FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // VIDEO+FOTO Cosmin Contra mai are o singură necunoscută: „Știu 98% din echipa de start”

Articol de GSP - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 20:17

Cosmin Contra (43 de ani) a susținut conferința de presă premergătoare meciului cu Suedia de vineri seară și a atins mai multe subiecte. 

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.  
  • Spania - România se joacă pe 18 noiembrie, de la ora 21:45.
  • Ambele meciuri vor fi în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

Întrebat de către jurnaliștii suedezi despre rasismul din România, Cosmin Contra a răspuns categoric: „Nu vreau să comentez, dar în niciun caz suporterii români nu sunt rasiști și nici poporul român! Este o imagine nedreaptă creată. De fotbal vreau să vorbim”.  

Un alt jurnalist suedez l-a întrebat pe Contra dacă vrea să câștige meciul sau ia în calcul și o remiză, iar selecționerul României s-a arătat mirat de această întrebare: „Noi avem doar varianta victoriei, cu un egal am ieșit din cărțile calificării”.

Mai are o necunoscută

Denis Alibec și Constantin Budescu au revenit la echipa națională, după forma bună pe care o traversează la Astra Giurgiu, în Liga 1, dar Cosmin Contra nu a dorit să dezvăluie dacă îi vom vedea pe cei doi pe teren. 

„Veți vedea mâine. Șanse au toți jucătorii să joace. În funcție de acest ultim antrenament o să luăm decizii. 98% sunt sigur de cei care vor intra mâine pe teren”, a spus Cosmin Contra. 

Selecționerul nu e hotărât încă în privința formulei de la mijlocul terenului, unde are două variante: cuplu de centrali Băluță - Stanciu, într-o formulă mai ofensivă, cu Mitriță în spatele vârfului și Florinel Coman în stânga, sau Băluță - Răzvan Marin, Stanciu în spatele vârfului și Mitriță în stânga. 

Echipa probabilă anunțată de GSP: 
Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, A. Rus, Bancu - Băluță, R. Marin - Deac, N. Stanciu, Mitriță - Pușcaș 

Pleacă dacă pierde calificarea?

Cosmin Contra a dat de înțeles că va părăsi echipa națională dacă nu va obține calificarea la EURO 2020, dar rămâne optimist și are încredere în tricolori. 

Dacă nu mă calific la Campionatul European, contractul meu cu FRF expiră în decembrie. Se prelungește automat dacă ne vom califica. Este firesc să se vorbească (n.r. despre alți posibili selecționeri). Prefer să cred că acești băieți minunați ne vor califica. Eu sunt mândru în continuare că pot să îi antrenez pe acești băieți și m-aș bucura din tot sufletul pentru ei și pentru cei 50.000 de suporteri care ne vor susține plus cei din fața televizoarelor. Sunt sigur că băieții vor face tot ce le stă în putere”, a spus Cosmin Contra. 

„Am demonstrat că ne-am luptat de la egal la egal cu fiecare echipă în parte. Mâine trebuie să facem ceva în plus, să fim superiori Suediei pentru a câștiga. Terenul este mai bun decât la meciul cu Norvegia. Mă pregătesc foarte bine la echipa de club, încerc să mă antrenez cât mai bine și asta se vede și la echipa națională, că sunt un profesionist desăvârșit” - Ciprian Tătărușanu, portarul și căpitanul României

VIDEO // MATCH PREVIEW ROMÂNIA - SUEDIA

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA // VIDEO+FOTO Suedezii se apără, după ce ne-au acuzat de rasism: „E normal să ne pregătim”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
xady
xady  •  15 Noiembrie 2019, 02:50
Postat de bisisica5 pe 14 Noiembrie 2019, 22:43

98% hahaha e clar cam cata matematica si statistica stie

Si eu am intrat sa fac acelasi comentariu, dar am realizat ca e mai destept decat il credem noi(fata e de vina). 90.1% e sigura formatia. Pentru cei 9.9%, 75% sanse sa fie un jucator, dar sunt sanse 25% sa fie altul. 90.1% + 9.9%*75%=98.325 %

bisisica5
bisisica5  •  14 Noiembrie 2019, 22:43

98% hahaha e clar cam cata matematica si statistica stie

106683413108068
Francisc Dascal  •  14 Noiembrie 2019, 22:32

GASESTE mister un MIHAILA

Vezi toate comentariile (5)
Comentează