FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

Eroul Borbei » Start cu dreptul pentru România U19 în preliminariile pentru EURO 2022

România U19 a învins Letonia, scor 1-0 / foto: frf.ro
România U19 a învins Letonia, scor 1-0 / foto: frf.ro

Articol de - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 18:06 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 18:40

România U19 a pornit cu dreptul în mini-turneul pentru calificarea la Campionatul European U19 din 2022. „Tricolorii” antrenați de Adrian Văsâi au învins astăzi reprezentativa similară a Letoniei, scor 1-0. România U19 a fost salvată de portarul Borbei, care a respins două penalty-uri. 

Naționala U19 a deschis balul partidelor pe care echipele tricolore le dispută în această lună. În debutul preliminariilor pentru calificarea la Turul de Elită, care va decide echipele de la Euro 2022, elevii lui Adrian Văsâi au învins astăzi Letonia cu 1-0, prin reușita lui Ștefan Bodișteanu (43), la capătul unei acțiuni personale.

Mijlocașul Farului ratase și o lovitură de la 11 metri cu câteva minute înainte. Remarcatul meciului a fost portarul nostru, Alexandru Borbei, care evoluează în Italia, la Lecce. Goal-keeperul României a parat două penalty-uri (31, 64) și a păstrat astfel avantajul minim al „tricolorilor”. 

Partidele se dispută în Turcia, la Manavgat, iar naționala noastră urmează să mai întâlnească San Marino (13 noiembrie) și reprezentanta gazdelor (16 noiembrie). La faza Turului de Elită se califică ocupantele locurilor 1 și 2 din cele 13 grupe, plus cel mai bun loc 3. La turneul final, care se va disputa în Slovacia, vor ajunge doar cele mai bune 8 formații.

România U19: 1. Borbei – 2. Pantea (14. Coubiș, 58), 3. Gergely, 4. Ignat, 19. Amzăr (20. Lazăr, 75) – 8. Pandele, 6. Sîrbu (cpt) – 11. Andrei (18. Hofman, 46), 17. Tănasă, 10. Bodișteanu (5. Trifan, 78) – 9. Chirițoiu (22. Burnete, 58) 
Rezerve: 12. Mitrovic, 7. Negoescu, 13. Militaru, 16. Pîrvulescu
Selecționer: Adrian Văsâi

Cine e Alexandru Borbei, portarul care a apărat două penalty-uri în România U19 - Letonia U19

Eroul României U19 evolueză pentru juniorii celor de la Lecce, grupare care în prezent evoluează în Serie B. Lecce l-a transferat pe goalkeeper-ul român în toamna lui 2020, de la ASU Poli Timișoara

Eroul Borbei » Start cu dreptul pentru România U19 în preliminariile pentru EURO 2022
Alexandru Borbei / Sursă foto: frf.ro

Odată cu transferul la Lecce, Borbei s-a alaturat unui grup select de jucători care au mai evoluat pentru gruparea giallrosso. La începutul anilor 2000, Gică Popescu a jucat timp de un an pentru Lecce, iar mai recent, Romario Benzar a fost transferat de la FCSB în momentul în care formaţia din sudul Italiei a promovat în Serie A.

Următoarele partide ale României U19:

  • 13 noiembrie, ora 12:00, San Marino U19 – România U19
  • 16 noiembrie, ora 16:00, Turcia U19 – România U19

Lotul României U19 convocat de Adrian Văsîi:

  • PORTARI: Alexandru Borbei (Lecce | Italia), Aleksander Mitrovic (Genoa | Italia), Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna);
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Andrei Coubiș (A.C. Milan | Italia), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Bogdan Lazăr (Farul Constanța), Costin Amzar (Dinamo);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Pandele (Metaloglobus), Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), Alex Militaru (Unirea Dej), Nicolas Popescu (Farul Constanța), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Răzvan Tănasă (Farul Constanța), Ștefan Bodișteanu (Farul Constanța), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Albert Hofman (Universitatea Cluj);
  • ATACANȚI: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Cătălin Burnete (Lecce | Italia).

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO + FOTO „Dacă nu-i bateți, sunteți praf!” » Ce s-a întâmplat azi la antrenamentul României

EXCLUSIV „Lăsați-mă să fiu puțin rezervat” » Iosif Rotariu atrage atenția înaintea decisivului cu Islanda

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează