FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL

Exclusiv Informații de ultimă oră din cantonamentul naționalei » Ce șanse au Valentin Mihăilă și Florinel Coman să joace cu Israel

Valentin Mihăilă a reușit o dublă memorabilă în meciul Elveția - România 2-2 FOTO: GSP
Valentin Mihăilă a reușit o dublă memorabilă în meciul Elveția - România 2-2 FOTO: GSP

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2023 11:52 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 12:18

Naționala României a avut zi plină miercuri, cu două antrenamente efectuate la Mogoșoaia. Selecționerul Edward Iordănescu a avut la dispoziție tot lotul, inclusiv pe Florinel Coman și pe Valentin Mihăilă, cei doi jucători care s-au prezentat la reunire cu probleme medicale.

România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024:

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

Coman, extrema de la FCSB, a ajuns răcit la națională, iar Mihăilă a suferit o contractură musculară la ultimul meci jucat la Parma.

Wuhan Three Towns a anunțat despărțirea de Nicolae Stanciu » Unde ajunge „căpitanul” naționalei României
TRANSFER
Wuhan Three Towns a anunțat despărțirea de Nicolae Stanciu » Unde ajunge „căpitanul” naționalei României

Cei doi jucători de bandă sunt monitorizați atent de staff-ul medical, iar Edi Iordănescu nu are încă garanția că poate conta pe Florinel Coman și pe Valentin Mihăilă contra Israelului, sâmbătă seară.

Valentin Mihăilă are șanse mai mari decât Florinel Coman să joace în meciul România - Israel 

Cu două zile înaintea meciului care poate înclina decisiv balanța calificării la Euro 2024 în favoarea României, Mihăilă este creditat, în cantonamentul reprezentativei, cu 60% șanse de a juca, în timp ce situația lui Coman este în continuare în cumpănă, cu 50% șanse de a putea intra pe teren.

Din informațiile GSP, Mihăilă a transmis că nu mai resimte dureri musculare și se simte pregătit să evolueze sâmbătă seară. De asemenea, Coman trage cât poate de tare la antrenamente.

Informații de ultimă oră din cantonamentul naționalei » Ce șanse au Valentin Mihăilă și Florinel Coman să joace cu Israel
Florinel Coman, la unul dintre antrenamentele naționalei FOTO: FRF

Selecționerul le-a făcut program special de pregătire lui Florinel Coman și lui Valentin Mihăilă, care vine după ruptura musculară suferită în timpul meciului cu Elveția (2-2), disputat pe 19 iunie, la Lucerna.

Coman și Mihăilă sunt principalele soluții pentru postul de extremă stânga. Alte variante care pot acoperi flancul stâng sunt Deian Sorescu și Ianis Hagi.

La ultimele meciuri, cu Kosovo (0-0) și cu Elveția (2-2), Coman a început titular, iar Mihăilă a intrat în ultima jumătate de oră de joc.

Valentin Mihăilă, eroul naționalei României din meciul cu Elveția, de la Lucerna, grație dublei de senzație din finalul de poveste, este tricolorul de la care toată lumea se așteaptă ca prin viteza lui extraordinară să impulsioneze ofensiva și în meciurile cu Israel și Kosovo, cruciale pentru calificarea la EURO 2024.

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

Cei 26 de tricolori convocați:

PORTARI: Horațiu Moldovan (Rapid, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano / Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood / Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos / Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa / Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków / Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)

MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul, 12/0), Marius Marin (Pisa / Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor / Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns / China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli / Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków / Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu / Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves / Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma / Italia, 12/3).

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa / Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither / Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

VIDEO. Edi Iordănescu, despre revenirea lui Nicușor Bancu și tricolorii care și-au schimbat echipele în această vară: „Mesajele mele au fost susținere, dar și de responsabilizare”

Citește și alte articole:

Arbitrul meciului România - Israel a fost arestat într-un dosar de proxenetism și trafic de droguri » „Săltat" de mascați în timpul unei orgii cu 9 femei și 26 de bărbați

România are un puști teribil care l-a dat pe spate pe legendarul Paulo Sousa » Chemat în premieră la lot: „Printre cei mai buni la o echipă de Serie A!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (9)
dansy
dansy  •  07 Septembrie 2023, 13:39
Postat de cirus11 pe 07 Septembrie 2023, 12:46

Chiar se asteapta cineva la minuni de la un jucator care nu se poate impune ca titular nici in Serie B? Golurile cu Elvetia au fost complet intamplatoare.

Când ești prost ,ești prost!

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  07 Septembrie 2023, 13:36

De ce s-ar duce in Israel? Un campionat similar cu al Romaniei , un pic mai bine platit, dar fara posibilitati de afirmare imediata.

enigmaticul
enigmaticul  •  07 Septembrie 2023, 13:30

Indiscutabil, Mihăilă trebuie să fie titular(dacă este apt dpv medical), deoarece a lăsat o impresie bună în meciul cu Elveția!! În primul rând pe ”benzi” nu avem alții mai buni, iar în al doilea rând, pentru ca să se oftice ”Bă băiatule”, că va înscrie el, și nu ”Janis”, așa cum s-a ofticat la meciul cu Elveția.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează