FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

Stoichiță a ordonat, Lobonț s-a conformat! » Gafeurul Ligii 1 a fost luat la „națională”

Deniz Giafer // foto: Cristi Preda - GSP
Deniz Giafer // foto: Cristi Preda - GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 13:51 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 14:12

Bogdan Lobonț (43 de ani), selecționerul echipei U20 a României, a anunțat lotul U20 pentru meciurile amicale din luna octombrie cu Republica Cehă și Germania.

În octombrie, România U20 va disputa două meciuri de pregătire. Primul, cu Republica Cehă U20, va avea loc pe 7 octombrie, de la ora 19:00, la Voluntari. Al doilea 4 zile mai târziu (11 octombrie), cu Germania U20 în deplasare, la Potsdam, începând cu ora 16:00. Ambele vor fi transmise la TV de DigiSport. 

Lotul convocat de Bogdan Lobonț la România U20 

Pentru cele două partide, selecționerul Bogdan Lobonț a convocat 23 de jucători, conform anunțului FRF. Aceștia sunt:

  • PORTARI: Otto Hindrich (CFR Cluj), Bogdan Eftimie (Viitorul Pandurii), Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna)
  • FUNDAȘI: Darius Grosu (Metaloglobus), Eduard Duțu (Montevarchi/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo București), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Gabriel Buta (Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia)
  • MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Mărginean (ACR Messina/Italia), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Alin Văsălie (Minaur Baia Mare), Ahmed Bani (Dinamo București), Alexandru Oroian (Hermannstadt)
  • ATACANȚI: Cristian Dumitru (FC Argeș), Robert Mustacă (Unirea Slobozia), Andrei Istrate (Politehnica Iași), Toni Suciu (CSC Șelimbăr)

Deniz Giafer, convocat după recomandarea lui Mihai Stoichiță

De remarcat, convocarea lui Deniz Giafer. Stoperul lui Dinamo, în vârstă de 20 de ani, a fost selecționat și la precedenta - și totodată prima - acțiune a echipei naționale U20, din luna septembrie. El a jucat în ambele partide de atunci, 2-1 cu Portugalia U20 și 1-6 cu Anglia U20, iar de atunci forma lui s-a prăbușit. 

În ultimele două meciuri jucate, 0-5 cu CSU Craiova și 0-6 cu FCSB, Giafer a comis erori grave. În „Derby de România” a fost ridiculizat de atacanții vicecampioanei, în special de Valentin Gheorghe la golul marcat de acesta, iar împotriva oltenilor și-a lăsat echipa în inferioritate numerică încă din minutul 16, după ce a primit două cartonașe galbene.

Chiar și așa, Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, l-a vrut la națională, dorință pe care și-a recunoscut-o public în urmă cu două zile: „Mi-ar plăcea foarte mult să fie convocat la echipa națională U20 de Lobby (n.r. - Bogdan Lobonț), ar fi un element de încredere, de readucere pe linia de plutire a acestui jucător, din punct de vedere al moralului”.

Promovat de la echipa a doua a lui Dinamo, Deniz Giafer a jucat în 9 partide în acest început de sezon. Și-a trecut în cont o pasă decisivă pentru Deian Sorescu, în Dinamo - Clinceni 3-1.

2este media notelor primite de Deniz Giafer în Gazeta Sporturilor pentru aparițiile sale de la precedenta convocare la națională până acum, 0-6 cu FCSB și 0-5 cu CSU Craiova

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Lotul convocat de Florin Bratu pentru meciurile amicale de la Marbella » Markovic, „retrogradat”

Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia » Atac 100% nou, Sorescu și Man OUT, Moruțan IN

Adrian Văsâi a făcut convocările pentru România U19: lotul pentru meciurile amicale cu Cipru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  01 Octombrie 2021, 11:59

Sunteti nepriceputi sau rau intentionati. Ori si una, si alta. Copilul asta, Giafer, are el ceva din moment ce a ajuns pana aci. Daca a facut niste greseli, nu trebuie sa-l omoram, din contra. Poate cu ceva atentie si indrumare, va ajunge fotbalist. Intotdeauna, cand esti intr-o situatie grea, e binevenita o mana intinsa. Nu-l pretruiesc in mos deosebit pe Stoichita, dar acuma recunosc ca are dreptate. Va pot da si unele exemple. Cand avea 19 ani, Stefan Sameș era o catastrofa, rupea tot. Penaltiuri si elimnari la greu. Si a ajuns un om de baza. Alt Sefan, Iovan. Cand era la Resita, era in stare sa reteze un copac daca acesta nu se ferea din calea lui. Iar Gica Hagi, a inteles pe la vreo 27-28 de ani care este rolul unui fotbalist in teren. Si exemplele pot continua

portardelegenda
portardelegenda  •  30 Septembrie 2021, 22:08
Postat de redbuldog pe 30 Septembrie 2021, 17:04

Haloo ghesbee si ceilalti detractori de pe aici,sa va vad pe unde scoateti voi sosetele,daca baiatul asta ajunge in 2 ani,la nationala mare..!? Multi il denigrau pe Nedelcearu acum 3-4 ani si uite ca ajunge,om de baza in reprezentativa lui Mirel sau Contra etc. oare pe asta tot Stoichita la propulsat..!?

Nu mai e demult vreo mare realizare sa ajungi in nationala Romaniei asa ca daca tot il creditezi pe Giafer doreste i altceva mai reprezentativ

sibelius
sibelius  •  30 Septembrie 2021, 20:27
Postat de csa.tribune.goale pe 30 Septembrie 2021, 19:44

Nu are nicio treaba cu fotbalul. Oricum nu înțeleg de ce avem echipa la U 20, nu avem suficienți jucatori pentru încă o echipa. Cine merita joaca la Under 21. Cu el in echipa echipele lui au luat 5 goluri pe meci

Tocmai de aia o avem, ca sa poata juca meciuri internationale jucatori prea mari pentru U19, dar pe care nu i-ai convoca la U21. II vezi, ii testezi pe cei care joaca la diverse Primavere, etc. Ne agitam pentru niste meciuri amicale care nu intereseaza pe nimeni.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează