FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SERBIA, DUMINICĂ, ORA 16:00, PROX, GSP.RO

ROMÂNIA - SERBIA // Contra recunoaște că jocul scârțâie, dar are și un motiv de bucurie: "Înainte nu se întâmpla" » Laude pentru "naționala" U21

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 octombrie 2018 12:53

Cosmin Contra a susținut azi conferința de presă înaintea meciului din Liga Națiunilor cu Serbia,  care e duminică, de la ora 16:00, în direct la ProX și liveTEXT pe GSP.RO.

"Ca antrenor mi-aş dori să am 3-0 în anumit minut şi să stau liniştit. E clar că încă nu suntem în măsură să facem acest lucru şi trebuie să suferim la fiecare meci.

Băieţii reacţionează de fiecare dată când au un moment mai greu şi asta arată forţa acestui grup, ceea ce poate înainte nu se întâmpla, inclusiv în epoca mea.

Acum se pare că echipa naţională are forţa asta, să revină în meci. Mulţi sunt jucători tineri şi probabil nu au jucat cu asemenea presiune, încercăm să ajungem la ora jocului cu temele făcute", a declarat Contra.

Citește și:  Contra, obligat să regândească strategia pentru meciul cu Serbia » Iată echipa: cine vor fi înlocuitorii lui Anton și Chipciu

...despre rezultat: "Nu ştiu dacă ne-ar conveni un egal, noi ne dorim să câştigăm mâine. Eu cred că la echipa naţională primează şi rezultatul. Îmi doresc să ne calificăm la Campionatul European şi contează rezultatele, nu jocul echipei". 

...despre Serbia: "La ce meci trebuie să te motivezi dacă nu la unul ca acesta? Avem mulți jucători tineri care nu au jucat cu asemenea presiune. Sper să mai iau eu din această presiune și la ora jocului să facem lucrurile foarte bine în teren".

...despre echipă: "Am în cap planul tactic. Nu am 11-le sigur, dar știu într-o mare măsură. Se simte oboseala după meciul cu Lituania. Sper să fiu inspirat și să aleg un prim 11 capabil să pună probleme Serbiei."

...despre U21: "Strategia avută la naţionala de tineret, cu Mirel, a dat roade şi asta mă bucură! Această generaţie poate să facă pasul mult mai bine de la echipa de tineret la cea mare. Un turneu final îi va maturiza mult mai repede şi îi va ajuta să facă acest pas.

L-am felicitat pe Mirel pentru rezultatul de ieri şi l-am rugat să le transmită şi băieţilor asta, pentru că era un meci dificil, cu miză şi s-au descurcat foarte bine", a declarat Cosmin Contra într-o conferinţă de presă.

"Ţin să-i felicit pe cei de la U21 pentru ceea ce au realizat. Ţin minte că în 98 a fost ultima calificare la tineret. E meritul lor, al antrenorilor, al Federaţiei pentru ceea ce au realizat! Acum mai au un meci, dar nu cred că poate interveni ceva. Să meargă la turneul final si sperăm să realizeze şi acolo ceva! Cred că această naţională de tineret poate să aducă multe bucurii românilor" Cristi Săpunaru, fundaș România

CLASAMENTUL GRUPEI:

Serbia 3 2 1 0 5-2 7p
ROMÂNIA 3 1 2 0 4-3 5p
Muntenegru 3 1 1 1 2-2 4p
Lituania 3 0 0 3 1-5 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Citește și: Chipciu: "Nu sunt o pierdere pentru echipa națională. Serbia pare de bătut"

Citește și: Contra surprinde înaintea meciului cu Serbia: "Nu suntem obligați să câștigăm duminică"

Vezi calculele de calificare din grupă!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1195078783842427
Cantemir Mefa  •  13 Octombrie 2018, 20:06

Săpunare, meritul cel mare (90 %) este al lui Gică Hagi, pt succesul la U21. Tu nici măcar nu îl menționezi. Ruşine!

breitner
breitner  •  13 Octombrie 2018, 18:14

Lotul o fi tanar, echipa e batrana!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează