FOTBAL  »  NATIONALA  »  PREL. CE U21 2019 // ROMÂNIA - ȚARA GALILOR, VINERI, 19:00, PRO X, GSP.RO

ROMÂNIA U19 - ȚARA GALILOR U19 // Coșmarul galez » Amintiri neplăcute de acum 10 ani: Țara Galilor le-a spulberat lui Tătătușanu&Torje și Keșeru visul de EURO

Sepsi, Mardare, Ochiroșii și Tudose,
Sepsi, Mardare, Ochiroșii și Tudose, "dărâmați" după fluierul final

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2018 08:22

Acum fix 10 ani, naționala de tineret evolua cu calificarea pe masă împotriva Țării Galilor tot acasă: am pierdut la scor de neprezentare.

  • România - Țara Galilor se joacă vineri, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro X.

România nu mai merge de 20 de ani la turnee finale U21, însă, de câteva ori, a fost aproape de calificare. Exceptând jocurile de baraj cu Franța, 2001 (0-5 la general) și Anglia, 2011 (1-2 la general), a mai avut două partide decisive.

Cum în 2007, la 1-5 cu Germania, erau șanse infime de calificare, diferența dintre cele două generații fiind evidentă, cel mai aproape de calificare a fost la Iași, în 2008, cu Țara Galilor. Însă a eșuat lamentabil!

De pe 1 pe 3

Pentru că galezii, conduși autoritar de Aaron Ramsey, au învins cu 3-0. Chiar jucătorul care a confirmat apoi la Arsenal a fost cel care a deschis balul, cu un assist din corner pentru Rhys Whilliams.

România avea, înaintea partidei, 15 puncte. Cu un succes, nu mai putea fi ajunsă de Franța, care avea 14 puncte. Însă înfrângerea de pe "Emil Alexandrescu" a aruncat-o pe locul 3!

Iată clasamentul în acest moment: 

Mai sunt de jucat partidele Liechtenstein - Portugalia (11 octombrie), România - Țara Galilor (12 octombrie), România - Liechtenstein, Portugalia - Bosnia și Țara Galilor - Elveția (toate pe 16 octombrie). 

Locul 1 se califică direct la turneul final din Italia și San Marino (16-30 iunie 2019), iar cele mai bune 4 locuri 2 vor disputa baraj.

Vezi și: ANALIZĂ / Lumină după 10 generații de întuneric! Tricolorii U21 pot realiza ce n-au reușit Chivu, Mutu, Sânmărtean sau actualul selecționer

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează