FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // INTERVIU Ionel Ganea: „Avem problema asta și nu înțeleg de ce!”

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2019 08:54

ROMÂNIA - NORVEGIA // Cunoscut pentru determinarea sa, Ionel Ganea (46 de ani) speră ca „tricolorii” să nu se mai lase dominați azi, cum s-a întâmplat la Oslo și la Stockholm, când au reacționat abia după ce erau conduși cu două goluri 

Ultima dată când România a întâlnit Norvegia într-o grupă preliminară a fost în 2003, în preliminariile Euro 2004. Am pierdut la București (0-1) și am remizat la Oslo (1-1). Am deschis scorul prin Ionel Ganea, dar am fost egalați dintr-un penalty inventat de arbitrul slovac Lubos Michel, „tricolorii” ratând șansa de a ajunge la turneul final european. 

- Ionel, până la urmă cu ce rămânem din meciul cu Feroe? 
- Păi, cel mai important e că am luat toate punctele. OK, jocul n-a mers, am marcat târziu, dar asta contează mai puțin acum. N-a cerut presa să promoveze Contra tinerii de la U21? Uite că a făcut-o. Au jucat Nedelcearu, Coman, Ianis, Pușcaș, a intrat și Rus. E aproape o jumătate de echipă. Dar când faci asta, nu poți să ai și rezultat, și joc foarte bun. Nu e doar o vorbă, dar chiar nu mai sunt meciuri ușoare la nivelul ăsta. Să nu uităm și factorul gazon. Noi jucăm o dată la doi-trei ani pe sintetic. Contează și asta în exprimarea unei echipe. 

„Ianis e jucător de centru”  

- Ai mai juca titular cu Ianis, cu Coman? 
- Ianis nu a jucat așa rău, dar nu cred că acolo, pe dreapta, e locul lui. Poate că lumea se aștepta la mai mult de la el și în special să marcheze. Dar Ianis e jucător de centrul terenului. Și trebuie să i se dea încredere, pentru că încet- încet va deveni nu doar important, dar și decisiv inclusiv la echipa mare. Iar în cazul lui Coman, cred că e de înțeles. A fost primul lui meci, e normal să apară emoțiile. 

- Cu Norvegia va fi infinit mai greu. 
- Asta e clar. Iar noi avem o problemă și sper să nu se mai repete. Am observat că în confruntările cu echipele puternice, astea care au aceleași obiective ca noi, nu începem bine deloc. Nu înțeleg de ce! Reacționăm doar după ce am primit un gol sau două. Nu aș vrea să mai văd asta. Sper ca acum Contra să fi reușit să rezolve această problemă. 

„Să simtă că joacă în deplasare!” 

- Păi și ce e de făcut? 
- Să intrăm pe teren montați din prima secundă. Nu, nu de când începe meciul, ci de când ajungem la stadion. Ce-i aia? Trebuie să începem tare, nu să-i lăsăm pe ei să facă jocul. În plus, jucăm acasă, trebuie să avem agresivitate, în sensul bun, dar să simtă că noi suntem șefii. Să nu mai stăm, să acceptăm să fim dominați, până când primim gol. Greșit! Nu, noi trebuie să dăm tonul, să marcăm primii. OK, sunt puternici, sunt valoroși, dar nu de speriat. 

- Jucăm doar cu copii în tribune. 
- Lasă că pe lângă copii mai sunt și adulții, vreo 3.000, însoțitorii. Iar la un meci ca ăsta, nici nu mai e nevoie să te motiveze antrenorul, trebuie să se motiveze jucătorii singuri. Mulți sunt tineri, au o șansă fantastică să ajungă la un turneu final de seniori. În plus, faptul că nu avem suporterii obișnuiți, tocmai asta trebuie să fie o motivație în plus, să îi facem pe norvegieni să simtă că joacă în deplasare cu ceea ce le opunem în teren. 

- Fotbaliștii noștri se pot gândi că vor mai avea ocazii tocmai fiindcă unii sunt tineri. 
- Nu există așa ceva! Nimeni nu-ți garantează asta. Acum e momentul! Cei de la U 21 au trăit așa ceva, au văzut cum au fost primiți acasă de oameni după turneul final din vară. E șansa tuturor de a-și face un nume, de a deveni mai importanți. Nu există altă dată! Acum! 

- Cine crezi că ar putea să dea, din teren, tonul jocului, al agresivității? 
- În fiecare compartiment ar trebui să fie câte unul. Acum nu știu, dar vreau să-i văd uniți, vreau să îi văd comunicând mai mult în teren, că am senzația că n-au prea făcut-o în ultima vreme. Poate Stanciu ar putea să facă asta. Are destulă experiență. Contra e lângă ei, dar el nu poate face totul. 

- Ai da un scor pentru azi? 
- M-aș bucura să fie 1-0, dar cred că batem cu 2-1. Unul dintre goluri Pușcaș, de care îmi place foarte mult. Le are pe toate, tupeu, forță, tehnică, execuții. Lângă el, acolo, pe benzi, ar mai trebui niște jucători specializați pe acele posturi. Sper ca selecționerul să găsească soluții mai bune. Ianis nu, repet, el trebuie să joace în centru. 

„Jucătorii trebuie să înțeleagă că, deși e o calificare în joc, nu au nimic de pierdut, ci doar de câștigat. Atitudinea, încă din start, e foarte importantă” - Ionel Ganea, fost internațional 

„Nu știu cum va face Contra, nu-i dau eu sfaturi, dar parcă l-aș vedea pe Cristea alături de Nedelcearu în centrul defensivei. Mi se pare mai copt, mai experimentat decât Rus sau Burcă" - Ionel Ganea, fost internațional 

19 goluriîn 45 de meciuri a înscris Ionel Ganea la echipa națională

Brigadă scoțiană 

Partida de astăzi, cu Norvegia, va cobdusă de o brigadă de arbitrii din Scoția, cu Bobby Madden (41 de ani) la centru, el fiind asistat de David Roome și Sean Carr.  

Madden este arbitru FIFA din 2010 și în carieră a arbitrat doar o dată o națională a României. Este vorba de partida inaugurală a turneului final continental U21, când „tricolorii” lui Mirel Rădoi au învins Croația cu 4-1. 

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - NORVEGIA // VIDEO + FOTO Emoții la antrenamentul României » Tătărușanu aproape să îl facă KO pe Mogoș

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vishnu
vishnu  •  15 Octombrie 2019, 17:32

Ianis e jucător de centrul bancii de rezerve. Și trebuie să i se dea încredere, pentru că încet-încet va deveni nu doar important, dar și decisiv la lustruit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează