FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // Suedezii se așteaptă să fie Vestul Sălbatic în București: „Sperăm să cereți ajutor de la poliția suedeză”

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2019 09:29

La Stockholm, se vorbește mult despre București și România în ultimele zile. Meciul cu Suedia din 15 noiembrie e decisiv pentru calificarea la Euro 2020 și suedezii se tem de această deplasare. Sunt îngrijorați pentru suporteri. 

  • România - Suedia se joacă vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, iar meciul va fi transmis pe PRO TV și liveTEXT pe GSP.ro

Martin Fredman, directorul de securitate al federației nordice, anunță: „Nu există un pericol concret, dar riscul violenței e crescut”. 

„Sperăm ca poliția română să ceară ajutorul poliției suedeze la acest meci” 

„Vom avea între 1.000 și 1.500 de fani. Programul lor va fi plănuit cu mare grijă, ținând cont că fotbalul românesc e afectat de rasism și violență”, scrie cotidianul Aftonbladet, care a discutat cu Martin Fredman, directorul de securitate al federației scandinave. 

„Nu există un pericol concret, dar riscul violenței e crescut. Nu e o coincidență că au fost pedepsiți și ar fi trebuit să joace cu porțile închise”, spune acesta.

 „Știm că au fost probleme în trecut cu violența împotriva cluburilor și naționalelor oaspete. Colaborăm strâns cu poliția și le vom oferi susținătorilor toate informațiile de care au nevoie. Sperăm ca poliția română să ceară ajutorul poliției suedeze la acest meci”. 

„Trebuie să fie pregătiți dacă se întâmplă ceva" 

Întrebat dacă și jucătorii sunt în pericol, Fredman a răspuns: „Nu. Însă vom discuta despre acest subiect cu selecționerul Janne Andersson și cu cei care vor proteja echipa la București. Ei trebuie să fie pregătiți cu un plan de acțiune dacă se întâmplă ceva. Dar, în timpul meciului, arbitrul ia deciziile”. 

Concluzia oficialului nordic: „Va trebui să fim și mai vigilenți în România”.  

„Pe 15 noiembrie, nu vor mai fi copii în tribune, vor fi fani. Iar România, ca multe alte țări europene, se confruntă cu violența și rasismul. De aceea a fost pedepsită” - Aftonbladet, cotidian suedez 

În trecut, au fost incidente constant la meciurile cu echipele maghiare, și la club, și la națională, taberele de ultrași vânându-se reciproc.

VEZI ȘI:

NAȚIONALA ROMÂNIEI // Psihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
boierasul
boierasul  •  17 Octombrie 2019, 14:29
Postat de adi2008 pe 17 Octombrie 2019, 11:45

„Vom avea între 1.000 și 1.500 de fani" Trimiteti fane, nu fani. Le vom primi cum se cuvine.

))) pai asta e problema la ei ca au mai multi fani decat fane )) iar fanele multe dintre ele si-au schimbat *** pentru a deveni fani ))) asa ca ai grija ce-ti doresti )))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

viperx10
viperx10  •  17 Octombrie 2019, 14:15

Hei, GSP, 'copilul bulversat' e bine?!

viperx10
viperx10  •  17 Octombrie 2019, 14:07

Suedia e tara din care vine copilul *** Greta Thunberg - ia vedeti ce-i poate pielea, si va minunati... Oare?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează