NATIONALA  ·  ROMÂNIA - NORVEGIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // Am contat doar 75 de minute din 270! România vrea calificarea, însă a fost deseori făcută de rușine

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2019 17:17

România își propune un final de campanie perfect după ce, în partidele cu rivalele importante la calificare, a fost deseori făcută de rușine, izbutind doar episoade scurte în care și-a pus în dificultate adversarul: un sfert de oră în Norvegia și câte jumătate de ceas în Suedia și acasă cu Spania.

„Tricolorii" sunt obligați să bată Norvegia și Suedia pentru a-și păstra intacte șansele de a merge la Euro 2020, dar istoricul grupei arată o națională cu argumente șubrede spre a visa la un parcurs perfect în finalul campaniei.

Practic, în meciurile care au contat, la Stockholm, la Oslo și acasă cu Spania, am prins doar frânturi de partide cu bile albe și am colectat un singur punct, cu șansă, pe „Ulevaal", unde Keșeru a egalat în prelungiri.  

Stockholm: inexistenți 60 de minute 

Pe rând, în Suedia am existat doar ultimele 30 de minute, când Keșeru a înscris unicul gol al României, iar Săpunaru a ratat o ocazie imensă în prelungiri, când a tras în portar din 2 metri după o lovitură liberă executată de Ianis Hagi.  

S-a încheiat 2-1 pentru nordici după o partidă în care Tătărușanu a făcut minuni.

Oslo: Șansă imensă în ultimul sfert de oră

Apoi, în Norvegia am respirat numai în sfertul de oră de la final. Atunci am și revenit miraculos prin „dubla" lui Keșeru, care a adus unicul punct cucerit până acum de „tricolori" în disputele importante ale acestei grupe.  

La Oslo, ne-a trecut însă în mod repetat glonțul pe la ureche, Tătărușanu a reușit iarăși un meci remarcabil și am fost iertați nemeritat de un gol marcat de norvegieni în debutul jocului, când o semnalizare eronată de la margine a dus la anularea reușitei lui Henriksen pe motiv de ofsaid.  

București: 30 de minute cu liderul 

Cu Spania, la București, România s-a trezit abia în ultima jumătate de oră. Andone a redus scorul de la 0-2 la 1-2 imediat cum a intrat în locul lui Keșeru, iar Pușcaș și Grigore au trecut pe lângă o egalare fantastică în prelungirile jocului, în aceeași fază, când primul l-a luat la țintă pe Kepa, iar celălalt a tras peste poartă. 

44,9% a fost posesia Românieiîn partida din Norvegia, singura în care am obținut punct în duelurile directe cu pretendentele la calificare

41,1% din dueluria câștigat România împotriva Suediei, care i-a masacrat pe „tricolori" la Stockholm la multiple capitole în analiza InStat

Emoții și cu liliputanii 

România a obținut maximum de punctaj în disputele cu „piticii" grupei, Feroe și Malta, așa cum au izbutit până acum și Norvegia, Suedia și Spania.

 „Tricolorii" s-au târât însă efectiv pentru a trece acasă cu 1-0 de maltezi, meci după care selecționerul oaspeților, Ray Faruggia, și-a arătat inclusiv nemulțumirea că n-a obținut un punct contra României după partida neașteptat de bună bifată de „cavaleri"! De asemenea, la Torshavn, deși am învins cu 3-0, cu toate golurile marcate după pauză, România s-a chinuit îngrozitor până să se desprindă pe tabelă, respirând ușurată inclusiv la o ocazie monumentală irosită de feroezi în prima repriză. 

Ne arbitrează un scoțian cu noroc 

Partida de mâine cu Norvegia va fi condusă de o brigadă din Scoția, cu Bobby Madden la centru. E un arbitru cu noroc pentru România, căci a fost prezent la două partide ale naționalei U21 disputate la Euro 2019: 4-1 cu Croația (penalty la 0-0 și gol de 4-1 dictate în urma consultării VAR) și 0-0 cu Franța (ultima partidă din grupă, cea care ne-a adus calificarea).

Match Preview România - Norvegia

CLASAMENT

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - NORVEGIA // Vești bune pentru suporterii naționalei! Metroul și-a prelungit programul în ziua meciului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!



Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:30 BARAJ L1
Mioveni - Chindia
Look Plus, Telekom și Digi
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 UCL
Atalanta - PSG
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1