FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-3

VIDEO Edi Iordănescu, întrebat direct dacă pleacă de la națională: „Realitatea e că s-au strâns frustrări și adversități din trecut”

Edi Iordănescu a obținut o singură victorie în primele 5 partide ale mandatului, acasă, contra Finlandei, scor 1-0. +31   FOTO
Edi Iordănescu a obținut o singură victorie în primele 5 partide ale mandatului, acasă, contra Finlandei, scor 1-0.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2022 00:26 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2022 01:23

România a pierdut rușinos meciul cu Muntenegru, scor 0-3. Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) a spus că va face o analiză zilele următoare și va lua o decizie asupra viitorului lui. 

Edi Iordănescu a obținut o singură victorie în primele 5 partide ale mandatului, acasă, contra Finlandei, scor 1-0. Eșecul umilitor de marți, din Giulești, a zdruncinat și mai tare lucrurile în tabăra „tricoloră”.

Gică Popescu, nemilos cu „tricolorii”: „Păreau toți pe finalul carierei. Așteptau sfârșitul meciului, apoi retragerea din fotbal”
România - Muntenegru 0-3
Gică Popescu, nemilos cu „tricolorii”: „Păreau toți pe finalul carierei. Așteptau sfârșitul meciului, apoi retragerea din fotbal”

VIDEO Edi Iordănescu, după România - Muntenegru 0-3

„Felicităm echipa oaspete. A avut determinarea necesară pentru trei puncte. În seara asta am primit niște confirmări dure, am fost slabi din punct de vedere fizic, am suferit. Nu am reușit să avem intensitatea și forța de la meciul cu Finlanda. Îmi pare rău pentru public, îmi cer scuze în numele echipei. E un moment trist pentru noi!

Responsabilitatea este doar a mea. Am făcut-o mereu, asta fac și acum. Această serie de patru meciuri nu a fost pe placul nostru. E greu să ai relații de joc când schimbi 4-5 jucători. Mai ales când nu te ridici la nivelul așteptat din punct de vedere fizic. Am luat un gol la o fază statică. Cu atât mai rău, cu cât era minutul 42.

Responsabilitatea este a mea. Atât am putut astăzi, atât am putut să alergăm. Recunosc, nu am vrut să dau mesaje greșite până acum. Ne-au lipsit jucători față de trecut, Ianis Hagi, Nicolae Stanciu, Denis Man”, a spus Edi Iordănescu, la Prima TV. 

Clasamentul arată urât, dar asta e realitatea. Trebuie să îl acceptăm! Nu există multe lucruri bune de extras. Trebuie să analizăm bine situația și să vedem ce avem de făcut. Am fost optimist, deși eram și realist. Am spus în mai multe rânduri că jucătorii nu aveau o stare mentală foarte bună.

- Edi Iordănescu

Edi Iordănescu: „Nu iau decizii la cald”

Întrebat ce le-a transmis jucătorilor în vestiar și dacă se gândește la demisie, selecționerul a spus: „Atmosfera a fost una foarte grea. Le-am spus că trebuie să ridice capul, să se odihnească, apoi au de luat niște decizii importante. Mulți trebuie să decidă unde vor juca sezonul viitor. Trebuie să ia niște decizii mature, să aibă continuitate la club.

Eu tot timpul am pus pe primul loc interesul României. Nu iau decizii la cald. Zilele viitoare voi face o analiză. Este frustrant și pentru mine. Știam unde vin, timp nu există aici. Realitatea este că s-au strâns multe frustrări, adversități din trecut. Și e greu să construieși pe acest fond”.

Clasamentul actualizat

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

Toate formațiile au câte 4 meciuri disputate

S-au jucat în grupa României:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • 11 iunie: România - Finlanda 1-0, Muntenegru - Bosnia 1-1
  • 14 iunie: România - Muntenegru 0-3, Bosnia - Finlanda 3-2

Urmează să se joace:

  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Citește și alte știri despre echipa națională:

Scandal la națională » Edi l-a lăsat în afara lotului pentru a doua oară în 4 zile, după contrele cu staff-ul și intervenția patronului la TV!

Muntenegrenii s-au contrazis între ei, înaintea meciului din Giulești

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
gigimarga2
gigimarga2  •  15 Iunie 2022, 15:01
Postat de gigelos pe 15 Iunie 2022, 08:33

Antrenorul Nationalei Romaniei , tara cu 20 milioane locuitori , mandri nevoie mare , neam de daci si de romani ...imbracat in JOMA si cu PENNY pe piept , mare cat o zi de post .Lowcost tata , federatia low cost ...bine ..la salarii , diurne si masini nu comentam ...cum sa pui nene PENNY pe simbolul unei natiuni , pe poza de pe noptiera ? Mai bine puneau DRAGONUL ROSU , era mai aproape de adevar ...glumind , nici Shaormeria Baneasa nu e ok , da-o Doamne iarta-ma . Dl Burleanu era tare pe marketing . Nu e nici pe marketing

Nu sunt multi dornici sa-si asocieze numele cu dezastrul . Daca stau bine si ma gandesc e o mare reusita da determini astfel de nume sa psrticipe la un asa dezastru . Deci e priceput .!.

lulu
lulu  •  15 Iunie 2022, 14:08

****** la logo-ul ăla de pe piept.Asta ti-e valoarea!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  15 Iunie 2022, 11:46

DEMISIA EDI IORDANESCU!!!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează