FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - UCRAINA U19, 19:00, DIGI, PROX, GSPRO

ROMÂNIA U19 - UCRAINA U19 // Ghinionul s-a spart în 2015 » Două momente teribile în istoria recentă a naționalei de juniori + analiza adversarilor: "Nu e cea mai grozavă generație"

Articol de , - Publicat marti, 27 martie 2018 14:33

România U19 și Ucraina U19 joacă azi, de la ora 19:00, într-un meci care va decide echipa care se va califica la Campionatul European din 2018. Partida este liveTEXT și liveVIDEO pe GSP.RO. 

  • Meciul se joacă la Ploiești, pe "Ilie Oană", iar intrarea este gratuită.
  • După două meciuri, România are 6 puncte, iar Ucraina are 4 puncte. Pentru a se califica la EURO, "tricolorii" trebuie să nu piardă azi. 

Actuala generație U19 a ratat calificarea la precedentul tur de elită după ce a primit gol în minutul 3 de prelungiri. Acum are nevoie de un punct pentru EURO.

Vlad Dragomir și colegii au trecut printr-o dezamăgire uriașă în 2015. Deși era considerată, încă de pe-atunci, cea mai tare trupă de juniori din ultima vreme, garnitura antrenată tot de Adrian Boingiu a ratat turul de elită pentru EURO U17 2016 în minutul 80+3!

A fost o lovitură pentru puști, care începuseră perfect preliminariile din toamna lui 2015, 2-1 în fața gazdei turneului, Ungaria. Pe lângă actuala echipă, juca un nume care acum lipsește, măcinat de accidentări în ultimii ani. Nicușor Craiu de la Villarreal.

Se calificau primele două

Prima lovitură a fost încasată de copii în al doilea meci, când Georgia s-a impus fulminant, 3-0. Înainte de ultima etapă, clasamentul arăta astfel:

1. Slovacia 4p
2. Georgia 3p
3. ROMÂNIA 3p
4. Ungaria 1p


În ultima etapă, România întâlnea Slovacia, iar Ungaria juca împotriva Georgiei. Victoria ne califica, pentru egal aveam nevoie de succesul Ungariei. La turul de elită mergeau primele două poziții.

Mergeam chiar de pe 1

Și, din minutul 44, scorurile erau perfecte pentru România. Nu doar că ai noștri se calificau, însă o făceau de pe primul loc! Craiu înscrisese în poarta Slovaciei, era 1-0, iar Ungaria tocmai întorsese Georgia. 2-1!

Minutele treceau - mai puține minute, la nivel de U17 se joacă doar 80 -, iar totul părea netezit pentru un prim tur de elită. Clasamentul arăta așa:

1. ROMÂNIA 6p
2. Slovacia 4p (5-5)
3. Ungaria 4p (4-4)
4. Georgia 3p

Apoi au venit prelungirile. Cu două lovituri.

- Minutul 80+3. Slovacul Almasi egalează, deși adversarii României jucau de 10 minute cu un om mai puțin. România - Slovacia 1-1. Încă ne calificăm, chiar dacă de pe doi. 
- Minutul 80+2 în celălalt meci, început cu un minut mai târziu. Și catastrofă! Într-o singură clipă, România coboară de pe unu pe doi. Și de pe doi pe trei!

1. Slovacia 5p
2. Georgia 4p
3. ROMÂNIA 4p
4. Ungaria 2p

România a pierdut calificarea la "elită" având "directul" cu Georgia pierdut. Atenție: Slovacia marcase golul decisiv (4-3 cu Georgia și 1-1 cu Ungaria) tot în prelungirile primelor două partide! 

"Să mai așteptăm puțin"

Boingiu povestea, atunci, pentru Libertatea, scenele din final: "În partida cealaltă, Ungaria conducea cu 2-1 Georgia. Copiii ţopăiau de bucurie. Eram calificaţi. Le-am zis să mai aşteptăm puţin, încă se mai juca. Parcă am avut gura aurită, Georgia a egalat în ultimele secunde şi ne-a suflat calificarea. Fatalitate! Copiii s-au prăbuşit pe gazon, în lacrimi".

Scene peste care "tricolorii" U19 acum, U17 atunci, au trecut peste. Acum, cu un punct, sunt la Euro. În primele 8 naționale ale continentului! 

Ce echipă avea Boingiu în 2015: A. VLAD - HARUȚ, BOBOC, Podină, NECIU - VL. DRAGOMIR, DULCA - G. Ganea (L. GHEORGHE), Craiu, MICOVSCHI - SÎNTEAN (R. MOLDOVEANU)

Ce echipă are Boingiu în 2018: A. VLAD, HARUȚ, T. Băluță, Screciu, NECIU - VL. DRAGOMIR, DULCA - Moruțan, Drăguș, Mățan - SÎNTEAN (R. MOLDOVEANU)
* cu majuscule sunt fotbaliștii care au rămas

"Nu e cea mai grozavă generație"

Ucrainenii au făcut pentru GSP portretul adversarei: buni în atac, un singur fundaș de încredere

Golul marcat de Ucraina în minutul 90+1 al meciului cu Serbia, 2-1, a transformat partida de azi în decisivă. Elevii lui Oleksandr Petrakov au nevoie de victorie. Cine sunt ei? Gazeta a stat de vorbă cu mai mulți scouteri din țara vecină și a făcut un portret al urmăritoarei "tricolorilor", care joacă 3-4-3.

Kuceriuk - "portar mediocru, nimic special, promovat la juniori mai mult pentru că e înalt"
Safronov - "nu e strălucit, are avantajul înălțimii (1,88m)"
Bondar - "rudimentar, mic pentru un stoper, fără viteză, calitate de lider"
Mikolenko - "cel mai bun fundaș, dublează bine, a debutat deja la Dinamo Kiev"
Snurițin - "disponibilitate la efort, foarte agitat pe teren"
Beliaiev - "tehnic, viziune, dezordonat uneori, titular în liga a treia"
Hahlov - "bun pasator, dar întârzie de multe ori jocul"
Kornienko - "aripă neobosită, urcă des în atac"
Buleța - "polivalent, are stilul lui Isco"
Supriaha - "vârf complet, înalt, rapid, tehnic, titular în liga a treia"
Kașciuk - "cel mai bun, stângaci letal"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează