NATIONALA  ·  EURO 2023

Mai multe meciuri de la Euro 2020 la București?! Anunțul făcut de Răzvan Burleanu + Euro 2023, obiectivul principal la FRF

România u21 poate juca EURO 2023 la București
România u21 poate juca EURO 2023 la București

Sambata, 11 Aprilie, 07:38

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre amânarea EURO 2020 și a dezvăluit ce planuri are pentru următorii ani.

Șeful fotbalului românesc a anunțat că România vrea să organizeze în 2023 Campionatul European U21, într-o colaborare cu Republica Moldova.

„Încă de acum un an de zile am spus că toată experiența pe care noi, cei de la Federație, o vom acumula după organizarea Campionatului European 2020 la București (n.r. turneul final se va disputa în 2021) ne va demonstra că va fi doar începutul pentru țară.  Intenționăm să aducem cât mai multe evenimente sportive majore în România și să aducem valoare economiei României. După cum știți, în 2021 vom organiza Campionatul European U19, iar acum suntem într-un dialog intens cu UEFA pentru a găsi cele mai bune date, astfel încât să fie la București anul viitor.

Intenționăm să ne depunem dosarul de candidatură, în această vară, pentru a organiza Campionatul European sub 21 de ani din 2023. Ne-am bucura ca în acest demers să ni se alăture și Republica Moldova, dacă va avea capacitatea să construiască un al doilea stadion”, a declarat Răzvan Burelanu la Pro X.

Mai multe meciuri de la EURO 2020 la București?

Întrebat dacă Bucureștiul ar putea primi mai multe meciuri de la Campionatul European, Răzvan Burleanu a spus că discută acest subiect cu cei de la UEFA.

„Pentru organizarea turneului final am strâns peste 1.000 de voluntari și, din acest punct de vedere ne-a dat peste cap. Am înaintat un angajament ferm, din partea Federației Române de Fotbal, a Ministerului Tineretului și Sportului și din partea Primăriei București în ceea ce privește găzduirea meciurilor din 2021. În plus, suntem într-un dialog foarte strâns cu UEFA astfel încât, dacă va fi vreo oportunitate, să aducem cât mai multe meciuri la București”, a adăugat președintele FRF.

România va organiza patru meciuri de la EURO 2020: trei din grupe și unul din „optimi”.

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

 Citește mai multe știri din Liga 1.Ce s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1