FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF anunță ce urmează dacă pleacă Rădoi: „Astfel, continuitatea s-ar face mai ușor”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 16:47 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 16:57

România se pregătește de meciurile cu Islanda și Liechtenstein, decisive în lupta pentru un loc de baraj la CM 2022.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Aceste două meciuri ar putea fi ultimele meciuri pentru selecționerul Mirel Rădoi, care a anunțat în octombrie, după victoria cu Armenia, că va pleca la finalul preliminariilor, chiar dacă România va ajunge la baraj.

Dezbaterea zilei, 9 noiembrie » Ar trebui ca Mirel Rădoi să continue la națională? „Da, e nevoie de un selecționer cu profilul său” vs. „E mai confortabil pentru el să plece acum”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 9 noiembrie » Ar trebui ca Mirel Rădoi să continue la națională? „Da, e nevoie de un selecționer cu profilul său” vs. „E mai confortabil pentru el să plece acum”

„Noul selecționer al României va fi român”

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a vorbit despre ce ar urma pentru România dacă Rădoi își va menține decizia și anunță că viitorul selecționer va fi român.

„Noul selecționer va fi un român, dacă pleacă Rădoi. Am avut o experiență cu un străin și nu știu când se va mai repeta. La ora actuală, ar trebui să cunoască foarte bine jucătorii. Și orice antrenor român știe foarte bine jucătorii.

Astfel, continuitatea s-ar face mai ușor. Orice antrenor ar veni după Rădoi va juca un meci de a fi sau a nu fi imediat. Nu are timp de un meci amical pentru a-i cunoaște pe jucători sau să dezvolte idei. Antrenorul va fi mai atent pe echipa adversă, decât pe jucătorii români.

Dacă îi cunoști pe jucători, atunci ai timp să te ocupi mai mult de adversar, să vezi punctele forte, ce probleme are.  Orice antrenor român apreciat la nivel național și care prezintă premisele unei performanțe e o variantă. Găsim antrenori foarte buni în România.

Dar Rădoi ar trebui să stea orice preț, chiar și dacă nu ne calificăm la baraj”, a spus Mihai Stoichiță la emisiunea „Liga DigiSport”.

Bile negre pentru Mirel Rădoi pe banca României

  • A ratat barajul pentru CE, după ce a pierdut în semifinale, 1-2 cu Islanda, în deplasare
  • A ratat obiectivul din Liga Națiunilor, terminând pe locul 3 într-o grupă cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord
  • Are 4 meciuri pierdute la rând: 0-1 Germania, 2-3 Armenia, 1-2 Georgia, 0-1 Anglia, ultimele două amicale. Cea mai neagră serie de rezultate din ultimii 37 de ani
  • Până în această toamnă, a schimbat aproape de la meci la meci nu doar echipa, ci și sistemul în care a evoluat echipa

Bilele albe pentru selecționerul Mirel Rădoi

  • reușit să redreseze în această toamnă soarta calificării în barajul pentru CM 2022, ce părea compromisă după startul campaniei, doar 3 puncte după primele 3 meciuri, în care ne-a învins până și Armenia (2-3). În septembrie și octombrie, a câștigat 10 puncte din 5 meciuri
  • A ales tactica potrivită și a făcut un meci foarte bun cu Germania, la Hamburg. "Tricolorii" au condus cu 1-0 la pauză, dar au pierdut în final din cauza unei mari erori de marcaj comisă de Andrei Ivan
  • A promovat mai mulți jucători de la naționala de tineret, pe care a condus-o până în semifinale la EURO 2019 U21

VIDEO Dezbaterea zilei, 9 noiembrie » Ar trebui ca Mirel Rădoi să continue la națională?

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Răzvan Lucescu e optimist înaintea meciurilor decisive ale României: „Vom avea adversari sub nivelul naționalei” » Ce spune de plecarea lui Mirel Rădoi

EXCLUSIV Ianis Hagi speră ca Mirel Rădoi să continue la națională: „În ultima perioadă au fost meciuri destul de bune”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
doralin_meme
doralin_meme  •  09 Noiembrie 2021, 18:03
Postat de karolboy pe 09 Noiembrie 2021, 17:37

Piturca e fricos si defensiv,abia am reusit sa scapam de el.Si daca te califici,o sa stam cu fundul in poarta.La fel DanPetrescu si Olaroiu. Singurul care poate continua stilul ofensiv inceput de Radoi este Hagi.Iar dupa experienta Daum,care a fost cel mai slab antrenor din istoria nationalei,nu mai vrem alt strain prea curand.

Sa fie Hagi cum vrei tu si multi Romani, dar still ofensiv nu aduce calificare. Vrei la Mondiale, atunci trebuie sa faci aparare. Chiar daca ma gandeam la Olaroiu, tot Victor Piturca poate aduce bucuria romanilor.

1050226695802040
Ionut Visan  •  09 Noiembrie 2021, 17:54

Radoi vrea la o echipă de club.Vede el acolo ca nu așteaptă nimeni dupa rezultate,toata lumea vrea din prima.

napocarepublic
napocarepublic  •  09 Noiembrie 2021, 17:48

Rădoi ar trebui să stea orice preț, chiar și dacă nu ne calificăm la baraj”, a spus Mihai Stoichiță … incompetentza crasa!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează