FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - IRLANDA DE NORD U21

ROMÂNIA U21 - IRLANDA DE NORD U21 // VIDEO Mirel Rădoi anunță schimbări în primul „11” și i-a răspuns lui Viorel Moldovan în problema Vlad - Aioani

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 19:15

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, a prefațat partida pe care „tricolorii” mici o vor disputa luni, la Voluntari, contra selecționatei similare a Irlandei de Nord.

  • România U21 - Irlanda de Nord U21 e programat luni, 14 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Meciul va fi în format liveTEXT pe GSP.RO și în direct la ProTV.

- Domnule Rădoi, echipa câștigătoare se schimbă? 
- Se spune că nu. Dar vom face ceva schimbări pentru mâine seară. Am acumulat o oboseală, vrem să venim cu ceva nou. Ne preocupă și sănătatea jucătorilor. Nu vrem să riscăm accidentări.  

- Cum e Irlanda de Nord? 
- Un adversar redutabil. A pierdut greu în Danemarca. Un joc simplu, dar bine pus la punct. O echipă cu angajament în duel 1 la 1 pe tot terenul. Fără o mobilitate bună și o circulație a balonului rapidă, vom avea mari probleme. Nu se aseamănă cu nicio echipă din acestă grupă. Nu fac lucruri complicate, chiar simple, dar bine puse la punct. E destul de greu pentru orice echipă să câștige cu Irlanda de Nord.  

- Adi Petre va fi titular?  
- E posibil orice! Antrenamentul e cel mai important însă. Ei știu asta! Doar așa ne putem ridica nivelul. Vreau să fie spirit de competiție între jucători.  

- Naționala U21 e tot mai urmărită, ar putea juca și la Craiova? 
- În momentul în care am venit am spus că ar fi bine să ne plimbăm în toată țara. Meciul cu Finlanda se va juca tot aici pentru că nu am găsit o legătură de zob și ar fi urmat un drum de 20 de ore până în Irlanda de Nord. Dar pe viitor vom merge și pe alte stadioane. Arad, Târgu Jiu, Timișoara sau Sibiu. În multe locuri!  

- Au fost multe voci care au criticat titularizarea lui Vlad... 
- Dacă aș sta după fiecare coleg, să stau să-i explic, n-aș mai avea timp să antrenez. Lucrul bun care s-a întâmplat a fost că Viorel Moldovan i-a luat apărarea lui Aioani, jucătorul său. Motivul titularizării lui Vlad e simplu, noi avem genul de construcție elaborată, iar Vlad are un plus de tehnică. Nimic mai mult. Eu nu-s pus aici pentru a face bine sau rău unui jucător.  

- Cum vi s-a părut evoluția lui Ianis la naționala mare?  
- Mie mi-a plăcut, chiar dacă nu a fost în poziţia lui de bază, în dinamica jocului din poziţie laterală a încercat oarecum să profite de spaţiile lăsate între linii. E clar că a încercat să facă mai mult decât era necesar în faza respectivă, dar eu prefer un jucător care încearcă să facă mai multe decât să nu facă nimic. 

- Florinel Coman? 
- Era normal să aibă emoţii, a încercat să demonstreze, era şi lumea cu ochii pe el. Şi noi am fost foarte atenţi la ceea ce a făcut, dar până la urmă cât a jucat nu a greşit nici măcar o pasă. A încercat să joace cât mai simplu. 

"Cel mai important lucru e să câștigăm. Cu emoții, fără emoții. N-are importanță! Irlanda de Nord e o echipă puterincă, trebuie să avem grijă cu ei. Avem o grupă echilibrată, cu 4-5 echipe cu șanse de calificare.

Sper ca pe viitor să fac și eu pasul spre echipa mare. Dar deocamdată trebuie să îmi fac bine treaba la U21. Cred că e foarte important să am mai multe meciuri și la echipa de club, așa o să-mi vină și mie șansa la echipa națională de seniori"  -  - Alexandru Pașcanu 

Imagini de la antrenamentul naționalei U21 de duminică: 

PROGRAMUL ROMÂNIEI U21

  • 14 octombrie 2019:  România – Irlanda de Nord
  • 14 noiembrie 2019: România – Finlanda
  • 19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România
  • 31 martie 2020: România – Danemarca
  • 4 septembrie 2020: Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020:Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Ucraina – România
  • 13 octombrie 2020: România – Malta

CLASAMENTUL ACTUALIZAT

EchipăMeciuriPuncte
1. Finlanda37
2. Danemarca 26
3. România23
4. Ucraina 33
5. Irlanda de Nord32
6. Malta31

Vezi și: 

ROMÂNIA U21 // Mirel Rădoi, criticat de Viorel Moldovan după victoria cu Ucraina după ce l-a titularizat pe Andrei Vlad: „Mi-e greu să înțeleg ce-a vrut să facă”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
dora
dora  •  14 Octombrie 2019, 10:30

Nu inteleg cum vine asta "noi avem genul de construcție elaborată, iar Vlad are un plus de tehnică". Eu stiam ca Vlad e portar, nu mijlocas ori fundas de banda ca sa ajute la constructia atacurilor.

steaua.libera
steaua.libera  •  13 Octombrie 2019, 23:39

Rădoi e impecabil la interviuri

110286907003113
Marcello Kazan  •  13 Octombrie 2019, 23:20

Mie imi place Mirel Radoi cu o singura conditie... Sa NU devina capsoman in virtutea succesului de 'casa' pe care l-a inregistrat in ultimul timp... Si ar fi pacat pentru ca e un baiat inteligent... Asa ca, argumentul potrivit caruia l-a titularizat pe Vlad pentru ca ar avea "mai multa tehnica" decit Aioani ma lasa perplex pur si simplu... In timp ce Aioani E PORTAR, VLAD este cel care ARE PROBLEME SERIOASE DE TEHNICA SPECIFICA UNUI PORTAR DE FOTBAL... Si ma opresc aici sugerindu-i totusi lui Mirel sa se uite mai bine la meciurile in care Vlad a fost titular la FCSB si abia dupa aceea sa-l elogieze, DACA MAI GASESTE MOTIVE... Vlad e tinar, inteleg ca vrei sa-i dai o sansa... inteleg, dar NU spune ca are mai multa tehnica decit Aioani... MULT SUCCES si in aceasta campanie de calificare!!!...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează