie bună, să marcăm goluri și să câștigăm. Vrem să fim agresivi, să facem presing sus”

VIDEO România începe preliminariile pentru CM 2022! Totul despre meciul cu Macedonia de Nord

Citește mai multe știri despre naționala României: 

EXCLUSIV Rădoi are un favorit pentru postul de portar! Selecționerul e sfătuit să își schimbe decizia

Ilie Dumitrescu i-a făcut echipa lui Rădoi, în direct » Sistem ultraofensiv ales de „Mister”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
deusdat
deusdat  •  24 Martie 2021, 16:35

Hai Macedonia! Scăpați-ne de Burleanu și de Rădoi!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează