FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SLOVENIA 1-2

EXCLUSIV Dorinel Munteanu trage concluzii amare după România - Slovenia: „Aceeași partitură. De rezultate nu vorbim?”

Dorinel Munteanu // sursă foto: Imago Images +14   FOTO
Dorinel Munteanu // sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022 09:25 / Actualizat vineri, 18 noiembrie 2022 14:06

Dorinel Munteanu (54 de ani), fotbalistul cu cele mai multe meciuri în echipa națională a României, a analizat eșecul „tricolorilor” cu Slovenia, 1-2. 

În direct la GSP Live, Dorinel Munteanu s-a declarat frapat de diferența dintre jocul arătat de „tricolori” în prima parte și cel din repriza secundă. La pauză, slovenii aveau 2-0. În partea a doua, România a fost la conducerea partidei, cu multe ocazii, dar nu a putut egala. 

Vâlvă înainte de Mondial! Un jurnalist britanic susține că Qatar ar fi mituit 8 jucători, un specialist în dezinformări pune la îndoială acuzațiile
QATAR 2022
Vâlvă înainte de Mondial! Un jurnalist britanic susține că Qatar ar fi mituit 8 jucători, un specialist în dezinformări pune la îndoială acuzațiile

Dorinel Munteanu, după România - Slovenia: „Prea multe debuturi”

„Aceeași partitură, aceleași interviuri: «Suntem foarte mulțumiți de a doua repriză». Edi Iordănescu a trebuit să scoată ce este bun dintr-un rezultat negativ.

Iarăși debuturi, sunt foarte multe debuturi în ultimele mandate la echipa națională, dar de rezultate nu se vorbește. Până la urmă, rezultatele contează. Așteptăm meciul cu Moldova cu mari speranțe. Vă dați seama ce amical va fi cu Moldova...

Am încredere că Edi poate redresa echipa, dar în jocurile amicale nu trebuie să promovezi jucători, ci să creezi un nucleu cu care să începi preliminariile. Nu știu ce gândește, așteptăm jocul cu Moldova, să vedem ce va ieși”, a punctat Dorinel Munteanu la GSP Live.

5 „tricolori”au debutat cu Slovenia: H. Moldovan, Vătăjelu, Opruț, Petrila, Boloca. În total, Iordănescu jr. a promovat 10 jucători noi

Dorinel Munteanu: „Prea mare diferența între reprize. Cum a fost pregătit jocul?”

„A fost o diferență foarte mare între prima și a doua repriză, deși a fost o singură schimbare la pauză (n.r. - Moruțan în locul lui Cordea). Nu pot înțelege cum a fost pregătit jocul.

Dacă schimba 3-4 jucători la pauză, era de înțeles. Dar să schimbi un singur jucător și diferența e fie așa mare, e clar că există o problemă, legat de pregătirea jocului, abordarea lui.

Am avut în toate jocurile momente foarte bune. Cu o singură schimbare la pauză am ajuns să avem atitudine, ocazii. A fost și ghinion, într-adevăr. Trebuia să începem foarte bine acest joc, să nu punem accent pe ce portar sau fundași are Slovenia. E început de drum, nu au de ce să aibă trac, să fie stresați”, a mai precizat actualul antrenor de la Oțelul Galați despre meciul de la Cluj-Napoca.

Moruțan, Cicâldău au sclipiri, sunt jucători care pot decide jocul. Doar că trebuie să înceapă jocul din primul minut. Edi trebuie să analizeze prima parte, nu pe a doua.

Unii jucători au arătat bine în repriza a doua, dar nu poți construi așa. Rezultatul final rămâne în minte.

- Dorinel Munteanu, la GSP Live

Mai multe știri despre România - Slovenia: 

Trei „tricolori” de 7, un debutant de 3! Toate calificativele după amicalul pierdut cu Slovenia

Anghel Iordănescu a găsit o problemă la naționala lui Edi: „Acolo suferim”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează