FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21

GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21 // ANALIZĂ GSP / 7 urcă sigur în naționala mare! Cum ar putea arăta echipa lui Contra în perioada următoare

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 iunie 2019 10:08

GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21. Promovarea în echipa lui Cosmin Contra a unor jucători din naționala impresionantă U21 nu constituie un pariu, e o decizie firească. Există posturi pe care selecționerul primei reprezentative chiar are nevoie să apeleze la oameni ai lui Rădoi.

  • România U21 va juca împotriva Germaniei U21 în semifinalele EURO 2019, joi, 27 iunie, de la ora 19:00, ora României. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD;
  • În cealaltă semifinală, tot joi, de la 22:00, se înfruntă Spania U21 și Franța U21.

Trebuie să fie promovați în naționala mare tinerii care au impresionat la Europeanul din Italia? Radu Paraschivescu a scris într-un editorial din Gazetă că ar fi o idee bună transferul tuturor jucătorilor U21 în lotul de seniori, cu tot cu selecționerul Rădoi.

„Naţionala mică are ceea ce-i lipseşte celei mari: chip, identitate, credinţa în succes, elan, prospeţime. Sigur, ele vin la pachet cu descumpănirile, candorile şi greşelile vârstei”. Așa arată un argument al scriitorului.

Opinia lui Paraschivescu e susținută și de specialiști din fotbal: Hagi, Gică Popescu, Cornel Dinu, Adrian Porumboiu îi laudă pe „tricolorii” mici și încurajează avansarea lor la prima reprezentativă. Se va petrece așa ceva ori Contra va continua să mizeze în preliminariile Euro 2020 pe „veterani”?

Selecționerul n-are cum să-i ignore pe unii dintre eroii de la „tineret”! Echipa națională conține posturi pe care „juniorii” n-au cum să-și facă loc, dar și poziții care le sunt rezervate celor mici:

- Portarul: Tătărușanu, 33 de ani, va rămâne titular, în condiții normale, în ciuda randamentului fantastic al lui Ionuț Radu. Portarul de la Genoa trebuie să mai aștepte înainte să-l dea la o parte pe Tătărușanu. O șansă a „italianului”: Ciprian tocmai s-a transferat de la Nantes la Lyon și intră în concurență cu Anthony Lopes, goalkeeperul numărul 1 al lui Lyon din ultimele șase sezoane. Cu Tătărușanu rezervă la club, Radu ar deveni titular în națională.

- Fundașul dreapta: Cristian Manea, ocupantul postului din naționala U21, a adunat deja opt meciuri în naționala mare și are șanse mari să devină titular de bază. Concurenții lui: Romario Benzar, 27 de ani, și Alex Chipciu, 30 de ani, al doilea reprofilat din extremă și utilizat doar contra Norvegiei ca apărător.

- Fundașii centrali: Pașcanu încă n-a debutat la nivelul seniorilor nici la club, deci nu se poate impune curând în lotul lui Contra. Mai ușor îi e lui Nedelcearu să-și facă loc, în competiția cu Dragoș Grigore, cu Săpunaru și cu Moți, "veterani" aflați aproape de finalul carierelor.

- Fundașul stânga: Florin Ștefan, de la U21, n-a fost om de bază ca apărător nici la Sepsi! Bancu, de la Craiova, e soluția principală a lui Contra

- Mijlocașii centrali: Răzvan Marin, eligibil U21, deși absent de la Euro, e „scris cu vopsea pe tabla din vestiar”, adică titular de necontestat. Lângă el e nevoie de un închizător și opțiunile sunt doar Băluță și Nedelcu! Pintilii, Hoban nu mai sunt capabili să joace în națională.

- Extremele: Chipciu are experiență și un randament peste cel pe care l-a etalat Man la Euro. Pe stânga, Grozav și-a ratat șansa pe care i-a oferit-o Contra, iar Maxim e rezervă la Mainz, în Germania. Coman are cale liberă pe acest post!

- Mijlocașul ofensiv: Nicolae Stanciu a jucat slab, a fost criticat și a amenințat că se retrage. În locul lui Stanciu, al cărui regres e evident de când a ajuns la Al Shabab, apare Ianis Hagi, unul dintre "șefii" lotului sub 21 de ani.

- Atacantul: George Pușcaș a bifat până acum opt meciuri și patru goluri în naționala de seniori și e „moștenitorul” postului pentru care a concurat până acum cu Țucudean și cu Keșeru. 

Cum ar putea arăta naționala în perioada următoare

Tătărușanu - Manea, Nedelcearu, Chiricheș, Bancu - T. Băluță, R. Marin - Chipciu, I. Hagi, Fl. Coman - Pușcaș

Citește și:

Biletele la Germania U21 - România U21 se vând ca pâinea caldă » Câți spectatori vor urmări semifinala

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  26 Iunie 2019, 14:30

Bancu, fundaș dreapta?

917112341694813
Costin Tudor  •  26 Iunie 2019, 14:24

Varianta cu Chiricheș e extrem de optimista . Și dacă suntem principiali Chiricheș lustruiește banca de rezerva de vreo câțiva ani. Asta nu ii pune valoarea la îndoiala dar accidentările numeroase nu îl fac eligibil la nationala... Părerea mea!

1694034334149732
Florin Gugulica  •  26 Iunie 2019, 13:14

Auziti tot deauna aveti ceva de comentat chIar daca nu averti dreptate DECI CLAR ECHIPA PROPUSA DE GSP ESTE CE AVEM MAI BUN MOMENTAN IN ROMANIA .

Vezi toate comentariile (25)
Comentează