FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

FRF a anunțat unde va juca România U21 următoarele două meciuri din preliminariile EURO » Restricție specială impusă de UEFA în cazul primei partide

Naționala U21 a României, înainte de meciul cu Albania. 
Foto: Facebook @ Echipa națională
Naționala U21 a României, înainte de meciul cu Albania. Foto: Facebook @ Echipa națională

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 11:09 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 11:59

Federația Română de Fotbal a anunțat, joi, că naționala U21 a României, pregătită de Daniel Pancu (46 de ani), va disputa partidele cu Armenia și Finlanda, din preliminariile Campionatului European din 2025, din Slovacia, pe stadioanele Giulești, respectiv „Municipal”, din Sibiu. 

  • România - Armenia se dispută pe data de 13 octombrie, de la ora 20:30, live pe GSP.ro
  • România- Finlanda este programat pe 17 octombrie, de la 18:00, live pe GSP.ro
  • România U21 face parte din grupa E a preliminariilor, alături de Albania, Elveția, Muntenegru, Finlanda și Armenia

Naționala de tineret a început cu stângul campania de calificare la Europeanul din Slovacia, fiind învinsă în deplasare de Albania, scor 2-3, după ce a condus cu 2-0. 

Probleme pentru Lionel Messi în MLS » Scos de pe teren după 37 de minute! Ar putea pierde finala de săptămâna viitoare
MLS
Probleme pentru Lionel Messi în MLS » Scos de pe teren după 37 de minute! Ar putea pierde finala de săptămâna viitoare

Joi, FRF a emis un comunicat oficial, în care a anunțat că următoarele două meciuri ale naționalei U21 a României, cu Armenia și Finlanda, ambele programate pe teren propriu, se vor disputa pe Giulești, respectiv stadionul „Municipal” din Sibiu. 

FRF a anunțat că România U21 - Armenia U21 se joacă în Giulești, în timp ce România U21 - Finlanda U21 pe arena din Sibiu 

Partida contra naționalei Armeniei se va disputa în condiții speciale, a mai precizat FRF. Forul a fost amendat de către UEFA cu suma de 21.000 de euro pentru incidentele din tribunele stadionului Steaua din timpul meciului România U21 - Ucraina U21, scor 0-1, de la Campionatul European organizat în acest an în România și Georgia. 

Atunci, ultrașii din gruparea „Camarazii” au afișat un banner pe care scria: „Niciun pas în spate / Ca-n vara lui '27”. Mesajul face referire la data la care a fost înființată în România Mișcarea Legionară, 24 iunie 1927. A fost o organizaţie paramilitară teroristă de orientare naționalistă-fascistă, creată după modelul organizațiilor naziste SA și SS.

Facțiunea „Camarazii” are afinități legionare, fiind implicată în mai multe controverse de-a lungul timpului. Platforma Facebook le-a închis de mai multe ori pagina pentru mesaje de acest gen.

Astfel, pentru partida cu Armenia, de pe Giulești, vor fi puse la vânzare bilete pentru numai 50% din capacitatea stadionului. Asta înseamnă că puțin peste 7.000 de persoane vor putea asista la meci, stadionul Rapidului având o capacitate de 14.050 de locuri. 

Naţionala României U21 continuă drumul spre EURO 2025. În octombrie, tricolorii conduși de Daniel Pancu vor disputa două meciuri din Grupa E, cu Armenia și Finlanda, ambele pe teren propriu.
Tricolorii Under 21 vor disputa primul meci de pe teren propriu, din noua campanie de calificare, pe stadionul din Giulești. Meciul cu Armenia U21 se va juca însă în condiții speciale.
În urma raportului întocmit de Comisia de Disciplină a UEFA la partida România U21 – Ucraina U21, de la EURO 2023, Federația Română de Fotbal a fost sancționată cu plata a 21.000 de euro pentru afișarea în tribune de mesaje provocatoare cu caracter politic și ofensator, scandări rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice. În plus, la primul meci de pe teren propriu, capacitatea stadionului va fi redusă cu 50%.
Al doilea meci din octombrie, cu Finlanda, se va disputa la Sibiu.

-comunicat FRF

Programul naționalei U21 a României în preliminariile EURO 2025: 

  • România - Armenia (13 octombrie)
  • România - Finlanda (17 octombrie)
  • România - Albania (17 noiembrie)
  • Elveția - România (21 noiembrie)
  • Armenia - România (26 martie 2024)
  • România - Muntenegru (6 septembrie 2024)
  • Finlanda - România (10 septembrie 2024)
  • Muntenegru - România (11 octombrie 2024)
  • România - Elveția (15 octombrie 2024)

VIDEO. Elias Charalambous și Vali Argăseală, surprinși după înfrângerea României U21 contra Ucrainei

Citește și: 

Federația din Kosovo, revoltată de verdictul UEFA în cazul României » Face apel pentru înăsprirea pedepsei: „Să servească drept exemplu!”

Dezvăluirile GSP sunt confirmate de Pancu, dar selecționerul șochează: „Sunt lucruri normale, aveam nevoie de bărbăție”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
fibra
fibra  •  21 Septembrie 2023, 14:25

E in regula ca oricum nu vin nici 7000 decat daca sunt invitatii. Pancule joaca cu cei care doresc,mofturosii out.

mr90
mr90  •  21 Septembrie 2023, 12:47

"Numai" 7.000 de persoane ... fara suspendare era plin stadionul :)))

adyy25
adyy25  •  21 Septembrie 2023, 12:34

Si uite asa pierdem o calificare la U21, cu acest pseudo antrenor. Auzi la el antrenamente. Stai in zid si il pune pe unul sa ii dea in fata cu forta. Pancu s-a inspirat din box, unde se poate antrena asa ceva:sa iti dea antrenorul pe neve un pumn in fata, ca sa te obisnuiesti cu durerea, sa nu iti mai fie frica, chipurile.... O bruta!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează